Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Borcea şi Avram, audiaţi

Ziarul de Vrancea
29 feb 2016 540 vizualizări
Fostul preşedinte executiv al FC Dinamo Cristian Borcea, şi Vasile Avram, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, au fost audiaţi ieri de către procurorii DIICOT în calitate de martori, într-un dosar în care sunt investigate infracţiuni de delapidare şi spălare de bani, fiind vizată o finanţare de un milion de dolari acordată FRF de FIFA.

  Cristian Borcea a fost adus la sediul DIICOT din penitenciar, acolo unde execută o pedeapsă de şase ani şi patru luni de închisoare din “.Dosarul Transferurilor".În acelaşi dosar au fost audiaţi alţi oameni de fotbal, respectiv Dumitru Dragomir, Patriţiu Abrudan, Iuliu Mureşan şi Cornel Şfaiţer
 

Transfer de marcă la CSM

Extrema stangă din Muntenegru, Majda Mehmedovic, a fost transferată de CSM Bucureşti pentru sezonul 2016-2017. Dubla caştigătoare de Liga Campionilor vine în Romania din postura de jucătoare liberă de contract şi a semnat pană în vara anului 2018. Mehmedovic este primul transfer anunţat de campioana Romaniei, care a prelungit în ultima perioadă angajamentele cu Oana Manea, Jelena Grubisic, Linnea Torstensson, Isabelle Gullden şi Carmen Martin.După ce a transferat patru campioane mondiale (Pessoa, Cavaleiro, Da Silva şi Rodrigues) în vara anului 2014 şi a achiziţionat două MVP-uri de Campionate Europene, Linnea Torstesson şi Isabelle Gullden, CSM Bucureşti şi-a asigurat acum şi serviciile unei duble caştigătoare de Liga Campionilor. Mehmedovic a caştigat trofeul în 2012 şi 2015 cu Buducnost Podgorica, echipă pentru care joacă din 2008.

Start cu stangul în Malaysia

Ambele echipe ale Romaniei au pierdut meciurile susţinute, ieri la Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Kuala Lumpur. La feminin, Romania a fost întrecută de puternica formaţie a Chinei, campioana mondială en titre, cu scorul de 0-3. Liu Shiwen a dispus de Adina Diaconu cu 3-0 (1,9,5), Li Xiaoxia a întrecut-o pe Bernadette Szöcs cu 3-2 (-4, 7, -8, 6, 5), iar Zhu Yuling a dispus de Cristina Hîrîci cu 3-0 (7,7,3). La masculin, Romania a fost întrecută luni de Rusia cu scorul de 1-3. Singurul punct al tricolorilor a fost reuşit de Ovidiu Ionescu, victorios cu 3-1 (8,7,-11, 15) în faţa lui Mihail Paikov. Aleksandr Şibaev a adus două puncte Rusiei, după 3-2 cu Adrian Crişan şi 3-0 cu Ovidiu Ionescu, iar Grigori Vlasov a adus alt punct, după victoria reuşită în faţa lui Constantin Cioti, cu 3-2.

Höness a fost eliberat

Uli Höness, fostul preşedinte al clubului Bayern München, a fost eliberat, ieri, din închisoare după ce a ispăşit jumătate din condamnarea de trei ani şi jumătate pronunţată în martie 2014.  Höness (64 de ani) beneficia de la începutul lui 2015 de un regim de semilibertate care îi permitea să nu petreacă decat nopţile în interiorul închisorii Landsberg. Ziua, fostul preşedinte al clubului bavarez se ocupa de echipele de tineret de la Bayern. Campion mondial cu Germania de Vest în 1974, Höness a fost condamnat în 13 martie 2014 după ce a recunoscut în faţa judecătorilor că a fentat Fiscul german la suma totală de 28,5 milioane de euro. Evaziunea fiscală, care a produs un prejudiciu estimat de procurori între 3,2 şi 7 milioane de euro, era săvarşită prin intermediul unui cont bancar din Elveţia. Hoeness a fost nevoit să-şi dea demisia din funcţiile de preşedinte al clubului şi al Consiliului de Administraţie la Bayern. 

Messi nu se opreşte din recorduri

FC Barcelona, liderul clasamentului spaniol, a caştigat, cu scorul de  2-1 partida de pe teren propriu cu FC Sevilla, în etapa a XXVI-a din La Liga. Golurile au fost marcate de Vitolo, în minutul 20, pentru Sevilla, respectiv Leo Messi în minutul 31, dintr-o lovitură liberă executată perfect. Piqué a adus  pe Barcelona în avantaj prin golul marcat în minutul 48. Formaţia lui Luis Enrique a egalat recordul de meciuri consecutive fără înfrangere, 40, egaland astfel un record deţin de marea rivală Real Madrid. După această victorie, formaţia pregătită de Luis Enrique ajunge la peste 20 de meciuri fără înfrangere pe teren propriu, şi acumulează 66 de puncte, cu opt mai mult decat ocupanta locului secund, Atletico Madrid, şi cu 12 mai mult decat marea rivală Real Madrid. Lionel Messi a ajuns la al optulea sezon consecutiv în care marchează peste 30 de goluri pentru Barcelona. Atacantul argentinian a înscris golul de 1-1 în victoria echipei sale, duminică, împotriva Sevillei, scor 2-1. Performanţa reuşită de fotbalistul în varstă de 28 de ani vine la doar o săptămană după ce Messi a devenit primul jucător din istoria La Liga care înscrie peste 300 de goluri.

Cormoranii au pierdut la loterie

Liverpool a pierdut pentru prima oară în istoria clubului o finală care a ajuns la lovituri de departajare, fiind învinsă, pe Wembley, de Manchester City cu scorul de 1-1 (1-3 la l.d.). După cinci finale caştigate la lovituri de departakare printre care şi celebrul meci cu AC Milan de la Istanbul, în 2005, clubul englez a ratat, duminică seară, trei şuturi  prin Lucas, Coutinho şi Lallana.  Scorul finalei Cupei Ligii a fost 1-1 la capătul a 120 de minute de joc. Fernandinho a înscris pentru Manchester City în minutul 49, după o greşeală a portarului Simon Mignolet. După două ocazii imense ratate de fostul său jucător, Raheem Sterling, transferat în vara lui 2015 la City, Liverpool a egalat, în minutul 83, prin Coutinho. La loviturile de departajare, City s-a impus cu 3-1 prin execuţiile lui Jesus Navas, Agüero şi Yaya Touré, respectiv Emre Can.

Linsey Vonn a concurat a doua zi după accident

Schioarea din Statele Unite, Lindsey Vonn, a concurat, duminică, în etapa de Cupa Mondială din Andorra, deşi a suferit o fractură la genunchi cu o zi înainte.  Sportiva de 31 de ani s-a accidentat, sambătă, şi a purtat o proteză. înainte de cursa de duminică, Vonn a avut nevoie de intervenţia doctorului pentru a-i extrage lichid din genunchiul accidentat. "Analiza RMN arată o fractură destul de importantă în platoul tibial. Ligamentele arată destul de bine", a scris schioarea pe pagina ei de Instagram. În ciuda accidentării, Vonn a stabilit cel mai rapid timp în manşa de Super-G şi a terminat pe locul 13 în proba combinată.  Lindsey Vonn continuă să conducă în ierarhia Cupei Mondiale, iar avantajul său este de 28 de puncte. Sportiva este în căutarea celui de-al 5-lea titlu mondial.

Doliu în fotbalul german

Fostul jucăor al echipei FC Köln, Johannes Löhr a murit la vasrsta de 73 de ani. Löhr este cel mai bun marcator din istoria lui FC Köln,formaţie pentru care a marcat de 166 de ori în cele 381 de meciuri disputate în Bundesliga. Cauza decesului nu a fost anunţată de către oficialii clubului german însă apropiaţii fostului fotbalist spun că acesta a suferit un atac de cord în urmă cu exact un an de zile. în 1974 Löhr a fost adversarul echipei Dinamo, într-un meci încheiat la egalitate 1-1. Cornel Dinu a marcat atunci pentru Dinamo. Löhr are 20 de selecţii pentru naţionala Germaniei şi a fost în lotul deplasat de nemţi la Cupa Mondială din 1970. Ca antrenor a obţinut bronzul olimpic cu Germania la Olimpiada de la Seoul din 1988.

Începe turnirul şahistelor

Meciul pentru titlul mondial feminin de şah începe astăzi, la Lvov, oraş din vestul Ucrainei, între Maria Muziciuk (Ucraina), actuala campioană mondială, şi Hou Yifan (China).  Confruntarea este programată pe durata a 10 partide, pană în data de 18 martie.  În caz de egalitate după 10 partide, vor avea loc meciuri pentru departajare şi stabilirea învingătoarei.  Fondul de premiere este de 200.000 euro, împărţit în 60 la sută pentru caştigătoare şi 40 la sută pentru jucătoarea care a pierdut.  Marea maestră internaţională Maria Muziciuk (2.554 ELO), care va împlini 24 de ani la 21 septembrie, deţine coroana supremă, în anul 2015. Marea maestră internaţională Hou Yifan (2.673 ELO), care a împlinit sambătă 22 de ani, a fost campioană mondială în perioadele 2010-2012 şi 2013-2015. Astăzi este programată ceremonia de deschidere şi tragerea la sorţi a pieselor, într-o festivitatea ce va avea loc la Opera din Lvov. Partidele de şah se vor desfăşura la Palatul Potoţki, din Lvov.

Suporter decedat la Lyon

Un suporter al echipei franceze de fotbal Olympique Lyon a decedat pe stadion, duminică seară, la partida caştigată de favoriţii săi, 2-1, în faţa liderului Paris Saint Germain.  Vestea tragică a fost anunţată de site-ul oficial al clubului din Lyon într-un comunicat: "Olympique Lyonnais anunţă cu imensă durere decesul unuia dintre suporterii săi , în această seară, pe Parc O.L. Supravegheat medical, acest fervent suporter al clubului nostru, jucător de fotbal în scaun cu rotile, a căzut victimă unei boli cardiace imediat după meciul cu PSG. Cadrele medicale, care au intervenit imediat, nu au mai putut, din nefericire, să-l reanimeze". Clubul Lyon a trimis condoleanţe familiei şi a anunţat că va solicita Ligii franceze aprobarea pentru a păstra un moment de reculegere la meciul cu Guingamp, programat duminica viitoare. Meciul în sine a reprezentat un succes pentru Olympique Lyonnais care a oprit la 36 de partide seria de invincibilitate a liderului Paris Saint Germain.

Sunt praf fără LeBron

Liderul Conferinţei de Est din NBA, Cleveland Cavaliers, a pierdut al doilea meci consecutiv, duminică noapte, fiind învins de Washington Wizards cu 99-113. Fără LeBron James (de patru ori MPV în NBA), menajat, Cleveland a înregistrat a doua înfrangere în doar trei zile, după ce vineri a pierdut contra celor de la Toronto Raptors. Cu John Wall în mare formă (21 de puncte şi 13 assist-uri), Washington Wizards şi-a luat revanşa pentru înfrangerea suferită în ianuarie (121-115) şi a reuşit cea de-a 28-a victorie din sezonul regulat. Iată celelalte rezultate înregistrate, duminică, în NBA:  Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 87-76; Detroit Pistons - Toronto Raptors 114-101; Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 102-111; Orlando Magic - Philadelphia 76ers 130-116; Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 128-101; New York Knicks - Miami Heat 81-98. Cleveland Cavaliers conduce în clasamentul Conferinţei de Est (41 victorii - 17 înfrangeri), urmată de Toronto Raptors (39-19) şi Boston Celtics (35-25).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.