Sport

Cu ruşii, la grămadă

Ziarul de Vrancea
26 feb 2016 534 vizualizări
Astăzi, de la ora 14:00, pe stadionul “Emil Alexandrescu” din Iaşi, se dispută partida Romania - Rusia, din etapa a III-a a Cupei Europene pe Naţiuni 2016 *partida va fi televizată pe Dolce 2

Echipele naţionale de rugby ale Romaniei şi Rusiei se declară pregătite pentru meciul  de astăzi. Preşedintele Federaţiei Romane de Rugby, Haralambie Dumitraş, a mulţumit ieşenilor pentru găzduire şi pentru interesul arătat faţă de rugby:  Căpitanul naţionalei Rusiei, Vasili Artemiev, a recunoscut că meciul cu Stejarii Romaniei este un meci greu, cu miză mare: "Este prima oară cand vin la Iaşi. Meciul va fi foarte greu. Din punctul meu de vedere, Romania fiind favorită. Faptul că anul trecut am obţinut o victorie împotriva Romaniei este o performanţă după şase ani, ceea ce este foarte important. Meciul de maine este extrem de greu maine. Sper ca echipa mea să se ridice la cel mai înalt nivel", a spus Artemiev. Antrenorul echipei Rusiei, Aleksandr Pervuhin, a declarat că speră ca meciul deastăzisă fie frumos iar toată lumea mulţumită.
 La randul său, căpitanul naţionalei de rugby a Romaniei, Mihai Macovei, s-a declarat a fi plăcut surprins de organizarea de la Iaşi din ultimele zile.  "Vrem să organizăm cat mai multe meciuri aici, la Iaşi, pentru că lumea iubeşte rugbiul. Asta ne face să dăm totul pe teren şi să jucăm cu gandul la victorie. Meciul de maine va fi greu, întotdeauna  a fost greu cu Rusia. E o echipă bună, cu jucători masivi, care caută întotdeauna contactul şi, uneori, îl fac foarte bine Intrăm pe teren cu gandul la victorie. Sper ca maine să fie o vreme bună şi lumea să iasă din casă şi să ne vadă", a spus Mihai Macovei.
Staff-ul naţionalei Romaniei, format din Lynn Howells, Marius Tincu şi Rob Moffat, a efectuat şase  modificări în echipa de start, în comparaţie cu titularii folosiţi la meciul, din deplasare, cu Spania. "Partida cu Rusia este este cel mai important meci pe care îl susţinem în acest început de an. Am spus, de la debutul competiţiei, că vom încerca să creştem jucători, să fie pregătiţi pentru următoarea calificare la Cupa Mondială. La fel vom proceda şi la acest meci, pentru care am făcut şase schimbări în primul «15». Asta nu înseamnă că nu vom juca la victorie, obiectivul nostru este să caştigăm", a spus Lynn Howells. Echipa de start anunţată este Pristăviţa, Turaşvili, Pungea – van Geerden, Poparlan – Lucaci, Macovei, Burcea – Calafeteanu, Rose – Shennan, Vlaicu, Kikikinilau, Lemnaru – Fercu. Rezerve sunt Căpăţană, Dico, Rusu, Antonescu, Gorcioaia, Bratu, Ioniţă, Strătilă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.