Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Sorana se descurcă mai bine decat Cristina

Ziarul de Vrancea
28 ian 2016 486 vizualizări
Jucătoarea de tenis Cristina Dinu (226 WTA), a fost eliminată, de către Rebecca Sramkova din Slovacia (325 WTA), în turul secund al turneului ITF de la Bertioga (Brazilia).

Cristina Dinu, cotată cu a doua şansă la caştigarea turneului dotat cu premii de 25.000 de dolari, a cedat în două seturi, scor 1-6, 1-6, după 59 de minute de joc. Dinu a servit un singur as şi a avut o dublă greşeală. În primul tur, Cristina a trecut cu scorul de 5-7, 6-0, 6-1 de jucătoarea spaniolă Yvonne Cavalle. O altă jucătoare romană, Sorana Cîestea (nr. 3) a trecut cu 6-2, 5-7, 6-2 de poloneza Sandra Zaniewska şi cu 6-2, 6-1 de Victoria Bossio (Argentina, 481) şi o va întalni în sferturi pe Jill Teichmann (Elveţia, 421).

Budescu va manca sărmăluţe chinezeşti

Marius Şumudică  a declarat pentru MEDIAFAX că Budescu, jucătorul dorit în această lună şi de clubul Steaua Bucureşti, urmează să plece în China. Imediat după victoria cu 1-0 din amicalul cu echipa sarbă Rad Belgrad, antrenorul Astrei Giurgiu a spus: "Nu există nicio problemă cu transferul lui Budescu. Nu a plecat mai devreme pentru că nu avea viză de China. Pleacă joi după ce îşi ia viza". Întrebat despre posibilul transfer al lui Gabriel Enache la Steaua, Şumudică a  declarat: "Nu ştiu nimic despre plecarea lui. Oricum, nu va mai părăsi nimeni echipa după plecările lui Enache şi Budescu. Acum sper ca jucătorii de la echipa naţională să se întoarcă sănătoşi. Vreau să termin cantonamentul fără accidentări".

Mutu are conturi sub sechestru

Adrian Mutu figurează pe lista conducătorilor şi jucătorilor de club din Italia pe ale căror conturi a fost pus sechestru, în urma declanşării investigaţiei "Offside". Gazzetta dello Sport informează că atacantul roman (37 de ani), al cărui transfer la Fiorentina este anchetat de procurorii din Napoli, are pus sub sechestru asigurător o sumă de 211.000 de euro. Cazul numit "Offside" a început la Napoli în 2012, unde patru procurori au detectat o reţea în care sunt angrenate 35 de cluburi din Serie A şi B, precum şi peste 100 de persoane. Mecanismul fraudulos priva Statul italian de încasarea taxelor provenite din tranzacţiile comerciale privind transferurile de jucători.

Primele transferuri la Baia Mare

Mijlocaşii Emil Dică (33 de ani) şi Ciprian Vasilache (32 de ani) vor juca pentru FCM Baia Mare, liderul seriei II, din Liga a II-a, informează site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal (FRF). La o zi după reunire, FCM Baia Mare a făcut şi primele achiziţii: Ciprian Vasilache şi Emil Dică.  "Ultima parte a campionatului va fi foarte dificilă, deoarece avem cele mai grele meciuri cu adversari foarte buni, dar noi suntem încrezători şi sperăm să ne atingem obiectivul: calificarea în play-off” a declarat Dorin Toma, antrenor FCM Baia Mare.

Gică Popescu se antrenează cu Viitorul

Gheorghe Popescu s-a antrenat cu echipa Viitorului în cantonamentul din Antalya, pentru un meci al legendelor dintre Barcelona şi Real Madrid şi a spus, joi, că nu se va implica la formaţia antrenată de Gheorghe Hagi. "Sunt invitat de Barcelona, pe 12 februarie, la Riyadh, pentru un meci al legendelor. L-am rugat pe Hagi să mă lase să vin cu el în cantonament, pentru a mă antrena. Nu puteam să aleg un alt antrenor decat pe Gică Hagi", a declarat Gică Popescu. Fostul fundaş, care a caştigat Cupa Cupelor în tricoul Barcelonei, în 1997, a fost eliberat condiţionat din închisoare în noiembrie 2015, după ce a ispăşit un an şi opt luni, din pedeapsa iniţială de trei ani, o lună şi zece zile, primită în Dosarul "Transferurilor". Gheorghe Popescu are interdicţia de a se implica la un club de fotbal timp de un an de la eliberare.

CSM avansează în Challenge Cup

Echipa de volei feminin CSM Bucureşti s-a calificat, miercuri seară, în sferturile de finală ale Challenge Cup, după ce a învins, cu 3-1 şi în urma ”setului de aur”, formaţia elenă Olympiakos Pireu, în manşa retur din optimile competiţiei. CSM a caştigat cu scorul de 3-1 (18, 18, -14, 15), după 102 minute de joc. În tur, Olympiakos a caştigat pe teren propriu cu scorul de 3-0 (23, 16, 11), astfel că a fost nevoie de jucarea ”setului de aur” pentru departajarea caştigătoarei, acesta revenind formaţiei bucureştene, cu scorul de 15-13. Astfel, CSM Bucureşti s-a calificat în sferturile de finală ale Challenge Cup, fază în care va întalni formaţia germană VC Wiesbaden care a învins (3-2 în ambele manşe) o altă echipă germană Raben Vilsbiburg.

Lupu, aproape de externare

Internat de sambătă la Spitalul "Matei Balş", Dănuţ Lupu (46 de ani) se află în afara oricărui pericol şi va părăsi unitatea medicală săptămana viitoare. Fostul internaţional, component al lotului naţionalei la Coppa del Mondo 1990, a suferit o dublă pneumonie, dar a fost pus pe picioare de o echipă medicală. Lupu a avut imunitate zero, iar tratamentul a fost bazat şi pe multe antibiotice. Raportat la penicilina normală, el a făcut 1.000.000 de unităţi la opt ore pentru a-şi reveni."Se simte foarte bine şi, cel mai probabil, luni sau în cursul săptămanii viitoare va părăsi spitalul. E puţin nervos pentru că nu se mai află sub influenţa sedativelor şi organismul are nevoie de tutun! El fuma cate două pachete de ţigări pe zi. Dănuţ ar fi vrut să plece încă de zilele astea din spital, dar medicii nu l-au lăsat, chiar dacă a depăşit faza critică. în cateva zile se va simţi şi mai bine. Poate că de luni ar putea să părăsească spitalul", a dezvăluit pentru ProSport unul dintre cei mai buni prieteni ai fostului fotbalist de la Dinamo, Rapid, Panathinaikos şi Brescia.

S-a retras un candidat

Tokyo Sexwale, unul dintre cei cinci candidaţi confirmaţi pentru alegerile de la FIFA, s-ar putea retrage, săptămana viitoare, din cursa electorală, anunţă presa din Africa de Sud. Sexwale a fost invitat să apară în faţa Comitetului Executiv al Federaţiei sud-africane pentru a vorbi despre lipsa de interes faţă de candidatura sa la funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA).  Consilier pe probleme de rasism la FIFA, Sexwale (62 de ani) are dificultăţi majore în a obţine sprijinul celor 54 de ţări din Africa sau al altor federaţii de pe alte continente.  Sud-africanul nu are o pagină oficială de campanie şi nu este activ pe Twitter sau pe celelalte reţele de socializare, aşa cum procedează cei patru contracandidaţi ai săi.  Alegerile vor avea loc pe 26 februarie, la Zürich.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.