Sport

Serena le-a curentat pe toate

Ziarul de Vrancea
28 ian 2016 480 vizualizări
Agnieszka Radwanska a fost ultima victimă a liderului mondial la Australian Open, se pregăteşte în finală Angelique Kerber * Tecău joacă astăzi în semifinale la dublu mixt

Liderul mondial Serena Williams şi germana Angelique Kerber (6 WTA) vor juca finala feminină a primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Serena a ajuns a ajuns în cea de-a şaptea finală din carieră la Australian Open, după ce a caştigat, în două seturi, scor 6-0, 6-4, meciul cu Agnieszka Radwanska (Polonia, 4 WTA).  Jucătoarea din SUA a caştigat trofeul turneului de simplu feminin de la Melbourne, de fiecare dată cand a ajuns în finală, în anii 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015. "Simt că sunt în cea mai bună formă şi nu-mi vine să cred că am ajuns, din nou, în finală", a declarat, după meci, Serena Williams, citată de site-ul supersport.com. "Serena Williams a jucat perfect, nu am putut face nimic", a spus Radwanska. În varstă de 34 ani, Serena Williams are ocazia să-şi treacă în palmares al 23-lea trofeu de Grand Slam, dacă se va impune la Melbourne, apropiindu-se astfel de deţinătoarea recordului de victorii în turneele majore, australianca Margaret Court, cu 24 de titluri de Grand Slam cucerite între 1960 şi 1973.
În cealaltă semifinală, germana Angelique Kerber a încheiat traseul mai mult decat strălucit al britanicei Johanna Konta, caştigad cu 7-5, 6-2 în 84 de minute. În varstă de 28 ani, Kerber a participat de opt ori pană acum la Australian Open, nereuşind să depăşească faza optimilor de finală, pe care a atins-o în 2013 şi 2014. Ea este prima jucătoare germană care va disputa finala de la Melbourne, după Anke Huber în 1996. Serena Williams şi Angelique Kerber s-au întalnit de şase ori pană în prezent, reprezentanta Statelor Unite reuşind să se impună de cinci ori. Singurul succes al germancei datează din anul 2012. "Va trebui să joc cel mai bun tenis pentru a avea şansa mea", a recunoscut Kerber, referindu-se la adversara sa din finala de sambătă. Ea a fost la un pas de eliminare din primul tur, în partida cu japoneza Misaki Doi. În cazul în care va caştiga finala, Angelique Kerber va trece pe locul II în clasamentul WTA, coborand-o cu o poziţie pe Simona Halep.
În proba masculină, s-a disputat doar o semifinală în seara de joi, bătălia giganţilor, între Novak Djokovic, liderul mondial, şi elveţianul Roger Federer (3 WTA).  Djokovic l-a învins pe Federer în patru seturi, scor 6-1, 6-2, 3-6, 6-3, după două ore şi 23 de minute. Jucătorul sarb, care a caştigat peste 90 de milioane de dolari din tenis, are cinci titluri de campion la turneul de la Melbourne (2008, 2011, 2012, 2014, 2015) "Am ştiut că Federer va fi agresiv, a fost o luptă la final, dar mă bucur că am reuşit să mă calific", a spus jucătorul sarb pentru Europort.  "Nole" va disputa cu această ocazie a cincea sa finală consecutivă într-un turneu de Grand Slam, după ce a evoluat anul trecut în ultimul act al tuturor celor patru turnee majore, reuşind să caştige trei dintre ele: Australian Open, Wimbledon şi US Open. El s-a înclinat doar în finala pe zgură de la Roland Garros, în faţa unui alt elveţian Stanislas Wawrinka. El îl va avea ca adversar în finala programată duminică pe caştigătorul întalnirii dintre britanicul Andy Murray, favoritul numărul 2, şi canadianul Mios Raonic, cap de serie numărul 13.
Finala turneului de dublu masculin, în care îl aşteptam pe al nostru Horia Tecău se va disputa între cuplurile Jamie Murray / Bruno Soares (Brazilia / Marea Britanie, nr. 7) şi Daniel Nestor / Radek Stepanek (Canada / Cehia). Perechea formată din fratele mai mare al binecunoscutului Andy şi brazilianul Soares a caştigat cu 6-3, 6-3 partida cu francezii Adrian Mannarino şi Lucas Pouille, cei care îi eliminaseră în turul anterior pe principalii favoriţi, romanul Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer. La randul sau, echipa Nestor / Stepanek a caştigat cu 7-6, 6-4 întalnirea cu perechea Pablo Cuevas / Marcell Granollers (Uruguay / Spania, nr. 16). La dublu mixt cuplul, Sania Mirza / Ivan Dodig (India / Croaţia, nr. 1) a dispus cu 7-6, 6-3 de perechea Martina Hingis / Leandro Paes (Elveţia / India). Remarcabil este faptul că Sania şi Martina, adversare în disputa de ieri, alcătuiesc cel mai bun cuplu feminin din lume, urmand a întalni astăzi în finala de la Melbourne, perechea Andrea Hlavackova / Lucie Hradecka (Cehia). Adversarii perechii Mirza / Dodig în semifinale vor fi Elena Vesnina (Rusia) şi Bruno Soares (Brazilia, nr. 5), în timp ce americana Coco Vandeweghe (SUA) şi Horia Tecău se vor lupta pentru ultimul act, cu Andreja Klepac / Troat Huey (Slovenia / Filipine).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.