Sport

ST: Mişcări de trupe în Liga I L-au vrut pe Cigrînski!

Ziarul de Vrancea
2 feb 2016 723 vizualizări
Fundaşul ucrainean care a jucat la Barcelona a fost aproape de un transfer la Steaua * Petrolul şi FC Voluntari se întăresc la greu

Steaua a negociat transferul lui Dmîtro Cigrînski, fundaş care a jucat la FC Barcelona şi Şahtar Doneţk, a anunţat, ieri, ProSport. "Toata lumea ştie cine este Cigrînski!  Reghecampf şi l-a dorit mult! Deşi oferta celor de la Steaua a fost sensibil egală cu cea a celor de la Dnipro, jucătorul a ales să rămană în Ucraina din motive personale, deşi a existat un moment în care acesta aproape îşi dăduse acordul verbal să vină la Steaua pentru un an şi jumătate! Ar fi fost un real succes!", a declarat pentru ProSport, Cristian Sep, unul dintre impresarii implicaţi în negocierile care au avut loc în urmă cu două săptămani. Agentul Vadim Şabli l-a propus Stelei pe Cigrînski. Jucătorul, care venea din postura de jucător liber de contract, urma să primească, la Steaua, 500.000 de euro, inclusiv bonusuri, conform ProSport. Cigrînski a ales să rămană în Ucraina şi a semnat cu Dnipro. Dmîtro Cigrinski şi-a început cariera la Halişina-Karpatîi Lvov, iar, în 2002, a fost luat de Mircea Lucescu la şahtior Doneţk. în 2009, Cigrinski a fost achiziţionat de Barcelona, pentru 25 de milioane de euro, dar a revenit, sub comanda lui Mircea Lucescu, după un sezon.
* Cosmin Matei, fostul mijlocaş dinamovist, a semnat un contract, valabil doi ani şi jumătate, cu Atromitos (locul 13 în Grecia). "Sunt foarte fericit că voi juca, în Grecia, la o echipă importantă cum este Atromitos. Am fost impresionat de primirea făcută de oamenii din club. Voi da totul pe teren pentru îndeplinirea obiectivelor echipei", a spus Matei, pentru site-ul oficial al clubului Atromitos. Mijlocaşul de 24 de ani va purta numărul 9 pe tricou. Transferat în urmă cu patru ani la Dinamo, Cosmin Matei a caştigat Cupa Romaniei şi Supercupa Romaniei în tricoul alb-roşu, ambele în 2012. A jucat în Europa League şi are două selecţii în naţională. Pană să ajungă la Dinamo, Matei a jucat la Farul Constanţa, Steaua Bucureşti şi Astra Ploieşti.
* Victoraş Astafei va juca, în sezonul de primăvară, la Petrolul Ploieşti, a anunţat, ieri, site-ul oficial al clubului. Mijlocaşul de 28 de ani a mai evoluat pentru Petrolul, în 34 de meciuri, şi a marcat şapte goluri în sezonul 2014/2015. Astafei a mai jucat la Arieşul Turda, FCM Tg. Mureş, Gaz Metan Mediaş şi Oţelul Galaţi, iar, în prima parte a sezonului 2015/2016, a făcut parte din lotul echipei Adana Demirspor. Astafei a ajuns în cantonamentul, din Turcia, al Petrolului, echipă care a reziliat, pe cale amiabilă, contractul cu Toto Tamuz.
* Vlad Achim, fostul mijlocaş al Viitorului, a semnat, ieri, un contract cu FC Voluntari, informează site-ul clubului ilfovean. După ce Viitorul a anunţat, pe contul de Facebook, despărţirea pe cale amiabilă de Vlad Achim, mijlocaşul de 26 de ani s-a înţeles cu FC Voluntari. Achim s-a alăturat lotului pregătit de Ionel Ganea în cantonamentul din Turcia.  Înainte de a ajunge la Viitorul, mijlocaşul a jucat la Ceahlăul Piatra Neamţ, pentru care a strans 155 de partide şi 18 goluri. A fost căpitanul echipei nemţene, între anii 2007-2015. La începutul sezonului actual, s-a transferat la FC Viitorul, unde a jucat în 12 meciuri şi a reuşit 2 goluri în Liga 1. Vlad Achim a debutat pentru naţionala de fotbal a Romaniei, în meciul amical contra Italiei, disputat în noiembrie 2015.
* Daniel Prodan, fostul component al "Generaţiei de Aur", va fi directorul sportiv al Concordiei Chiajna, de pe 8 februarie, anunţă contul oficial de Facebook al clubului. Prodan a făcut parte din echipa naţională a Romaniei între anii 1993 şi 2001 şi a marcat un gol. Fostul fundaş a jucat la Olimpia Satu Mare, Steaua Bucureşti, Atletico Madrid, Rocar Bucureşti, FC Naţional şi Messina. Prodan a fost director sportiv al Federaţiei Romane de Fotbal (FRF), de unde a plecat în 2014, în urma unui scandal cu Răzvan Burleanu.
De asemenea, fostul internaţional Ion “Liţă” Dumitru a fost numit preşedinte onorific al grupării Concordia Chiajna, el renunţand la funcţia de antrenor al echipei a doua a clubului din cauza problemelor de sănătate. În varstă de 66 de ani, Ion "Liţă" Dumitru a fost operat de cancer la începutul lunii ianuarie în Germania. Avand datorii de 17.000 de euro, fostul fotbalist a apelat la ajutorul fundaşului echipei engleze Southampton, Florin Gardoş, care a lansat o campanie de strangere de fonduri pe Facebook. Fundaşul a pornit campania "Liţă Dumitru a învins cancerul. Ajută-l să învingă şi datoriile". Gardoş s-a filmat cu telefonul şi a transmis un mesaj către toţi romanii. Printre primii care au răspuns pozitiv campaniei au fost foşti fotbalişti Gabi Balint şi Bogdan Stelea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.