Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Meme Stoica e liber

Ziarul de Vrancea
15 feb 2016 819 vizualizări
Magistraţii Tribunalului Ilfov au decis ierică Mihai Stoica poate să fie eliberat condiţionat, a transmis instanţa. Decizia este definitivă, iar magistraţii "dispun punerea de îndată în libertate a condamnatului Stoica Mihai de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii".

Judecătoria Sectorului 4 a decis în 4 ianuarie, că Mihai Stoica, fost manager al FC Steaua, poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat aproape doi ani din pedeapsa de trei ani şi şase luni primită în dosarul transferurilor de jucători, hotărarea nefiind definitivă. "Acum sunt un om schimbat. Sper ca din puşcărie să ies doar cu calităţile. Eu sunt foarte adaptabil şi în închisoare am caştigat prieteni şi echilibru. Cat am fost în închisoare nu m-am bătut cu nimeni, nu am fost în depresie şi nu am făcut greva foamei”, a spus Mihai Stoica după închisoare.

N-am caştigat nimic la hochei

Echipa naţională de hochei seniori a Romaniei a pierdut, scor 1-4, meciul împotriva Croaţiei, ultimul din cadrul turneului de calificare pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, desfăşurat la Sapporo (Japonia).. Singura reuşită a romanilor a venit din partea lui Zsolt Molnar. Pentru croaţi au marcat Dominik Kanaet, Luka Mikulic, Mario Novak şi Marko Sakic. "Sunt nemulţumit de faptul că am înscris doar un gol în trei meciuri. Echipa era obosită şi ne-au lipsit jucători importanţi. Totuşi, trebuia să jucăm mai bine.", a declarat Kjell Lindqvist, antrenorul naţionalei Romaniei. Romania ratase calificarea în faza următoare a competiţiei încă de sambătă, după eşecul cu Japonia, scor 0-7. Echipa naţională de seniori a Romaniei a pierdut, joi, scor 0-3, meciul cu Ucraina. Hocheiştii romani au încheiat competiţia pe locul patru, cu trei înfrangeri.

Primele veşti de la Lillehammer

Hocheista romană Diana Iuga a ocupat locul al 13-lea în proba de îndemanare, duminică, la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) de la Lillehammer (Norvegia), şi a ratat calificarea în finală. Iuga a ocupat locul 16 în proba de agilitate, locul 11 în proba de şut, locul 13 în proba de viteză, locul 14 în proba de depăşire, locul 16 în proba cel mai rapid şut şi locul 6 în proba de control al pucului. În concurs au intrat 6 sportive, dar numai primele opt s-au calificat în finală şi vor lupta pentru medalii, potrivit site-ului Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman. La schi alpin, Iulia Boier a ocupat locul 23 la combinata alpină, cu timpul total 2:18,96.La masculin, Alexandru Ştefănescu a terminat pe locul 27 (2:04,53 la total). La sanie, în proba de simplu masculin, Theodor Turea nu a terminat cursa în prima manşă şi nu a mai luat startul în runda a doua.

Amintirile lui Bubka

Serghei Bubka, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice şi fost recordman mondial la săritura cu prăjina, a declarat, într-un interviu pentru Eurosport, că deciziile politice l-au împiedicat să devină campion olimpic în 1984, la Los Angeles.  URSS a ales să boicoteze Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984. “Am avut o şansă incredibilă să devin campion olimpic, dar deciziile politice m-au împiedicat. Acel moment a fost foarte dureros pentru că am înţeles că ţara mea nu mai exista.”, a declarat Bubka pentru Eurosport. Serghei Bubka a caştigat totul titlul olimpic în 1988, însă în 1992 a ratat toate încercările din concurs pentru a prostesta împotriva lipsei premierilor la Jocurile Olimpice. În afară de titlul olimpic, Bubka a colecţionat şase titluri mondiale (1983, 1987, 1991 pentru URSS, 1993, 1995, 1997 pentru Ucraina). Recordul lui Bubka din 1993 la săritura cu prăjina a fost doborat abia în 2014, de francezul Renaud Lavillenie, care încă deţine recordul mondial. Ucraineanul, în varstă de 52 de ani, este în prezent vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF).

Marseille în criză

Olympique Marseille a remizat, scor 1-1, în deplasare cu OGC Nice, duminică seara, în cadrul etapei a XXVI-a din prima ligă franceză de fotbal. Marseille a deschis scorul în minutul 36, prin Mauricio Isla, iar Nice a egalat în minutul 58, prin golul lui Valere Germain. în urma acestui rezultat, OGC Nice şi-a păstrat locul 3 în clasament, iar Olympique de Marseille se află pe poziţia a 11-a.  Echipa din Marseille, antrenată de José Miguel Gonzalez "Michel", a reuşit doar două victorii în campionat în ultimele 10 meciuri. Olympique Marseille a caştigat campionatul Franţei de zece ori în istorie şi are un trofeu UEFA Champions League în palmares. PSG este lider în clasament, cu 70 de puncte. Monaco se află pe doi, cu 46 de puncte, iar Nice şi St. Etienne au cate 40 de puncte.

Corupţie în Eredivisie

Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB) a publicat, ieri, rezultatele unei investigaţii privind trucarea unui meci de primă ligă, în 2009. Forul olandez de fotbal a confirmat tentativa de trucare a meciului Willem II Tilburg - FC Utrecht, din prima ligă, în august 2009. Ibrahim Kargbo, fotbalist legitimat la Willem II Tilburg, a încercat să trucheze rezultatul final al acelei partide, în cooperare cu Wilson Raj Perumal, un singaporez condamnat la închisoare pentru trucarea mai multor meciuri de fotbal în lume. Federaţia Olandeză de Fotbal confirmă că Ibrahim Kargbo le-a promis căpitanului echipei Willem II Tilburg, Michael Aerts, şi altui coechipier cate 25.000 de euro pentru a provoca o înfrangere a echipei lor, potrivit Reuters. Deşi Utrecht a caştigat cu 1-0, Perumal a refuzat să plătească jucătorii implicaţi, susţinand că acordul era pentru un eşec al lui Willem II Tilburg la mai mult de un gol diferenţă. Ibrahim Kargbo (33 de ani) a fost suspendat pe termen nelimitat de către Federaţia Olandeză de Fotbal. Implicarea lui Michael Aerts sau a altor fotbalişti de la Willem II Tilburg nu a putut fi confirmată prin probe legale clare. Este primul caz de corupţie şi trucare de meciuri din istoria Olandei, notează sursa citată.


Goluri multe în NHL

New York Rangers a caştigat, duminică, meciul din Conferinţa de Est cu Philadelphia Flyers, scor 3-1, în cadrul Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL). New York Rangers, locul 2 în Conferinţa de Est, a deschis scorul în prima repriză, prin Brassard. Stepan a mărit diferenţa la 3-0 pentru gazde în repriza a treia. Philadelphia Flyers, locul 11 în Conferinţa de Est, a închis scorul prin reuşita lui Schenn. În faţa a peste 18.000 de spectatori, pe arena Madison Square Garden, New York Rangers şi-a consolidat poziţia de cea mai bună echipă pe teren propriu din Conferinţa de Est. Iată celelalte rezultate înregistrate în NHL:  Buffalo Sabres - Colorado Avalanche 4-1; New Jersey Devils - Los Angeles Kings 1-0; Detroit Red Wings - Boston Bruins 6-5; Tampa Bay Lightning - St.Louis Blues 1-2; New York Rangers - Philadelphia Flyers 3 -1


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.