Sport

Ana Ivanovic, în faţa Simonei

Ziarul de Vrancea
16 feb 2016 576 vizualizări
Jucătoarea sarbă a învins-o fără drept de apel pe Daria Gavrilova în primul tur al turneului de la Dubai * Serena Williams nu va veni la Doha * Sorana Cîrstea a reînceput să caştige în circuitul WTA

Simona Halep, principala favorită  a turneului feminin de la Dubai, o va întalni, în optimile de finală ale competiţiei, pe Ana Ivanovic (17 WTA), din Serbia. În primul tur al turneului de la Dubai, dotat cu premii în valoare de două milioane de dolari, Ana Ivanovic a trecut de Daria Gavrilova (35 WTA), din Australia, scor 6-1, 6-0, în 54 de minute. Meciul este programat pentru ziua de astăzi şi va reprezenta cea de-a cincea confruntare dintre cele două jucătoare. Fiecare a bifat cate două victorii în întalnirile precedente. În întălnirile disputate ieri la Dubai, s-au înregistrat rezultatele: Barbora Strycova (Cehia) - Ţvetana Pironkova (Bulgaria) 6-4, 6-3; Elena Svitolina (Ucraina) – Jana Cepelova (Slovacia) 6-3, 6-1; Sara Errani (Italia) – Zheng Shuai (China) 7-5, 6-3; Jelena Jankovic (Serbia) – Belinda Bencic (Elveţia) 4-6, 7-5, 6-4.
* După turneul de la Dubai, pentru Simona va urma turneul de la Doha, care a fost trecut în acest an în categoria Premier Mandatory, la care premiile totale sunt de 2.513.000 $ şi caştigătoarea va primi 900 de puncte. La Doha era aşteptată şi jucătoarea nr. 1 a mapamondului, Serena Williams, însă aceasta a decis să se retragă din turneu din motive medicale: "Din păcate, trebuie să mă retrag de la turneul din Qatar, deoarece am răcit şi nu sunt aptă sută la sută. Voi fi într-o perioadă de refacere, dar abia aştept să revin la Doha, pentru a mă întalni cu fanii", a declarat Serena Williams, care a pierdut finala turneului din 2013, în faţa Viktoriei Azarenka. În rest, vor participa toate vedetele din Top 10, Simona Halep (caştigătoare în 2014), Garbiñe Muguruza, Agnieszka Radwanska, Angelique Kerber, Petra Kvitova şi campioana en-titre, Lucie Safarova.
* La Rio de Janeiro, turneu de 250 mii de dolari, alături de Ana Bogdan s-a calificat în turul secund şi Sorana Cîrstea. Jucătoarea din Targovişte a caştigat, în două “reprize”, cu 6-2, 6-1 în faţa braziliencei Beatriz Haddad (228). Primită în turneu pe baza unui wild card, Sorana a trecut de jucătoarea în varstă de 19 ani în doar o oră şi cinci minute de joc şi s-a calificat în optimi de finală. Pe durata meciului, romanca a servit un as şi a făcut două duble greşeli, iar procentajul primului serviciu a fost de 57% (dintre care 60% puncte caştigate). Cîrstea şi-a pierdut de două ori serviciul. Meciul a fost întrerupt o bună bucată de timp din cauza ploii, fiind reluat de la scorul de 6-2, 2-0 şi 40-15, după 46 de minute. Este cea de-a doua victorie pentru romancă în confruntările cu Haddad, în 2016. Pentru Cîrstea acesta a fost primul turneu WTA la care participă din septembrie, cand pierdea în calificări la Tokyo. Sorana nu mai caştigase un meci în circuitul WTA din luna iulie, cand se impunea în primul tur la Bucureşti, 6-2, 6-2 în faţa bulgăroaicei Sesil Karatanceva. În turul următor, Sorana o va întalni pe jucătoarea slovenă Polona Hercog (85), a cincea favorită, care a trecut cu 6-4, 6-2 de americanca Jennifer Brady. Pentru Cîrstea acesta a fost primul turneu WTA la care participă din septembrie, cand pierdea în calificări la Tokyo. Sorana nu mai caştigase un meci în circuitul WTA din luna iulie, cand se impunea în primul tur la Bucureşti, 6-2, 6-2 în faţa bulgăroaicei Sesil Karatanceva. Cea de-a doua reprezentantă a Romaniei calificată în turul secund, Ana Bogdan, va întalni în turul secund jucătoarea spaniolă Lara Arruabarrena (86, cap de serie nr. 6) care a învins-o cu 6-0, 6-3 pe suedeza Rebecca Peterson.

* Tenismanul roman Marius Copil a fost învins de bosniacul Mirza Basic, cap de serie numărul cinci, cu  4-6, 6-7, în runda inaugurală a turneului challenger de la Wroclaw (Polonia), dotat cu premii totale de 85.000 de euro. Copil a cedat într-o oră şi 22 de minute, după ce a condus cu 5-3 în tiebreak. Fiecare jucător a reuşit cate 11 aşi în acest meci. Cei doi erau la egalitate la meciurile directe, 1-1. În alt meci jucat luni, Adrian Ungur a fost învins de rusul Konstantin Kravciuk cu 2-6, 3-6, în 55 de minute. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.