Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Guardiola a blocat site-ul

Ziarul de Vrancea
1 feb 2016 549 vizualizări
Josep Guardiola, actualul tehnician al echipei Bayern München, o va antrena pe Manchester City, de la 1 iulie, a informat, ieri, site-ul oficial al clubului britanic.

Antrenorul catalan a semnat o înţelegere cu Manchester City, valabilă de la 1 iulie 2016 pentru trei sezoane. în varstă de 45 de ani, spaniolul a anunţat, încă din luna decembrie a anului trecut, că o va părăsi pe Bayern la finalul acestui sezon. Fostul antrenor al Barcelonei se afla la Bayern din sezonul 2013/2014, atunci cand l-a înlocuit pe Jupp Heynkes. Site-ul oficial al clubului a fost inactiv mai mult zeci de minute, din cauza numărului mare de accesări după postarea comunicatului. Guardiola a cucerit, cu FC Barcelona, campionatul Spaniei în sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, Cupa Regelui în sezoanele 2008/2009 şi 2011/2012, Supercupa Spaniei în 2009, 2010 şi 2011, dar şi UEFA Champions League, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor în sezoanele 2008/2009, respectiv 2010/2011. Pe banca celor de la Bayern, catalanul a luat campionatul din Germania în sezoanele 2013/2014 şi 2014/2015, Cupa Germaniei în 2013/2014, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al Cluburilor în 2013.

Din nou, candidează la lovitura lunii

Jucătoarea romană de tenis Simona Halep a fost nominalizată de WTA pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii ianuarie în circuitul profesionist, într-un meci disputat la turneul de la Sydney.   Halep candidează cu o lovitură reuşită în sfertul de finală cu Karolina Pliskova (Cehia), la scorul de 6-4, 0-1, 15-30. Romanca a egalat la 30-30, cu o minge trimisă în lung de linie.  Halep s-a impus cu 6-4, 7-5 şi s-a calificat în semifinalele turneului, unde a fost întrecută de Svetlana Kuzneţova, cu 6-7, 6-4, 3-6. Celelalte nominalizări pentru lovitura lunii ianuarie sunt Viktoria Azarenka (Brisbane), Caroline Wozniacki (Auckland), Svetlana Kuzneţova (Sydney), Genie Bouchard (Hobart). Învingătoarea va fi anunţată pe 8 februarie, internauţii putand vota favorita pe site-ul WTA.

Cat caştigă Gebhart la Steaua

Mijlocaşul german Timo Gebhart va caştiga la Steaua 1,15 milioane de euro în doi ani şi jumătate, cu condiţia ca toate clauzele din contract să fie activate. Fotbalistul transferat sambătă va avea un salariu lunar de 6.000 de euro pană în august 2016, urmand ca remuneraţia să crească pe parcursul celor doi ani de contract suplimentari prevăzuţi într-una din clauze.  Dacă Steaua va decide să-i prelungească înţelegerea pană în vara lui 2018, Gebhart va primi în sezonul 2016-2017 suma de 17.000 de euro pe lună, iar în ultimul an va încasa 23.000 de euro pe lună. Prima de calificare în grupele Champions League este în cuantum de 200.000 de euro, cu condiţia ca germanul să joace cel puţin 50% dintre meciurile din preliminarii. Steaua îi pune la dispoziţie şi bilete dus-întors pe ruta Romania-Germania şi îi plăteşte chiria în perioada pe care o va petrece în Bucureşti.  Mijlocaşul vine după o perioadă foarte lungă de inactivitate. Gebhart a fost grav accidentat, motiv pentru care a jucat doar 33 de meciuri pentru Nurnberg din 2012 şi pană în această iarnă.

Daniela merge la Rio

În cadrul primei etape a Campionatului Naţional indoor desfăşurat la sala din Complexul "Lia Manoliu" din Bucureşti, Daniela Stanciu (CSA Steaua) a caştigat proba de săritura în înălţime, cu un rezultat de 1,93 m, din a doua încercare. Eleva antrenoarei Oana Pantelimon a obţinut astfel baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio Janeiro, performanţa sa fiind sinonimă cu standardul A de participare. Cel mai bun rezultat în sală al Danielei Stanciu a fost reuşit pe 14 februarie 2015, la Bucureşti, 1,94 m, în timp ce performanţa de varf în aer liber - tot 1,94 m - datează de la Zürich, din 17 august 2014, în cadrul Campionatelor Europene. Recordurile naţionale la săritura în înălţime îi aparţin Monicăi Iagăr: 2,03 m în sală şi 2,02 m în aer liber.  Marius Ionescu (maraton), Marius Cocioran (50 km marş), Mihai Donisan (săritura în înălţime), Marian Oprea (triplusalt), Andrei Gag (aruncarea greutăţii), Bianca Răzor (400 metri), Florina Pierdevară (800 metri), Claudia Ştef (20 km marş), Alina Rotaru (lungime) şi Daniela Stanciu (înălţime) sunt cei 10 atleţi romani calificaţi pană acum la JO 2016.

Turneele preolimpice la handbal

Echipa Germaniei, noua campioană a Europei la handbal masculin, a obţinut şi biletele pentru turneul olimpic programat la Rio de Janeiro (5-21 august).
Pană în prezent la Rio s-au calificat şase echipe: Brazilia (echipa gazdă), Franţa (campioana mondială), Egipt (campioana Africii), Qatar (caştigătoarea turneului preolimpic asiatic), Argentina (locul II  la Jocurile Panamericane). Ultimele şase locuri vor fi distribuite în luna aprilie prin intermediul a trei turnee preolimpice, la care participă 12 echipe. Primele două clasate în fiecare grupă obţin calificarea la JO 2016. Turneele vor avea loc în perioada 7-10 aprilie, cu următorele grupe: Polonia, Macedonia, Chile, Tunisia (I), Spania, Slovenia, Suedia, Iran (II), Danemarca, Croaţia, Norvegia, Bahrain (III).

Coci se pregăteşte cu celebrul Phelps

Înotătorul roman Alexandru Coci va susţine un stagiu de pregătire la Arizona State University, instituţie de învăţămant superior unde recent a absolvit cursurile de licenţă. El se va pregăti sub comanda reputatului antrenor american Bob Bowman, cel care îl antrenează pe multiplul campion olimpic Michael Phelps, Astfel, Coci va fi coleg de antrenament cu Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, cu 22 de "metale" cucerite dintre care 18 de aur. Phelps are specialitatea, ca şi Coci, pe procedeul fluture. Bob Bowman, cel care l-a descoperit şi cizelat pe Michael Phelps, a fost antrenor asistent al echipei americane la Jocurile Olimpice din 2012, iar în toamnă a fost anunţat că va conduce ca antrenor principal echipa de înot a SUA, la JO 2016. Alex Coci are ca ţintă în acest sezon participarea la Campionatele Europene şi la Jocurile Olimpice, atat în probe individuale, cat şi la ştafetă.

Steaua l-a pierdut pe Felgueiras

Portarul Mario Felgueiras (29 de ani) a semnat, ieri, un contract cu formaţia portugheză Paços de Ferreira. Înţelegerea dintre Felgueiras şi Paços de Ferreira, echipă aflată pe locul al cincilea în campionatul Portugaliei, cu 30 de puncte după primele 20 de etape, va dura un sezon şi jumătate.Mario Felgueiras a jucat în Romania, la CFR Cluj, timp de trei sezoane, între 2012 şi 2015, apoi a fost vandut la Konyaspor (Turcia), pentru 800.000 de euro, echipă cu care şi-a reziliat contractul săptămana trecută. El a fost dorit şi de campioana Romaniei, Steaua.

Debut de coşmar pentru Arlauskis

Real Madrid a caştigat, duminică, scor 6-0, în meciul cu Espanyol, echipa antrenată de Costel Galcă şi la care a apărat, în premieră, Giedrius Arlauskis, în etapa a XX-a a campionatului Spaniei.  Real Madrid este pe locul trei în clasament, cu 47 de puncte. Barcelona este lider, cu 51 de puncte şi cu un joc mai puţin, iar Atletico Madrid este pe 2, cu 48 de puncte. Espanyol a coborat pe locul 15, cu 22 de puncte, la egalitate cu Betis Sevilla. Granada, prima echipă de pe loc retrogradabil, are 20 de puncte.

Terry se lasă de Chelsea

John Terry, căpitanul echipei Chelsea, a confirmat, duminică, la finalul partidei din turul 4 al Cupei Angliei, caştigate de Chelsea, în deplasare, în faţa lui Milton Keynes, scor 5-1 (3-0), despărţirea de gruparea de pe Stamford Bridge în vară. "Ideal, eu mi-aş fi dorit să joc în continuare la Chelsea, dar echipa merge într-o altă direcţie", a declarat John Terry. Fundaşul în varstă de 35 de ani va părăsi gruparea deţinută de Roman Abramovic după 21 de sezoane. Terry s-a alăturat echipei londoneze la varsta de 14 ani şi a adunat 477 de partide în tricoul lui Chelsea. John Terry a precizat, însă, că nu se gandeşte la retragere şi că îşi va continua cariera departe de Premier League. Englezul exclude posibilitatea de a evolua pentru o altă echipă din Anglia, după ce contractul său cu Chelsea se va încheia.

Gugu se întoarce în ţară

Costinel Gugu, fundaş central de 23 de ani, a fost împrumutat, luni, de Le Havre (locul IV în liga a doua din Franţa) la CS Mioveni (locul VI în liga a doua, seria a doua) pană la finalul sezonului. Gugu a ajuns anul trecut în Franţa şi a jucat trei partide pentru Le Havre. Contractul lui Gugu cu Le Havre expiră pe 30 iulie 2016, iar echipa franceză are opţiunea de a-i prelungi înţelegerea pentru încă un sezon.CS Mioveni se află pe locul VI în seria a doua din Liga a doua, cu 31 de puncte, la patru puncte de liderul FCM Baia Mare. Gugu şi-a început cariera la Universitatea Craiova, a trecut apoi pe la ASA Targu-Mureş şi Turnu Severin, înainte de a fi achiziţionat de Le Havre. Pentru naţionala de tineret a Romaniei a jucat patru partide.

Nigerieni suspendaţi pentru dopaj

Nigeria a  suspendat, ieri,  opt sportivi, din care patru campioni ai Africii, pentru dopaj, informează Associated Press. Campionii continentali, Chinazom Amadi, Samson Idiata (săritură în lungime), Elisabeth Onua (haltere), Patience Opuene (lupte), au căzut testele anti-doping făcute la competiţia organizată în septembrie, în Republica Congo. Celor patru medaliaţi cu aur li s-a mai adăugat Ebi James Igbadiwei (lupte, medalie de argint),  Deborah Odeyemi (sprint), Sunday Ezeh şi Thomas Kure (paralimpici) au fost depistaţi în urma unor teste realizate în Nigeria. Deborah Odeyemi a reprezentat Nigeria în proba de ştafetă 4 x 100 de metri la campionatele mondiale din 2015. Onua a primit o suspendare de opt ani, pentru sancţiuni repetate, iar ceilalţi şapte atleţi s-au ales cu o suspendare de patru ani. Comitetul Naţional Anti-Doping din Nigeria a menţionat că medaliile sportivilor, care au fost căzut testele anti-doping, vor fi înapoiate organizatorilor competiţiei continentale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.