Sport

Returul, simple formalităţi

Ziarul de Vrancea
24 feb 2016 471 vizualizări
Arsenal - Barcelona 0-2 şi Juventus - Bayern 2-2 în optimile Ligii Campionilor la fotbal

FC Barcelona a caştigat, scor 2-0, partida din deplasare cu Arsenal Londra, în manşa tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. Catalanii au avut nevoie de 71 de minute de joc pentru a deschide scorul pe “Emirates”. Luis Suarez i-a pasat lui Neymar în banda stangă de atac. Brazilianul l-a depăşit în viteză pe Hector Bellerin şi i-a pasat lui Messi, care a marcat din apropierea punctului de la 11 metri, cu un şut pe mijlocul porţii, la semiînălţime. În min. 83, tot Messi obţine un penalty, după un fault al lui Flamini. Tot argentinianul a executat lovitura şi a înscris cu un şut plasat, în stanga porţii. Messi a ajuns la 82 de goluri marcate în Liga Campionilor.
Cealaltă partidă, disputată între Juventus Torino şi Bayern München pe stadionul “Delle Alpi” a avut o desfăşurare dramatică şi un final încins. Aproape de finalul primei reprize, mai exact în min. 43, Thomas Müller a marcat din centrul careului, după o minge recentrată de brazilianul Douglas Costa. În min. 53, Arjen Robben a dublat avantajul bavarezilor, după o acţiune personală în banda dreaptă, finalizată cu un şut cu stangul. Dar gazdele au luptat în continuare şi la acest scor şi au obţinut o egalare meritată. Mandzukic (’63)  a profitat de eroarea fundaşului Joshua Kimmich şi i-a pasat lui Dybala, care a marcat din careu, cu un şut la colţul scurt. Egalarea s-a produs în min. 76, cand Sturaro a fost atent la o minge trimisă în careu de Morata şi a reluat în plasă, după ce i-a luat faţa lui Kimmich. Scorul de 2-2, totuşi, acordă prima şansă formaţiei germane pentru calificarea în sferturile de finală.
"Cel mai important lucru din retur va fi să nu primim gol. De asemenea, trebuie să avem o mentalitate ofensivă, cum am avut în repriza a doua a meciului tur cu Bayern. Apoi vom vedea ce se va întampla. Credem că putem să ne calificăm. Putem juca fotbalul care să ducăJuventus în sferturile de finală ale Ligii Campionilor", a declarat jucătorul cel mai valoros al formaţiei torineze, francezul, Pogba, citat de site-ul goal.com. Mijlocaşul francez ar putea lucra, din vară, cu Pep Guardiola, antrenorul echipei Bayern, adversara torinezilor din optimile de finală ale Ligii Campionilor. "Pogba şi-a demonstrat valoarea, ştiu că este fericit la Juventus şi îi doresc o carieră cat mai lungă. Dacă aş vrea să-l antrenez pe Pogba? Nu depinde de mine, ci de club", a declarat Guardiola, care va prelua, în vară, pe Manchester City. Retururile celor două partide vor avea loc pe 16 martie, la Brcelona, respectiv, München.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.