Sport

Neymar a intrat în audieri

Ziarul de Vrancea
3 feb 2016 704 vizualizări
Brazilianul este acuzat de fraudă fiscală în legătură cu transferul său la Barcelona

Brazilianul Neymar, atacantul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, a fost audiat de un judecător la Madrid şi pus sub acuzare în Brazilia, în două proceduri care privesc transferul său controversat în 2013 la clubul catalan.  Jucătorul brazilian a venit la Audienţa Naţională din Madrid, jurisdicţie specializată în special în afacerile financiare. El a fost audiat în calitate de pus sub acuzare pentru "corupţie între particulari" şi "escrocherie, conform unei surse judiciare. Îmbrăcat în blue jeans, vestă neagră şi cămaşă albă, Neymar a apărut destins şi a dat chiar un autograf în faţa unei cohorte de ziarişti. El a părăsit o oră şi jumătate mai tarziu tribunalul fără a face declaraţii.

Cateva ore mai tarziu, justiţia braziliană, care se interesează de acest transfer, a anunţat că l-a pus sub acuzare pe jucător pentru "evaziune fiscală şi falsificare", precum şi pe tatăl său şi pe preşedintele clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, şi pe predecesorul acestuia, Sandro Rosell.  Conform anchetei parchetului brazilian, timp de doi ani, suspecţii au falsificat o serie de documente privind drepturile lui Neymar cu scopul de a plăti impozite mai mici fiscului brazilian.  Bartomeu şi Rosell au fost audiaţi şi ei luni la Madrid, negand orice neregulă în transferul controversat al brazilianului în vara lui 2013. Tatăl jucătorului, audiat şi el la Madrid de judecătorul responsabil cu acest caz, a încercat să-şi disculpe fiul, conform surselor care au asistat la audiere.

Barcelona a cifrat transferul lui Neymar la 57,1 milioane euro, dintre care 40 de milioane pentru familia jucătorului şi 17,1 milioane pentru Santos FC, fostul club al atacantului.  În cadrul acestei afaceri, justiţia braziliană a îngheţat o parte din activele lui Neymar (43,5 milioane euro) pentru fraudă fiscală presupusă între 2011 şi 2013. Autorităţile îl bănuiesc pe jucător că nu a declarat la fisc o plată de 10 milioane euro făcută de Barcelona pentru a beneficia de "drepturi preferenţiale" la cumpărarea sa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.