Sport

Minifotbalul a fost recunocut ca sport printr-un ordin al MTS

Dan Chiriac
4 feb 2016 694 vizualizări
şeful Federaţiei Române de Minifotbal a reamintit de cele şase titluri europene obţinute de Naţionala României u campionatul local va începe peste trei săptămâni u echipa Arena se înscrie în lupta pentru titlu, după ce a transferat trei din cei mai valoroşi jucători vrânceni u Romania este prima ţară care recunoaşte minifotbal ca ramură de sport

Începând de joi, minifotbal a fost recunoscut ca ramură de sport în România. În cadrul unei conferinţe de presă organizată la Ministerul Tineretului şi Sportului, în sala „Gheorghe Hagi”, a fost citit ordinul ministrului Elisabeta Lipa prin care minifotbalul a devenit oficial sport în România. Preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, Ioan Onicaş, a transmis organizatorilor campionatelor locale un mesaj. „Vă apreciez pentru toată activitatea dumneavoastră din toţi aceşti ani, care a avut ca scop organizarea, promovarea şi dezvoltarea minifotbalului din România. Iată că eforturile noastre comune sunt acum încununate şi răsplătite prin acest Ordin, emis de Ministerului Tineretului şi Sportului prin care minifotbalul a fost recunoscut ca ramură sportivă practicată în România! Suntem conştiienţi şi recunoaştem faptul că, pentru atingerea acestui obiectiv, fiecare dintre dumneavoastră a avut un aport important, atât pe plan local, cât şi la nivel naţional. Fiecare a reuşit să susţină, într-o anumită masură, acţiunile Federaţiei de Minfotbal din România,  astfel că marea familie a minifotbalului a reuşit să crească de la an la an, păstrând valorile şi principiile sale, acţiunile sale având un impact deosebit şi un rol important în dezvoltarea sportului de masă pe plan naţional şi internaţional. România a cucerit şase titluri europene şi iată că, după ce a reuşit să devină prima campioană din Europa la minifotbal, acum se poate mândri şi cu faptul că a devenit prima ţară de pe batrânul continent unde această nouă disciplină sportivă a obţinut recunoaşterea. Apreciem faptul că Ministerul Tineretului şi Sportului a acordat atenţia cuvenită şi că, prin acest Ordin, a recunoscut progresul şi dezvoltarea minifotbalului din România. Această activitate de natură fizică, una dintre formele de exercitare a sportului, poate deveni un exponent de bază al practicării sportului de masă, având în vedere cei peste 23.000 de jucători legitimaţi care participă regulat în campionatele şi competiţiile organizate şi desfăşurate sub egida Federaţiei de Minifotbal din România”, a transmis Ioan Onicaş. Principalele diferenţe între fotbal şi minifotbal constau în numărul de jucători ce evoluează într-o echipă, dar sunt diferenţe şi în ceea ce priveşte dimensiunile terenurilor de joc.

Liga de minifotbal Vrancea începe pe 28 februarie

Minifotbalul este foarte activ şi în Vrancea, unde există un campionat local, ajuns la ediţia a şasea. De doi ani, s-a înfiinţat şi liga a doua în această întrecere. Joi, delegaţii echipelor participante în liga de minifotbal Vrancea au stabilit  programul de desfăşurare a returului de campionat, dar şi a play-off-ului şi a fazei judeţene a Cupei României Grafit Decor. Prima etapă din 2016 a fost programată pentru data de 28 februarie. Conform regulamentului, primele 6 echipe clasate la finalul jocurilor tur-retur vor participa în play-off pentru desemnarea campioanei Ligii de minifotbal AutoVip. În clasament Sanorom conduce detaşat cu 42 puncte, urmată de AS United 32, Arena 28 (un joc mai puţin), Fia Carn 24, Casa Panciu 21 şi Pamiro Construct 20(un joc mai puţin). Cupa României îşi va desfăşura întrecerile în primăvara anului 2016.  Viitoarea campioană, vicecampioană, alături de câştigătoarea fazei locale a Cupei Romaniei vor participa în luna iunie 2016 la turneele naţionale organizate de Federaţia de minifotbal din România. Echipele din liga de minifotbal se întăresc în această pauză. Arena, echipa condusă de Alex Nistoroiu, a fost cea mai activă pe piaţa transferurilor. Emilian Chivu, Florin Stanciu şi Ciprian Dumitriu au fost transferaţi la echipa pregătită de Jani Oltianu. În aceste condiţii, Arena se va lupta cu siguranţă pentru un loc pe podium. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.