Sport

A murit profesorul Gheorghe Dumitrescu

Dan Chiriac
16 feb 2016 1690 vizualizări
Profesorul de sport de la “Unirea” a suferit un infarct

Profesorul Gheorghe Dumitrescu a murit după ce a suferit un infarct. În varstă de 83 de ani, acesta a fost internat luni la Spitalul Judeţean. Medicii l-au stabilizat, după care s-a încercat transferul său cu un elicopter SMURD la Bucureşti. Profesorul a decedat imediat după ce a fost urcat în ambulanţă. “A fost un profesor reprezentativ al şcolii noastre, care a predat toată viaţa la Unirea. Generaţii întregi l-au avut ca profesor pe domnul Dumitrescu, maestru emerit al sportului şi membru al echipei naţionale de oină. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, ne-a spus Cornel Noană, directorul Colegiului “Unirea”. “A fost un model pentru noi, ne-a ajutat atunci cand a fost nevoie. A fost foarte apropiat şi iubit de copii”, ne-a declarat inspectorul de educaţie fizică şi sport Vica Mincă. Dumitrescu a participat luna trecută la manifestările legate de aniversare de 150 de ani de la înfiinţarea Liceului Unirea. La aceste manifestări, fosta directoare de la CSS Gimnastică Focşani, Adriana Lescovar, şi-a amintit că a început sportul cu profesorul Gheorghe Dumitrescu şi a ţinut să-i mulţumească acestuia în mod special. Şi directorul Noană a povestit că a fost sunat din Statele Unite ale Americii de un fost profesor unirist, care vorbea de începuturile la catedră a unui tânăr profesor de sport, în anul 1958. Acela era chiar Gheorghe Dumitrescu. Acesta a continuat să predea până în vara anului 2015, chiar dacă a împlinit vârsta de 83 de ani. “Am avut 44 de ani de activitate, toţi la Unirea. Aici am început şi mi-am încheiat activitatea, chiar dacă ulterior am mai avut colaborări. Mulţi dintre cei prezenţi mi-au fost elevi sau colegi de cancelarie. Le mulţumesc tuturor şi sperăm să ne vedem sănătoşi la următoarele manifestări”, spunea Gheorghe Dumitrescu. Acesta a profesat pană anul trecut, iar în această iarnă a suplinit o săptămană la un liceu din Focşani. Profesorul va fi înmormantat joi. Dumnezeu să-l odihnească în pace! (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
zaharia dan, acum 2981 zile, 20 ore, 57 secunde
DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA !! UN OM DEOSEBIT.
un roman atotstiitor, acum 2981 zile, 22 ore, 10 minute, 42 secunde
Dumnezeu sa il odihneasca in pace! A fost un profesor in adevaratul sens al cuvantului !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.