Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ţintarul play-off şi play-out

Ziarul de Vrancea
17 feb 2016 594 vizualizări
Miercuri, 17 februarie, în cadrul unei conferinţă de presă organizată la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a stabilit ţintarul pentru play-off-ul şi play-out-ul din Liga 1 În funcţie de clasarea finală în sezonul regulat, prima etapă în play-off programează meciurile, pe 5 martie partidele 6-3, 2-5, 1-4.

În play-out, la aceeaşi dată se joacă meciurile 13-11, 8-12, 10-14 şi 7-9. Cele zece etape ale play-off vor avea loc pe 5,12,19, 30 martie, 2,9,16,23, 30 aprilie şi 7 mai. Etapele de play-out se dispută la aceleaşi date cu cele din play-off, iar cele patru runde suplimentare se vor disputa pe 15, 21, 25 şi 29 mai.

Rezultate normale în Liga Campionilor

Paris Saint-Germain  a caştigat cu scorul 2-1, partida de pe teren propriu, cu Chelsea Londra, din turul optimilor de finală în Liga Campionilor, informează site-ul oficial al competiţiei. Zlatan Ibrahimovic a deschis scorul, în minutul 39. Obi Mikel a faultat la 20 de metri de poarta lui Thibaut Courtois, apoi a deviat şutul din lovitură liberă al atacantului suedez. Obi Mikel s-a revanşat în minutul 45^1, cand a marcat pentru 1-1. Edinson Cavani, introdus pe teren în minutul 74, a stabilit scorul final, 2-1 pentru PSG, patru minute mai tarziu, din pasa lui Angel di Maria. Tot marţi, la Lisabona s-a disputat o ală partidă din aceeaşi fază, Benfica – Zenit St. Petersburg. Scor final, 1-0 pentru Benfica prin golul marcat de Jonas (‘90^1), în condiţile în care Zenit juca în zece oameni, imediat după eliminarea lui Criscito. Meciurile retur vor avea loc pe 9 martie. Tot marţi, în prima manşă a 16-imilor Ligii Europa: Fenerbahçe Istanbul – Lokomotiv Moscova 2-0. Au marcat Souza (’18, ’72).

Andrei Ionescu s-a mutat la Eindhoven

Andrei Ionescu, fost jucător la Universitatea Craiova, Steaua şi Poli Iaşi, a semnat un contract valabil pană în vară cu FC Eindhoven, echipă care ocupă locul trei în liga a doua din Olanda. Liber de contract, Andrei Ionescu, ajuns la 28 de ani, a ales oraşul Eindhoven pentru că în perioada junioratului s-a aflat timp de un an în Olanda şi cunoaşte bine cultura fotbalistică de acolo. Fostă campioană în 1954 şi caştigătoare a Cupei Olandei în 1937, noua echipă a lui Andrei Ionescu nu a mai evoluat în Eredivisie de peste trei decenii. Mijlocaşul a făcut deja parte din lot la ultimele două meciuri, cu FC Oss, caştigat cu 4-0 pe teren propriu, şi cu Almere, în deplasare, unde FC Eindhoven a învins cu 2-1. Cu toate acestea, fostul craiovean nu a apucat să debuteze.

Şumudică, şansă mică

Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a comentat, în cadrul unei conferinţe de presă, scandalul pariurilor în care este implicat antrenorul Astrei, Marius Şumudică. Şeful LPF susţine ancheta Federaţiei Romane de Fotbal şi regulamentul prin care oamenilor implicaţi în fotbal le este interzis să parieze. "Şumudică şi-a făcut-o cu mana lui. O să răspundă în faţa Comisiilor dacă a jucat la pariuri. Organele abilitate cred că îşi fac datoria şi urmaresc acest fenomen. E o problema la nivel internaţional. Eu cred că este foarte bună interdicţia de a juca la pariuri în randul oamenilor implicaţi în fotbal. Se fac speculaţii care nu sunt benefice fotbalului romanesc", a declarat Iorgulescu. Tehnicianul Astrei e convocat la Comisia de Disciplină a FRF şi riscă o suspendare de doi ani, plus o amendă de 300.000 de lei, după ce reprezentanţii federaţiei au obţinut informaţii concrete despre pariuri plasate de Marius Şumudică online, inclusiv pe meciuri din Liga 1.

Grecii ne dau clasă la polo

Naţionala de polo pe apă a Romaniei a fost învinsă de Grecia cu scorul de 6-9, marţi seara, pe teren propriu, într-un meci din Grupa A a preliminariilor Ligii Mondiale. În Bazinul Dinamo ''Tolea Grinţescu'' din Bucureşti, Grecia a condus cu 2-0, 3-1 şi apoi 5-2, iar Romania s-a impus doar în sfertul 3 (3-2). Pentru echipa Romaniei, antrenată de Dejan Stanojevic, au înscris Mihnea Chioveanu (2), Dimitri Goanţă, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe şi Andrei Buşilă. Elenii sunt medaliaţi cu bronz la ultimul Campionat Mondial. În urma acestui rezultat, Romania a ratat calificarea în Liga Mondială. În clasament, pe primul loc se află Grecia, cu 12 puncte, urmată de Ungaria, 6 puncte, Romania, 3 puncte, Georgia, 0 puncte. Ungaria şi Georgia au cate un joc mai puţin. Doar echipa clasată pe primul loc se califică în Liga Mondială. În penultima etapă, Romania va juca împotriva Ungariei, acasă, pe 26 aprilie.

Cruyff laudă execuţia lui Messi

Johan Cruyff (68 de ani), fostul jucător legendar al fotbalului olandez, s-a declarat încantat de faptul că Lionel Messi i-a urmat exemplul şi a oferit o pasă decisivă lui Luis Suarez direct din penalty. Deşi jucătorii Barcelonei au primit critici din partea adversarilor, care îi acuză de lipsă de respect pentru modul în care au executat penalty-ul, Johan Cruyff, cel care a făcut celebră această execuţie la începutul anilor '80, apreciază alegerea atacanţilor clubului la care a jucat şi a antrenat. "Fotbalul e distractiv şi Messi m-a încantat cand a executat penalty-ul în acest fel. Am fost foarte bucuros să văd penaltoul. Sunt de aceeaşi părere cu jucătorii care îndrăznesc să facă astfel de lucruri", a declarat Johan Cruyff. Pe 5 decembrie 1982, într-un meci Ajax - Helmond Sport, încheiat cu victoria echipei lui Cruff, scor 5-0, acesta a revoluţionat execuţia loviturilor de pedeapsă, alegand să nu şuteze direct la poartă, ci să paseze în lateral, de unde a înscris coechipierul său Jesper Olsen.

Englezii îl susţin pe Infantino

Federaţia Engleză de Fotbal (FA), a anunţat,ieri, că va susţine candidatura lui Gianni Infantino pentru preşedinţia FIFA, în cadrul alegerilor din 26 februarie. Gianni Infantino (45 de ani) este, în prezent, secretarul general al FIFA şi va fi unul dintre cei 5 candidaţi în cadrul alegerilor pentru preşedinţia FIFA, alături de Prince Ali bin al-Hussein, Sheikh Salman bin Ebrahim al-Khalifa, Tokyo Sexwale şi Jerome Champagne. Federaţia Engleză de Fotbal l-a susţinut, pană la anunţul de miercuri, pe Michel Platini pentru preşedinţia FIFA.

Juve măreşte potul pentru Cavani

Juventus Torino încearcă să-şi întărească atacul pentru viitoarea campanie din cupele europene, prin achiziţionarea atacantului uruguayan Edinson Cavani (29 de ani), de la PSG. Italienii îl consideră pe Cavani, partenerul ideal pentru Paulo Dybala, dorit, însă, de Real Madrid. Oferta iniţială a italienilor, în valoare de 20 de milioane de euro, la care se adaugă şi schimbul cu Mario Mandzukic, a fost refuzată, iar directorul general Giuseppe Marotta urmează să înainteze o nouă ofertă, de 30 de milioane de euro plus atacantul croat. În  acelaşi timp, italienii pregătesc un contract de 7 milioane de euro pe an, pentru uruguayan.  Astfel, Edinson Cavani ar reveni în prima divizie italiană, după ce, în 2013, a fost transferat de PSG de la Napoli, pentru o sumă de aproximativ 65 de milioane de euro. Uruguayanul a adunat 86 de prezenţe în tricoul francezilor şi a înscris 45 de goluri.

Şi Lavezzi a ajuns în China

Ezequiel Lavezzi (30 de ani), internaţionalul argentinian, atacantul celor de la Paris Saint Germain, s-a transferat la formaţia chineză Hebei China Fortune, mutarea fiind anunţată, miercuri, 17 februarie, de clubul asiatic. Valoarea transferului nu a fost dezvăluită, însă presa britanică estimează la 23,5 milioane lire sterline (30 milioane euro) salariul pe care Lavezzi îl va încasa în următorii doi ani. Campioana Franţei din ultimele sezoane urmand să încaseze şapte milioane de euro. Argentinianul, în varstă de 30 ani, a marcat 35 de goluri în 163 de meciuri disputate în tricoul echipei pariziene, cu care a cucerit trei titluri de campion al Franţei, o Cupă şi două Supercupe ale Franţei, precum şi două Cupe ale Ligii franceze de fotbal. Hebei l-a descris pe fotbalistul sud-american drept "noul Maradona", care va permite atacului echipei chineze "să fie mai incisiv", precizează AFP.

NHL, Conferinţa de Est

Washington Capitals, liderul Conferinţei de Est din campionatul nord-american de Hochei (NHL), a caştigat, scor 3-1, confruntarea cu Los Angeles Kings. După startul mai puţin reuşit de săptămană trecută, Philipp Grubauer, portarul celor de la Washington Capitals, a reintrat în formă şi a reuşit nu mai puţin de 39 de intervenţii salvatoare în victoria echipei sale de pe Verizon Center, miercuri, 17 februarie. Golurile au fost marcate de slovenul Anze Kopitar în minutul 17 al primei reprize, respectiv Andre Burakovsky în minutul 20 al părţii secunde, Evgeny Kuznetsov în minutul 18 şi Jason Chimera 20 al celei de-a trei părţi a meciului. Alte rezultate: Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 2 – 1; Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 1 - 2 (după prelungiri); New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 3 – 6; Ottawa Senators - Buffalo Sabres 2 -1 (după lovituri de departajare); Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks 2 – 4; St. Louis Blues - Dallas Stars 2 - 1 (după prelungiri); Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 3 – 5.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.