Sport

Zi neagră pentru romani

Ziarul de Vrancea
24 feb 2016 559 vizualizări
Cu toate că a luptat din răsputeri, Monica Niculescu n-a găsit leacul împotriva polonezei Agnieszka Radwanska, în optimi la Doha * Mergea şi Tecău, în echipe diferite, au părăsit turneul de la Dubai

Monica Niculescu (37 WTA) n-a reuşit să treacă în optimile de finală ale turneului de la Doha, Qatar Open, turneu de categorie Premier 5, de jucătoarea nr. 3 în topul mondial, poloneza Agnieszka Radwanska. După 103 minute, Aga s-a impus cu 7-5, 6-1. Monica a început meciul foarte bine şi a condus cu 4-1, avand două break-uri în faţă. A fost momentul în care Radwanska, jucătoare de raliuri a atacat mai mult la fileu şi a reuşit să refacă handicapul, caştigand cu 7-5. În setul secund, Niculescu a fost depăşită clar, deşi nu a abandonat deloc lupta. Monica era programată aseară să joace în sferturile probei de dublu feminin, alături de rusoaica Margarita Gasparian, contra cuplului Sara Errani / Carla Suarez (Italia / Spania). Eliminarea de marţi a Simonei Halep de către Elena Vesnina nu a fost singura surpriză de la turneul de la Doha. Cea mai mare surpriză din aceeaşi seară a fost victoria turcoaicei Cagla Buyukakçay  (161) cu 7-6, 7-5 în faţa jucătoarei cehe Lucie Safarova (12), prezentă pentru prima dată în turneu. Ieri, o altă jucătoare cehă, Petra Kvitova, a fost învinsă, neaşteptat, scor 7-5, 2-6, 1-6 de letona Jelena Ostapenko (86), iar Elena Vesnina a mai făcut o victimă cu “ştaif”, 7-5, 5-7, 6-3 cu daneza Caroline Wozniacki. Alte rezultate înregistrate ieri, în optimi: Carla Suarez (Spania) – Timea Bacsinszky (Elveţia) 6-2, 6-2; Zheng Shuai (China) – Eugénie Bouchard (Franţa) 7-6, 6-1.

* Perechea formată din Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna, cap de serie numărul 2, a fost eliminată, ieri, în primul tur al probei de dublu din cadrul turneului ATP de 500 de puncte de la Dubai, fiind învinsă de cuplul Daniel Nestor/Radek Stepanek (Canada/Cehia), scor  6-3, 6-7, 4-10.  Mergea şi Bopanna au pierdut meciul într-o oră şi 23 de minute. Ieri, a fost eliminată, în sferturi şi perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 1. Ei au cedat cu 4-6, 4-6 în 76 de minute, în faţa cuplului spaniol Feliciano Lopez / Marc Lopez. În 2015, turneul de la Dubai a fost caştigat de Rohan Bopanna, partenerul lui Mergea, care făcea echipă cu Daniel Nestor. Bopanna şi Nestor i-au eliminat în semifinale pe Tecău şi Rojer. În semifinale în 2015 a ajuns şi Florin Mergea, care făcea pereche cu britanicul Dominic Inglot, cei doi fiind eliminaţi de cuplul Aisam- Qureshi/Nenad Zimonjic (Pakistan/Serbia).
* Jucătoarele romane de tenis Andreea Mitu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan s-au calificat, în optimile de finală ale turneului ITF de la Sao Paulo (Brazilia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după victorii în faţa unor adversare venite din calificări.  Andreea Mitu (107 WTA), principala favorită, s-a impus fără emoţii, cu 6-4, 6-0, în faţa italiencei Gaia Sanesi (571 WTA) şi va juca în turul următor cu unguroaica Reka-Luca Jani (241 WTA), în faţa căreia a mai caştigat de două ori.
Sorana Cîrstea (153), cap de serie numărul opt, a dispus de Yvonne Cavalle-Reimers (Spania), 23 numărul 361 mondial, cu 6-1, 6-2. În turul următor Sorana va juca împotriva italiencei Martina Caregaro (23 ani, 254 WTA). Ana Bogdan (156 WTA) a învins-o în primul tur pe italianca Nastassja Burnett (354 WTA), cu 6-3, 6-3, aceasta fiind a patra victorie a romancei în tot atatea meciuri directe, precedentele trei fiind la junioare. Adversara din optimi a Anei va fi Paula Badosa (Spania), o jucătoare de 18 ani care ocupă locul 231 în ierarhia WTA.  La dublu, niciuna dintre cele trei romance care au evoluat nu au trecut de primul tur: Mihaela Buzărnescu (pereche cu Reka-Luca Jani), Andreea Mitu (alături de franţuzoaica Alizé Lim) şi Daia Negreanu (alături de unguroaica Naomi Totka).






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.