Sport

S-a încheiat Dubai, începe Doha

Ziarul de Vrancea
2 feb 2016 904 vizualizări
Simona Halep va juca împotriva Carolinei Garcia în turul II, iar Monica Niculescu debutează astăzi cu Sabine “Bum-Bum” Lisicki * Sorana Cîrstea a ajuns pană în semifinale la Rio

Simona Halep, locul patru în clasamentul WTA, şi-a aflat posibila adversară din turul secun al turneului de la Doha, din Qatar, competiţie care face parte din categoria Premier Five. Cotată cu a doua şansă la trofeu, în urma campioanei de la Australian Open, Angelique Kerber, Simona va juca direct în turul doi, acolo unde o aşteaptă un potenţial duel cu reprezentanta Franţei, Caroline Garcia, locul 38 în clasamentul WTA, care va întalni în prima fază o jucătoare venită din calificări. Monica Niculescu, distribuită pe jumătatea Simonei, dar pe sfertul dominat de Agnieszka Radwanska, are un meci şi mai dificil la debut: Sabine Lisicki, locul 32 în clasamentul mondial, va fi prima sa adversară. Serena Williams (1 WTA) şi Maria Şarapova (6 WTA) sunt marile absente ale turneului de la Doha, în timp ce Lucie Safarova (10 WTA) revine în circuit, pentru a disputa primul său concurs din 2016. Turneul de la Doha este dotat cu premii totale de 2.517.250 dolari şi va debuta luni, 22 februarie.
Mai mult, Halep s-a decis să joace şi la dublu la Doha, pentru prima dată în acest an. Simona va face echipă cu Raluca Olaru. Halep ocupă locul 314 WTA la dublu, întrucat a jucat doar 7 meciuri la dublu în 2015 (dintre care două încheiate cu  victorii). Partenera ei la Doha este Raluca Olaru, numărul 44 în clasamentul mondial WTA la dublu. Cele două au primit un wild-card din partea organizatorilor, pentru că nu se înscriseseră la timp, şi vor juca în primul tur contra perechii slovene  Andreja Klepac/ Katarina Srebotnik (nr. 8). Pe tabloul de dublu mai e prezentă şi Monica Niculescu, care face pereche cu rusoaica Margarita Gasparian. Cele două vor debuta contra perechii Ekaterina Makarova / Daniela Hantuchova (Rusia / Slovacia).
Primele rezultate din turul I la simplu: Cagla Buyukakcay (Turcia) – Lucie Hradecka (Cehia) 6-4, 6-7, 6-2; Donna Vekic (Croaţia) – Fatma Al-Abhani (Oman) 6-0, 6-0; Zheng Shuai (China) – Varvara Lepchenko (SUA) 6-2, 7-6, Margarita Gasparian (Rusia) – Karolina Pliskova (Cehia) 6-1, 6-1; Jelena Ostapenko (Letonia) – Zarina Dias (Kazahstan) 6-1, 6-3.
Sorana Cîrstea (199 WTA) a urcat pană în semifinalele turneului pe zgură de 250.000 $ de la Rio de Janeiro, În sferturile de finală, Sorana a reuşit s-o învingă pe jucătoarea muntenegreană Danka Kovinic (50 WTA) cu 6-1 6-2 şi a nimerit în semifinale contra americancei Shelby Rogers (23 de ani, 131), scor 4-6, 4-6. Cîrstea a cedat în faţa tenismenei în varstă de 23 ani în o oră şi 33 de minute de joc. Pe durata meciului, romanca a servit un as şi a făcut o dublă greşeală, iar procentajul primului serviciu a fost de 56% (dintre care 50% puncte caştigate). Sorana  şi-a pierdut de cinci ori serviciul contra americanei Shelby Rogers. Sorana Cîrstea a primit un wild card din partea organizatorilor pentru a intra pe tabloul principal. Ea a caştigat deja 12 partide în 2016, cu una mai mult decat a adunat în întreg sezonul 2015, în meciurile de simplu. Sorana Cîrstea şi-a asigurat o urcare spectaculoasă în clasament, pană în apropierea locului 150. În finala competiţiei din Brazilia, Rogers o va înfrunta pe italianca Francesca Schiavone (132 WTA), care a dispus în cealaltă semifinală de croata Petra Martic, cu 6-3, 6-3.
* Victor Hănescu s-a calificat în finala turneului ITF de la Plantation (SUA), dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari, după ce l-a învins pe argentinianul Facundo Mena, scor 6-1, 6-2. Hănescu a obţinut calificarea într-o oră şi 5 minute de joc, iar pe parcursul meciului a servit 4 aşi şi a comis o singură dublă greşeală. Romanul îl va întalni în meciul pentru trofeu pe Juan Carlos Saez (Chile,321 ATP). Vineri seară, Victor Hănescu a reuşit una cele mai spectaculoase răsturnări de scor din cariera sa de tenisman profesionist. Sportivul roman a caştigat în faţa lui Stefan Kozlov (18 ani, locul 341 ATP), cu scorul de 4-6, 7-6, 6-4, după ce tanărul american a condus cu 6-4 şi 5-1. Hănescu, sfert finalist la Roland Garros în 2005 şi fost număr 26 ATP, nu a mai caştigat un titlu din anul 2012, atunci cand a triumfat la turneul Challenger de la Szczecin (Polonia).
* Finalele săptămanii. Dubai (WTA): Sara Errani (Italia) – Barbora Strycova (Cehia) 6-0, 6-2; Marseille (ATP): Nick Kyrgios (Australia) – Marin Cilic (Croaţia) 6-2, 7-6.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.