Sport

Drepturile lui Meme

Ziarul de Vrancea
25 feb 2016 514 vizualizări
Mihai Stoica (50 de ani), fostul manager general al Stelei, a vorbit, pentru prima dată de la eliberarea condiţionată cu presa, şi a susţinut faptul că poate sta pe banca tehnică la meciurile Stelei, dar nu o va face, şi despre transferurile la care a oferit recomandări.

"Doar Pintilii şii Bawab au venit la recomandararea mea. Cat despre Tamaş şi Bourceanu, doar ei pot da raspunsul pe teren. Eu îi sprijin aşa cum fac cu oricare jucător al Stelei, chiar dacă îl cheamă Stanciu sau Onţel. ", a spus Mihai Stoica, intr-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor. Acesta a comentat şi situaţia sa după eliberare. "Situaţia mea este foarte clară. Nu am drept de semnătură şi nici de a negocia transferuri pană în 2019. Mă voi ocupa, ca şi în ultimul mandat, exclusiv de probleme sportive, fără să am implicare în vreo problemă administrativă. Specialiştii în drept pe care i-am consultat mi-au confirmat că pot sta pe bancă, doar că nu mai intenţionez să o fac", a spus Stoica.

Părerea lui Marcel despre Maxim

Marcel Răducanu, fostul mare internaţional roman stabilit în Germania, a vorbit despre situaţia prin care trece fotbalul romanesc. . “Au venit mulţi jucători străini, aduşi din ligi inferioare din ţările lor, şi joacă dintr-o dată în campionatul din Romania. Din cauza asta nu mai avem nici un fotbal de calitate, copiii noştri talentaţi nu mai au nicio şansă, pentru că se aduc jucători deja formaţi, pe bani mulţi, care nici nu dau randament. Eu aş investi în copiii noştri, trebuie lucrat la mentalitate. Asta e problema noastră cand ajunge un roman în Bundesliga”. Răducanu s-a referit şi la situaţia lui Alex Maxim, la Stuttgart. “La început a jucat, se vedea că e talentat, creativ, a făcut chestii pe care nu mulţi le pot face, s-a făcut iubit, dar acum nu mai joacă. Stau să mă întreb ce s-a întamplat. Antrenorii nu sunt tampiţi să nu îl bage", a spus Marcel Răducanu la DolceSport.

Openul Romaniei la Alba Iulia

Openul Internaţional de şah al Romaniei, organizat de Federaţia Romană de şah şi CSU Alba Iulia, se va desfăşura în perioada 16-23 martie la Alba Iulia, şahişti din nouă ţări confirmand deja prezenţa la eveniment. Cu trei săptămani înaintea startului Openului Internaţional de şah al Romaniei, şahişti din 9 ţări – Bulgaria, Germania, Grecia, Irlanda, Moldova, Portugalia, Ucraina, Ungaria şi Romania – şi-au anunţat participarea la evenimentul organizat în premieră la Alba Iulia, după cum a arătat, directorul turneului Marius Ceteraş.  În paralel cu turneul internaţional, tot în perioada 16-23 martie se va desfăşura Openul Judeţului Alba la şah clasic, un turneu în care s-au înscris deja 32 de concurenţi şi care este deschis jucătorilor cu rating FIDE sub 2.300, a mai spus Ceteraş.

Rezultate normale în Liga Campionilor

Manchester City a caştigat, miercuri, scor 3-1, partida din deplasare cu Dinamo Kiev, în manşa tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. Scorul a fost deschis în min. 16, de oaspeţi: după un corner, Yaya Touré a recentrat, Agüero a preluat şi l-a executat fără emoţii pe Şovkovski. În min. 40, David a majorat scorul pentru echipa britanică: Sterling a centrat în faţa porţii după o pasă primită de la Agüero, iar David Silva a îndeplinit simpla formalitate. După ce Buialski din handicap în min. 59, Yaya Touré a refăcut diferenţa pe final. În cealaltă partidă disputată miercuri, PSV Eindhoven a remizat alb cu Atletico Madrid a remizat, marţi, 24 februarie, scor 0-0. Jucătorii de la echipa olandeză au jucat în zece oameni din min. 68, cand a fost eliminat Pereiro.

Recursuri respinse

Comisia de Apel a FIFA a respins recursurile înaintate de Joseph Blatter şi Michel Platini, dar le-a redus sancţiunile iniţiale de cate 8 ani la 6 ani. Blatter, preşedintele demisionar al FIFA, şi Platini, preşedinte al UEFA, au fost suspendaţi pentru cate opt ani din orice activitate de fotbal pe 21 decembrie de Comisia de Etică a FIFA. Într-un comunicat, Comisia de Apel precizează că deşi acceptă argumentele şi principiile prezentate de Comisia de Etică în luarea primei sancţiuni din 21 decembrie, ea a considerat că activitatea depusă de Blatter şi Platini în decursul anilor la FIFA şi UEFA trebuie recunoscută şi le dă dreptul la o atenuare a sancţiunii. După această decizie a Comisiei de Apel a FIFA, cei doi foşti oficiali pot înainta acum recurs la Tribunalul de arbitraj pentru sport (TAS) de la Lausanne.

Tricolorele învinse şi în Bosnia

Naţionala de baschet feminin a Romaniei a fost învinsă, miercuri seară, în deplasare, de reprezentativa Bosniei, cu scorul de 63-77 (33-34), în cea de-a patra partidă din grupa H a preliminariilor Campionatului European din 2017. Tot miercuri seară, în cealaltă partidă din grupa H, Israel – Turcia, scor 63-62 (35-39). Astfel, după patru etape, Turcia continuă să fie lider, cu 7 puncte, fiind urmată în clasament de Romania (6), Israel (6) şi Bosnia (5). Ultimele două partide pentru tricolore în grupa H sunt programate în 19 noiembrie, cu Israel, pe teren propriu, respectiv în 23 noiembrie, cu Turcia, în deplasare. În primele trei partide din grupa H, Romania a învins Bosnia, cu 67-65, şi Israel, cu 78-77, şi a cedat în faţa Turciei, cu scorul de 45-56. Prima clasată în fiecare din cele nouă grupe, plus şase echipe de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la CE din 2017, care va avea loc în Cehia.

Pe Hakan Şükür îl pandeşte puşcăria

Hakan Şükür, fostul coleg al lui  Hagi de la Galatasaray şi atacant al naţionalei Turciei, riscă o condamnare la patru ani de închisoare pentru că l-a jignit în mediul online pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Procurorii l-au acuzat pe Şükür că a postat de pe contul său de Twitter, tweeturi ce conţineau "mesaje jignitoare împotriva preşedintelui şi a fiului său, a anunţat agenţia de ştiri privată Dogan. În apărarea sa, Şükür a spus că mesajele sale nu îi erau adresate preşedintelui, conţinutul respectivelor postări nefiind divulgat. Argumentul a fost respins de procurori, care au susţinut că mesajele erau "în mod evident legate" de Erdogan.

Egal  Sporting - Sion

Sporting Braga, ocupanta locului patru din prima ligă portugheză, a remizat, miercuri, scor 2-2, în în manşa tur a optimilor de finală a Europa League, cu FC Sion, pe Estádio Municipal de Braga   Golurile au fost marcate de Theofanis Gekas (35 de ani) în minutele 16 şi 29, respectiv Josué în minutul 27 şi Nikola Stojiljkovic, în minutul 48. Deşi a reuşit doar un rezultat de egalitate, formaţia antrenată de Paulo Fonseca s-a calificat în faza sferturilor de finală, după ce caştigase partida din tur, scor 2-1, pe terenul formaţiei din Elveţia.


Gasol, lider european în NBA

Baschetbalistul spaniol al echipei Chicago Bulls, Pau Gasol, a fost desemnat, miercuri, de cotidianul italian Gazzetta dello Sport, cel mai bun jucător european din liga profesionistă nord-americană (NBA) în anul 2015. "Este o onoare să caştig un astfel de trofeu, mai ales la varsta mea. Mă simt bine şi am demonstrat că pot juca în continuare la nivel înalt. Nu am de gand să mă retrag", a declarat Gasol. Pau Gasol, în varstă de 35 de ani, a caştigat pentru a patra oară în carieră titlul de cel mai bun baschetbalist al anului în NBA, spaniolul mai primind acest premiu în 2008, 2009 şi 2010.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.