Sport

N-avem nas de boieri

Ziarul de Vrancea
29 ian 2016 863 vizualizări
Romania nu va fi primită în Turneul celor Şase Naţiuni la Rugby din motive pur comerciale

Echipele naţionale de rugby ale Romaniei şi Georgiei nu vor fi incluse în Turneul celor Şase Naţiuni, în ciuda evoluţiilor bune obţinute la Cupa Mondială din Anglia, anunţă directorul executiv al competiţiei, John Feehan, într-un interviu acordat publicaţiei The Independent.  "Este un subiect care a luat amploare după Cupa Mondială, dar nu avem de gand să schimbam formatul competiţiei prea curand. Este un turneu închis prin acordul tuturor echipelor care participă şi credem că este o înţelegere bună atat din punct de vedere sportiv, cat şi comercial. Este vorba despre cel mai mare turneu anual de rugby, de cel mai profitabil, de cel mai bine văzut şi cu audienţele cele mai mari. Fiecare loc de pe stadioanele unde se joacă este vandut cu mult timp înainte de a începe turneul, cu mici excepţii în Italia, ultima ţară admisă în competiţie. De ce am vrea să schimbăm asta? Avem cele mai puternice echipe din Europa deja implicate în această competiţie, singura modalitate de a accepta alte echipe e prin creşterea numărului de ţări participante. Cu siguranţă nu putem exclude pe cineva care deja face parte din turneu. şi dacă vom mări numărul de meciuri, imediat va fi o problemă în ceea ce priveşte structura competiţiei. Includerea Romaniei şi a Georgiei în Turneul celor şase Naţiuni nu este un subiect pe care să îl luăm în discuţie", a afirmat Feehan, în interviul preluat de site-ul oficial al Federaţiei Romane de Rugby. 
Federaţia Romană de Rugby publică şi o declaraţie a lui Octavian Morariu, preşedintele Rugby Europe, în care acesta susţine că trebuie găsită o soluţie pentru ca selecţionatele Romaniei şi Georgiei să fie ajutate să progreseze.
"Rugbiul romanesc şi-a găsit o direcţie de dezvoltare, dar posibilitatea de a progresa este legată de oportunităţile care ne sunt date. Dacă nu avem şansa să creştem, este greu să trecem la un nivel superior. Vrem să oferim un produs suficient de bun încat să atragă noi investitori, dar ca să facem asta avem nevoie de meciuri cu echipele din primul eşalon valoric. Cate meciuri cu aceste echipe vom avea pană în 2019? Calendarul internaţional este plin şi este greu să pui şi mai multă presiune pe jucători. Sincer, nu cred că putem spera la prea multe oportunităţi, dar cred că trebuie să forţăm cat de mult putem lucrurile", a adăugat, preşedintele forului care se ocupă de creşterea şi dezvoltarea rugby-ului european.

Includerea Romaniei şi Georgiei în Turneul celor Şase Naţiuni este sprijinită de mai mulţi oficiali din lumea rugby-ului, care aduc în discuţie argumentul că fără meciuri anuale, cu echipele din primul eşalon valoric, cele două ţări nu ar putea face progrese vizibile. Reprezentativele Romaniei şi Georgiei se pregătesc de debutul în Rugby Europe Championship. "Stejarii" vor întalni la Cluj, în 6 februarie, de la ora 17,15, Portugalia, în timp ce georgienii vor juca împotriva Germaniei.



CAS
Un scoţian langă Howells
Naţionala masculină de rugby a Romaniei a adăugat în staff-ului tehnic un nou antrenor de "treisferturi" , pe scoţianul Rob Moffat (58 ani). “Am acceptat oferta de a lucra cu echipa Romaniei pentru că îmi face plăcere să colaborez cu Lynn Howells. De asemenea, cred că este o provocare interesantă şi o mare oportunitate pentru mine să antrenez în afara ţării. Echipa are un pachet de înaintare foarte puternic, jucători care sunt gata să dea totul pe teren”, a declarat Rob Moffat.  Naţionala de rugby a Romaniei se pregăteşte pentru debutul în cea mai importantă competiţie a anului, Rugby Europe Championship, un meci împotriva Portugaliei care se va disputa pe 6 februarie, la Cluj.  Rob Moffat a lucrat alături de Andy Robinson, fostul antrenor al Angliei şi al Scoţiei, la Edinburg, apoi în 2009 a devenit antrenorul principal al acestei formaţii. Moffat a mai antrenat, printre altele, echipa secundă a Scoţiei, pe Glasgow Warriors şi Borders.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.