Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Burleanu n-are treabă cu DIICOT

Ziarul de Vrancea
1 mar 2016 572 vizualizări
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că nu a făcut plangere la DIICOT împotriva fostei conduceri a Federaţiei Romane de Fotbal în ceea ce priveşte banii cheltuiţi pentru construcţia Centrului de Fotbal de la Buftea.

'Nu a existat nicio plangere din partea FRF pe acest subiect, dar am pus la dispoziţia organelor de anchetă tot ceea ce mi s-a solicitat. Cei de la UEFA şi FIFA ştiu de acest caz din moment ce a devenit public, pot să confirm asta', a spus şeful FRF, care a recunoscut că a făcut plangeri împotriva fostei conduceri a FRF, dar pe alte subiecte.

Un bronz european la floretă cadeţi

Scrimerul roman Silviu Roşu a cucerit, luni, medalia de bronz în proba individuală masculină de floretă a cadeţilor, la Campionatele Europene pentru cadeţi şi juniori de la Novi Sad (Serbia).  Sportivul legitimat la CSA Steaua a dispus în primul meci de austriacul Moritz Lechner cu 15-13, a trecut cu 15-6 de compatriotul său Alexandru Pîrva, în optimi l-a învins pe germanul Anton Ziegon cu 15-12, în sferturi s-a impus cu 15-9 în dauna lui Daniel Giacon (Olanda), pentru ca în semifinale să cedeze cu 7-15 în meciul cu rusul Kiril Borodacev, potrivit site-ului Federaţiei Romane de Scrimă. În proba feminină de sabie a cadetelor, Andreea Lupu (CSM Iaşi) a ocupat locul 14, Sabina Martiş (CSA Steaua) a terminat pe 28, Ana Maria Ciobanu (CSM Iaşi) s-a clasat pe 46, iar Ioana Radu (CSS Unirea Iaşi) a încheiat pe 49. Primele două locuri au fost ocupate de unguroaice, Liza Pusztai (aur), respectiv Dorottya Berczy (argint), medaliile de bronz revenind franţuzoaicei Sarah-Camille Noutcha şi unguroaicei Greta Koos.

Djokovic a făcut conjuctivită

Liderul mondial ATP, Novak Djokovic, suferă de conjunctivită şi este obligat să poate ochelari negri în următoarea perioadă.  Sarbul a făcut un control medical la o clinică din Belgrad, la cateva zile după ce problemele oculare l-au forţat să se retragă din sferturile de finală de la Dubai, acolo unde trebuia să joacă împotriva spaniolului Feliciano Lopez. Abandonul l-a împiedicat să-şi îmbunătăţească seria de 17 finale consecutive începută în ianuarie 2015. Potrivit indicaţiilor doctorului, caştigătorul de la Australian Open, din luna ianuarie, are nevoie de odihnă şi va trebui să poarte ochelari de vedere cu lentilă întunecată. Djokovic ar fi putut lua virusul din piscina hotelului Wild Wadi Dubai, în care a intrat pentru o şedinţă foto. Prezenţa sa în meciul de Cupa Davis împotriva Kazahstanului, programat să înceapă peste trei zile, este pusă sub semnul întrebării.

Etiopianca Suediei s-a dopat

Fosta campioană mondială de atletism în proba de 1.500 de metri, Abeba Aregawi, a fost depistată pozitiv la un test antidoping, anunţă Federaţia Suedeză de Atletism (SFIF).  Testul a fost făcut la începutul acestui an la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF). "Avem toleranţă zero, este total inacceptabil ce s-a întamplat. Din cauză că am declanşat o investigaţie, nu putem dezvălui substanţa pe care a folosit-o sportiva. Ea este suspendată provizoriu, începand din acest moment", a declarat Stefan Olsson, secretarul general al SFIF. Deşi oficialii federaţiei refuză să dea detalii, ziarul suedez Aftonbladet a scris că expertul medical al federaţiei, Ake Andren-Sandberg, a confirmat faptul că Aregawi a fost testată pozitiv pentru meldonium, o substanţă interzisă în sport la începutul anului, chiar înainte de testul doping.  Născută în Etiopia, Abeba Aregawi (25 de ani) a concurat pentru ţara sa natală la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012. Un an mai tarziu, la Moscova, a devenit campioană mondială în proba de 1.500 de metri.

Noi înfrangeri la tenis de masă

Echipa feminină de tenis de masă a Romaniei a fost întrecută de formaţia Taiwanului cu scorul de 1-3, într-un meci din Grupa A a Campionatelor Mondiale pe echipe de la Kuala Lumpur. Singurul punct al echipei noastre a fost adus de Bernadette Szöcs, victorioasă cu 3-2 (-4, 10, 6, -10, 5) în disputa cu Liu Hsing Yin. Campioana europeană Elizabeta Samara a pierdut ambele partide la Chen Szu Yu (2-3) şi Cheng I Ching (0-3), în timp ce Daniela Monteiro a fost învinsă de Cheng. Astăzi, Romania va juca meciul decisiv cu Ungaria, pentru locul III, ultimul calificativ în turneul I-XII. La masculin, echipa Romaniei a fost învinsă greu cu 2-3 de către Coreea de Sud. Victoriile tricolorilor au fost aduse de Ovidiu Ionescu în faţa lui Lee Sangsu şi Jung Youngsik  Ceilalţi componenţi ai echipei romane sunt Hunor Szöcs şi Constantin Cioti.

Suarez, cel mai bun latino

Premiat de agenţia spaniolă EFE cu titlul de "Jucătorul latino-american al anului", atacantul uruguayan Luis Suarez a declarat că şi-ar dori cateva dintre calităţile colegilor săi din atacul clubului FC Barcelona, argentinianul Lionel Messi şi brazilianul Neymar.  Luis Suarez a marcat 41 de goluri în acest sezon, în timp ce Messi a înscris 30, iar Neymar 23. Cei trei fac parte dintr-o linie de atac botezată "MSN" de media internaţională.  "Aş vrea să am piciorul stang al lui Messi, care este unic în lume. De asemenea, aş vrea viteza şi fericirea lui Neymar. La Barcelona, punem obiectivul de grup înaintea intereselor personale. Niciunul dintre noi nu concurează cu ceilalţi. Mă simt fericit şi ajut echipa. Asta este esenţial", a declarat Suarez la gala premiilor EFE.

BC Mureş a închis seria neagră

Echipa de baschet masculin BC Mureş a învins CSU Atlassib Sibiu, scor 72-66, pe teren propriu, în ultimul meci al etapei a XXIV-a din sezonul regulat al Ligii Naţionale.Partida a fost echilibrată, iar fiecare echipă şi-a adjudecat cate două sferturi. Mohammed a fost cel mai bun baschetbalist pentru BC Mureş şi cel mai bun marcator al meciului, cu 18 puncte şi 4 pase decisive. Lalovic s-a remarcat de la CSU Atlassib Sibiu, cu 14 puncte şi 5 recuperări. BC Mureş întrerupe o serie de trei înfrangeri consecutive şi ajunge la 15 victorii şi 9 înfrangeri în clasament, pe locul al patrulea în prima grupă valorică din Liga Naţională, cu 39 de puncte. În schimb, CSU Atlassib suferă al patrulea eşec în succesiune şi se află pe locul 6 în clasament, ultimul, cu 37 de puncte. Tot în etapa a XXIV-a din Liga Naţională de baschet masculin, s-au mai înregistrat rezultatele: CSM Oradea - SCM Craiova 98-76, U-Mobitelco Cluj - BC Steaua Bucureşti 72-76.

Record cu ventilator

Americanul Justin Gatlin a doborat recordul de viteză pe suta de metri, deţinut de Usain Bolt, în timpul unui show de televiziune din Japonia. Atletul a alergat 100 de metri în 9,45 secunde, reuşind să depăşească recordul de 9,58 secunde, stabilit de Usain Bolt la Berlin în 2009. Japonezii au ajutat la depăşirea recordului. Organizatorii concursului au adus pe pistă un ventilator uriaş, care, cu ajutorul vantului, l-a propulsat pe Gatlin spre depăşirea recordului. Timpul înregistrat la emisiunea japoneză nu este considerat oficial, din pricina faptului că viteza vantului din ventilator era de patru ori mai mare decat viteza admisă la concursuri.

De la atletism la culturism

Andy Turner, al treilea cel rapid alergător britanic de 100 de metri garduri, a devenit campion la culturism. Caştigător al medaliei de bronz la Campionatul Mondial din 2011, Turner a caştigat turneul de culturism Miami Pro, la categoria peste 35 de ani. "După ce m-am retras, aveam nevoie de ceva asupra căruia să mă concentrez şi fratele meu mi-a oferit inspiraţie", a declarat fostul atlet care a luat 20 de kilograme în greutate după luni de dietă şi exerciţii la sala de forţă.  "Vreau să fac lucruri mari în sportul ăsta, să văd dacă îmi pot depăşi limitele. Sunt ca un căţel care are un caine. Mă plictisesc de lucruri în cele din urmă, dar deocamdată îmi canalizez toate eforturile aici", a spus Turner.

UEFA caută un nou secretar general

Comitetul executiv al UEFA se va reuni vineri pentru a desemna un nou secretar general în locul lui Gianni Infantino, devenit preşedinte al FIFA. Numeroase media europene îl citează deja pe grecul Theodore Theodoridis drept favorit pentru postul nr. 2 din cadrul instanţei europene de fotbal.  Succesorul lui Infantino urmează să fie numit interimar, în aşteptarea continuării procedurilor pentru Michel Platini. Preşedintele UEFA este actualmente suspendat pentru şase ani din toate activităţile legate de fotbal în afacerea celor 1,8 milioane euro primiţi în 2011, fără contract scris, pentru activitatea de consilier depusă în 2002, de la Sepp Blatter, fost preşedinte al FIFA, şi el suspendat 6 ani.

 Un escroc îl acuză pe Infantino

Maurizio Zamparini, preşedintele clubului italian de primă ligă Palermo, l-a acuzat pe noul preşedinte ales al FIFA, Gianni Infantino, că a cumpărat voturi înainte de alegeri, anunţă Gazzetta dello Sport. "Sistemul nu se va schimba, iar noul preşedinte de la FIFA, Infantino, este parte din acest sistem de multă vreme. Dacă l-au ales pe el, înseamnă că a cumpărat mai multe voturi decat şeicul. Sper că mă vor suspenda după ce am făcut această declaraţie. Va fi o onoare pentru mine", a declarat Zamparini.  Italo-elveţianul Infantino a fost ales preşedintele FIFA cu 115 voturi dintr-un total de 207. Principalul său contracandidat, şeicul Salman al-Khalifa din Bahrain, a primit doar 88 de voturi. Pe 24 ianuarie 2016, preşedintele de la Palermo a fost obligat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne să plătească 15 milioane de euro agentului de jucători Gustavo Mascardi, ca urmare a transferului lui Paulo Dybala de la Instituto de Cordoba, în 2012.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.