Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Simona mai pică un loc

Ziarul de Vrancea
24 feb 2016 901 vizualizări
Simona Halep (24 de ani) va coborî pe locul cinci, în clasamentul WTA, de lunea viitoare. Ea a pierdut, marţi, în trei seturi, în faţa Elenei Vesnina (Rusia, 118 WTA), scor 7-6, 4-6, 1-6. Jucătoarea de tenis din Romania a început anul 2016 pe locul doi mondial şi va ieşi dintre primele patru după aproape doi ani.

De luni, ordinea primelor cinci jucătoare din lume va fi: Serena Williams (SUA), Angelique Kerber (Germania), Agnieszka Radwanska (Polonia), Garbiñe Muguruza (Spania), Simona Halep (Romania).

Dragomir, audiat la DIICOT

Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a fost audiat, ieri, la DIICOT în Dosarul "Buftea", după ce marţi au fost audiaţi Patriţiu Abrudan, fost vicepreşedinte al CCA, Iuliu Mureşan, preşedintele clubuui CFR Cluj şi Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, urmand la rand toţi membri Comitetului Executiv din perioada 2010-2012. După ieşirea de la audieri, Dragomir a spus că  "dacă nu era Mircea Sandu nu se făceau cele două, baze" ale FRF, precizand că a fost întrebat de procurori despre activitatea Comitetului Executiv al FRF. "M-au întrebat ce s-a discutat în comitetele executive, ce hotărari s-au luat. Procedura era că dacă nu era Mircea Sandu nu se făceau două baze. Asa e în Romania cand faci bine. Eu zic că Mircea Sandu a făcut bine, a făcut şi baza de la Buftea şi de la Mogoşoaia", a spus fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, la iesirea de la audieri. De asemenea, Dumitru Dragomir a precizat că a dat declaraţii în calitate de martor, adăugand: "aici vii cand te cheamă şi pleci dacă te mai lasă".

Bilete pentru Fed Cup

Federaţia Romană de Tenis a anunţat, miercuri, într-un comunicat, punerea în vanzare a biletelor pentru meciul Romania - Germania, din play-off-ul Grupei Mondiale a FED Cup, care se va desfăşura în perioada 16-17 aprilie 2016, la Cluj. Preţul unui bilet, valabil o zi, este de 90 de lei. Nu vor fi disponibile abonamente pentru confruntarea dintre Romania şi Germania, din play-off-ul Grupei Mondiale a FED Cup. Copiii preşcolari, dar nu mai mici de trei ani, vor avea acces gratuit şi vor ocupa acelaşi loc cu persoanele majore care îi vor însoţi, cu un bilet valabil.

Gardoş s-a antrenat din nou

Florin Gardoş, fundaşul formaţiei engleze FC Southampton, a efectuat, ieri, primul său antrenament după şapte luni, timp în care a urmat un proces de recuperare impus de medici în urma accidentării la genunchi suferite în iulie luna a anului trecut Florin Gardoş s-a accidentat grav într-un meci amical pe care formaţia FC Southampton l-a disputat la mijlocul lunii iulie a anului trecut. "Din păcate, sezonul n-a început foarte bine: săptămana trecută m-am accidentat grav la genunchi într-un amical şi a trebuit să mă operez luni. Operaţia a decurs fără probleme şi în cel mai scurt timp încep recuperarea", afirma Gardoş la cateva zile după accidentare.  Din cauza problemelor medicale, fundaşul nu a evoluat niciun minut pentru FC Southampton în actualul sezon, ratand de altfel şi toate partidele echipei naţionale a Romaniei din finalul campaniei de calificare la EURO 2016.

un nigerian la Chiajna

Fundaşul nigerian Michael Odibe, în varstă de 27 de ani, a semnat cu echipa de fotbal Concordia Chiajna, a anunţat ieri site-ul oficial al clubului. Michael Odibe este al doilea nigerian al formaţiei din Chiajna, după Christian Obodo. El joacăfundaş central şi a mai evoluat pentru Arsenal Kiev (Ucraina) şi FC Atîrau (Kazahstan). Odibe a venit la Concordia din postura de jucător liber şi va purta tricoul cu numărul 6. În aceastăi arnă, echipa antrenatăde Adrian Falub i-a mai transferat pe tunisianul Hamza Younes (Tractor Sazi, ex-Petrolul Ploieşti), argentinianul Cristian Garcia (FC Colon), italianul Gabriele Zerbo (împrumutat de la Palermo), ucraineanul Artem Milevski (ex-Dinamo Kiev), nigerianul Christian Obodo (Xanthi, ex-Udinese), camerunezul Patrice Feussi (Dinamo), senegalezul Ibrahima Niasse şi romanii Cristian Bălgrădean şi Cristi Novacek.

Revanşa ciucanilor

HC Miercurea Ciuc a caştigat, ieri seară, meciul din deplasare împotriva echipei ASC Corona Braşov, scor 5-3, în sezonul regulat din Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă. Ciucanii şi-au luat astfel revanşa după ce sambătă cedaseră cu 2-3 pe ''Vakar Lajos'' în faţa Coronei.  Pentru harghiteni au înscris Robert Petre (00:49), Zsombor Antal (17:04, 44:52), Aleksandr Diadiuşko (23:00) şi Tamas Biro (56:59), în timp ce golurile echipei de sub Tampa au fost marcate de Andrei Vasile (02:05), Csanad Fodor (21:33) şi Tivadar Petres (31:11). În clasament, HC Miercurea Ciuc ramane pe primul loc, cu 82 de puncte în 36 de meciuri jucate. De cealaltă parte, ASC Corona Braşov ocupă locul 3 în clasament, cu 60 de puncte din 34 de meciuri, şi are şanse mari să obţină calificarea în play-off.

Alonso nu face pauze

Fernando Alonso (34 de ani), pilotul echipei McLaren-Honda, a declarat, ieri, că nu are nicio intenţie să părăsească Formula 1, înainte de terminarea contractului, la finalul sezonului din 2017. În noiembrie 2015, Ron Dennis, conducătorul echipei McLaren, a recunoscut faptul că a discutat cu Alonso despre o pauză de un an la care s-ar fi gandit pilotul spaniol. După testele făcute, pe circuitul din Barcelona, la începutul acestei săptamani, cu noul monopost, Alonso a declarat că va concura în acest sezon. "Şi în cel următor. Am un contract pe trei sezoane. Nu mă gandesc la altceva. Este un an foarte important pentru noi. Sunt ambiţii mari. Nu mă aflu în această echipă doar pentru a călători în jurul lumii, să sar într-o maşină şi să mă distrez duminica. Sunt aici să caştig", a declarat dublul campion mondial din Formula 1. Alonso a obţinut, marţi, al nouălea timp din cea de-a doua zi de teste oficiale, organizate înaintea sezonului 2016 din Formula 1.

Sorţi la minifotbal

Echipa Romaniei de minifotbal, sextuplăcampioanăeuropeană, va evolua în grupa D a Euro 2016 din Ungaria, alături de Spania, Franţa şi Lituania, conform tragerii la sorţi efectuată ieri  la Budapesta EMF Euro 2016 la minifotbal se va desfăşura între 22 şi 28 august în oraşul maghiar Szekesfehervar. Echipa Romaniei a caştigat şase titluri europene la rand şi ocupă primul loc în ierarhia continentală. La Euro 2015, Romania a învins în finalăCroaţia cu 5-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.