Sport

Al treilea val pentru Sorana Cîrstea

Ziarul de Vrancea
18 feb 2016 635 vizualizări
După două căderi bruşte cauzate de accidentări, Sorana încearcă să revină în elita tenisului feminin

Jucătoarea romană de tenis Sorana Cîrstea, calificată în sferturile de finală ale turneului WTA de la Rio de Janeiro (Brazilia), s-a declarat bucuroasă că poate juca din nou la un nivel ridicat, după o perioadă de un an şi jumătate în care s-a confruntat cu probleme la un umăr.  Sorana Cîrstea, ieşită din primele 240 de locuri în clasamentul mondial, a abordat acest sezon complet refăcută, iar acest lucru s-a văzut şi în jocul său, reuşind să caştige, la sfarşitul lunii ianuarie, turneul ITF de la Bertioga, după ce cu o săptămană înainte disputase finala turneului ITF de la Guaruja, ambele în Brazilia. Miercuri, ea a învins-o cu 7-5, 7-6  pe slovena Polona Hercog, asigurandu-şi prezenţa în sferturile de finală ale turneului de la Rio de Janeiro, primul din circuitul WTA la care a participat după cel de la Bucureşti, din vara anului trecut.  Beneficiara unui wild card din partea organizatorilor, Sorana Cîrstea a reuşit cu această ocazie să atingă pentru prima oară sferturile de finală într-o competiţie WTA, după turneul de la Tianjin (China), din 2014. "A fost un an şi jumătate în care m-am confruntat cu probleme la umăr. A fost o perioadă frustrantă, dar sunt fericită că s-a terminat. Mi-am schimbat echipa, una romanească de acasă. Încerc să pun toate lucrurile la punct. M-am putut antrena foarte dur în extrasezon, m-am simţit bine din punct de vedere fizic şi acesta este lucrul cel mai important pentru mine", a declarat Cîrstea, citată de site-ul WTA. "Accidentarea a fost şi o lecţie pentru mine. Acum mă bucur mai mult de timpul petrecut pe teren, fără dureri, precum şi de faptul că pot juca din nou la cel mai înalt nivel", a adăugat reprezentanta ţării noastre.
Înarmată cu o nouă filozofie şi o perspectivă mai pozitivă, Cîrstea urmează să se lupte pentru un loc în semifinalele turneului de la Rio cu caştigătoarea confruntării dintre Danka Kovicic (Muntenegru), a treia favorită, şi Silvia Soler (Spania). 
"În primul rand, încerc să-şi menţin sănătatea. Acesta este cel mai important lucru. Continui să facă recuperare la umăr, aşa că acesta este principalul meu obiectiv în acest an. Vreau, de asemenea, să joc mai cat mai multe meciuri, să capăt încredere obţinand victorii. Văd lucrurile dintr-o altă perspectivă. Mă bucur să călătoresc mai mult şi să joc, încerc să mă concentrez asupra antrenamentelor şi să devin mai bună în fiecare zi, iar rezultatele vor veni. Obiectivul meu este să revin în Top 100. Acesta este planul şi vreau să-l urmez pas cu pas", a conchis Sorana Cîrstea.
Cea mai bună performanţă de Grand Slam a Soranei este calificarea în sferturile turneului de la Roland Garros în 2009, cand a ajuns pentru prima dată în Top 30. După o perioadă neagră, cauzată de accidentări, în care a ieşit din prima sută a topului WTA, Sorana a revenit spectaculos, iar în 2013 a ajuns în semifinalele turneului de la Toronto şi a realizat cea mai bună clasare din carieră, locul 21 WTA. Va reuşi Sorana Carstea o a treia revenire în elita tenisului?

* Dubai (WTA, turul II): Caroline Garcia (Franţa) – Andrea Petkovic (Germania) 6-3, 6-4; Sara Errani (Italia) – Madison Brengle (SUA) 4-6, 6-1, 6-4; Elina Svitolina (Ucraina) – Coco Vandeweghe (SUA) 6-4, 1-6, 6-2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.