Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Moroşanu intră pe piaţa americană

Ziarul de Vrancea
12 feb 2016 541 vizualizări
Prima gală Superkombat a anului 2016 va fi organizată pe 26 martie, la San Juan, capitala statului Puerto Rico, iar capul de afiş va fi confruntarea dintre Cătălin Moroşanu şi cel mai bine cotat luptător britanic, Daniel Sam.

 "Este un moment istoric pentru sportul romanesc fiindcă am reuşit să pătrundem pe piaţa americană. Proiectul este pe termen lung şi vizează evenimente atat în America de Nord, cat şi în Sud, în Columbia şi Brazilia", a declarat Eduard Irimia, promotorul galei. Cu ocazia evenimentui de la San Juan (Puerto Rico), transmis în direct în peste 100 de ţări, Superkombat intră pe piaţa K-1 din America.

Arbitru roman în finală europeană

Bogdan Sorescu este primul arbitru roman care va conduce ultimul act al unui turneu final de fotbal în sală. Sorescu este la a patra prezență la un campionat european.  Astăzi, de la ora 22:00, la Belgrad, este programată finala Campionatului European de futsal, Rusia - Spania. Pentru a ajunge în ultimul act, ibericii au trecut, cu 5-3, de Kazahstan, în timp ce ruşii au învins țara gazdă, Serbia, cu 3-2, în prelungiri. Finala EURO 2016 la futsal va arbitrată de italianul Alessandro Malfer şi de romanul Bogdan Sorescu. La actuala ediţie  a Campionatului European, Sorescu a mai condus un sfert de finală, Serbia - Ucraina 2-1, şi meciul de debut al grupei B, Spania - Ungaria 5-2.

Bunoza a semnat cu Pandurii

Gordan Bunoza (28 de ani), fostul fundaş de la Dinamo, a semnat un contract pe un an şi jumătate cu Pandurii Targu Jiu, mutarea fiind anunţată prin intermediul site-ului oficial al clubului gorjean. Rămas liber de contract după ce şi-a reziliat înţelegerea cu Pescara, Bunoza a negociat şi cu Steaua, dar, în cele din urmă, a ajuns sub comanda lui Edward Iordănescu. În sezonul trecut, el a evoluat pentru Dinamo timp de jumătate de sezon, însă oficialii "cainilor" nu s-au interesat de posibilitatea ca împrumutul să fie prelungit. Fundaşul bosniac măsoară 1,95 m şi este văzut drept înlocuitorul perfect pentru Marko Momcilovic, cel care s-a transferat la Steaua în urmă cu o lună. Bunoza poate evolua atat fundaş central, cat şi în banda stangă. Campion al Poloniei în 2011 cu Wisla Cracovia, Bunoza a evoluat cu formaţia poloneză în UEFA Europa League, în doua partide, avand în palmares şi 12 prezenţe la echipa naţională de tineret a Bosniei.

Reghecampf speră la întoarcerea în Ghencea

Laurenţiu Reghecampf (40 de ani), antrenorul Stelei, a declarat că se fac demersuri pentru ca echipa lui Gigi Becali să se înţeleagă cu CSA şi să revină în Ghencea Mai mult, tehnicianul campioanei a spus că va avea o întalnire cu conducătorii Peluzei Nord în care va discuta posibila întoarcere a fanilor alături de echipă. Caştigător a două titluri cu Steaua în primul mandat, în care echipa a jucat în Ghencea, Laurenţiu Reghecampf a fost dintotdeauna susţinătorul întoarcerii clubului patronat de Gigi Becali pe stadionul pe care a obţinut cele mai mari performanţe din istorie. După revenirea din această iarnă, antrenorul a spus în mai multe randuri că unul dintre obiectivele sale este refacerea condiţiilor din primul mandat.

CSM prelungeşte contracte

CSM Bucureşti a reuşit să prelungească contractele jucătoarelor Linnea Torstensson, Isabelle Gullden şi Carmen Martin, după ce la începutul săptămani a ajuns la un acord cu Oana Manea şi Jelena Grubisic, anunţă site-ul oficial al clubului Astfel, cele trei jucătoare se vor regăsi în lotul echipei şi pentru sezonul următor. Torstensson şi Martin au semnat contracte pană în vara anului 2017, în timp ce Gullden a semnat pană la sfarşitul sezonului următor, cu drept de prelungire pentru încă unul. La sfarşitul sezonului, CSM Bucureşti se va despărţi de Maria Fisker, Ana Paula Rodrigues şi Mayssa Pessoa, după ce a pierdut-o deja pe Deonise Fachinello. Bogdan Vasiliu, preşedintele CSMB, a precizat că formaţia bucureşteană va construi o echipă la fel de puternică şi pentru sezonul următor, dar şi faptul că "surprizele vor urma”.

Cel mai tanăr antrenor din Bundesliga

Julian Nagelsmann (28 de ani) este cel mai tanăr antrenor din istoria fotbalului german de primă ligă, după ce a fost numit pe banca tehnică a echipei Hoffenheim. El l-a înlocuit pe Huub Stevens, care a demisionat din motive de sănătate. Nagelsmann a pregătit echipa U19 a clubului, înainte de a primi şansa de a antrena în Bundesliga. De-a lungul carierei de fotbalist, Nagelsmann a trecut pe la 1860 München şi Augsburg, dar a fost nevoit să se retragă din cauza deselor accidentări la genunchi. "Este o provocare uriaşă, mai ales dacă luăm în considerare şi poziţia din clasament. însă abia aştept să lucrez alături de echipă", a declarat antrenorul de doar 28 de ani. Nagelsmann a semnat un contract, în octombrie, valabil pe trei ani cu Hoffenheim, dar problemele lui Stevens l-au făcut să preia postul mai devreme şi va debuta maine împotriva echipei Werder Bremen. Hoffenheim ocupă penultimul loc în Bundesliga, poziţie retrogradabilă în liga secundă, şi a caştigat doar două meciuri tot sezonul.

Surpriză în NHL

Chicago Blackhawks, liderul Conferinţei de Vest din liga nord-americană de hochei (NHL), a pierdut, scor 2-4, în deplasarea de la Dallas Stars, ocupanta locului doi al clasamentului. Golurile confruntării au fost marcate de Eaves în minutele 4, 17 şi 20, Klingberg în minutul 10, în prima repriză a meciului. Keith şi Kane au marcat pentru Chicago Blackhawks, în repriza a treia. Alte rezulate de ieri: Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks 4 - 3 (după lovituri de departajare); New York Islanders - Los Angeles Kings 5-2; Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 5-1; Ottawa Senators - Colorado Avalanche 3 – 4; Minnesota Wild - Washington Capitals 3 – 4; Winnipeg Jets - Boston Bruins 2 – 6; Chicago Blackhawks - Dallas Stars 2 – 4; Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs 5 – 2; San Jose Sharks - Calgary Flames 5 - 6 (l.d.).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.