Sport

ACS Poli a devenit Poli

Ziarul de Vrancea
5 feb 2016 758 vizualizări
Echipa finanţată din Primăria Timişoarei a caştigat prin proces drepturile de a folosi palmaresul culorile şi numele Politehnicii, de la Marian Iancu

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat, ieri, că ACS Poli a caştigat, în instanţă, palmaresul, culorile şi numele. “„Am informat de mai multe ori, multă lume nu a înţeles exact, că palmaresul, dreptul asupra numelui, asupra culorilor alb-violet în fotbal, aparţin clubului ACS Poli Timişoara, dar dreptul de a le utiliza este doar temporar la ACS Poli Timişoara, avand în vedere un contract care a fost încheiat între AFC Politehnica Timişoara şi societatea comercială a lui Marian Iancu pe termen foarte lung. Astăzi am primit înştiinţarea. S-a încheiat procesul, avem sentinţa definitivă prin care contractul acela privind cedarea drepturilor de utilizare a culorilor, numelui şi palmaresului a fost reziliat. de către instanţă. Prin urmare, ACS Poli Timişoara este acum nu numai proprietara numelui, culorilor şi palmaresului, ci şi unicul îndrituit să le utilizeze”, a declarat Robu.Acesta a dezvăluit că decizia putea fi atacată în instanţă, dar termenul a expirat. „Faptul că am primit această sentinţă ne deschide inclusiv perspective de a aduce finanţatori alături de noi. Au mai venit interesaţi, care au spus că, dacă drepturile ar fi definitiv ale clubului, ei ar fi interesaţi. Nu mă interesează de ce nu a fost atacată decizia, nu ştiu dacă firma s-a implicat în proces sau nu”, a adăugat Robu.
Contractul de asociere în participaţiune care vizează palmaresul istoric era valabil pană în 2032. Clubul a cerut în instanţă rezilierea contractului între AFC Politehnica Timişoara şi societatea comercială a lui Marian Iancu. „ACS Poli, în numele AFC, care a cedat către ACS proprietatea asupra acestor valori, a cerut rezilierea contractului de asociere în participaţiune cu societatea comercială a lui Marian Iancu, contract prin care era cedat dreptul de folosinţă pană în 2032. Am anunţat, în 2014, că vrem să facem asta, după care am tăcut, am acţionat”, a încheiat Robu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.