Sport

Iordănescu, fără mioare

Ziarul de Vrancea
26 ian 2016 402 vizualizări
Naţionala Romaniei şi-a început pregătirile în Antalya fără jucătorii stelişti * selecţionerul a apelat la un portar de la FC Voluntari

Problema prezenţei jucătorilor stelişti în turneul de pregătire al echipei naţionale din Antalya a rămas ca-n tren şi şanse reduse de rezolvare mai pot fi la şedinţa Comitetului Executiv al FRF, programată astăzi. Însă Federaţia a precizat că solicitarea selecţionerului Anghel Iordănescu de a se lua “măsuri dure” împotriva jucătorilor care refuză prezenţa în cantonament sunt reduse. Într-adevăr, orice măsură ar lua FRF împotriva Stelei (amendă, depunctare, sau sancţionarea jucătorilor) ar fi lesne de contestat la UEFA, întrucat perioada cantonamentului din Turcia nu este una de pregătire a echipelor naţionale şi regulile care se aplică jucătorilor străini sunt valabile şi pentru cei autohtoni.
Se pare, însă, că Iordănescu s-a resemnat în privinţa participării steliştilor în cantonament, iar oficialii FRF depun eforturi ca exemplul să nu fie urmat de alte cluburi cum se preconiza. În operaţiunea de carpire a lotului, Iordănescu l-a înlocuit deja pe Florin Niţă (al treilea portar, provenit de la Steaua), cu Dragoş Balauru (FC Voluntari, 26 de ani), primul jucător al echipei ilfovene chemat sub tricolor. Balauru a evoluat pentru FC Voluntari în 1837 de minute din actualul sezon de Liga 1 şi a primit 32 de goluri, cele mai multe înacasate de un portar din prima ligă în cele 23 de etape. Pe locul II este Florin Matache de la Concordia Chiajna, cu 29 de goluri. Potrivit datelor de la firma de monitorizare Instat, Balauru are un procentaj de 66 la sută la capitolul şuturi respinse şi a intervenit de 14 ori în situaţii dificile pentru echipa sa. Balauru este liderul portarilor din Liga 1 la capitolul pase constructive, 24, cu una mai mult decat Eduard Stăncioiu de la ASA Targu Mureş.
Surprizele din lot au implicaţii şi asupra programului de pregătire al echipei naţionale. FRF a confirmat cele  două partide amicale pentru naţionala Romaniei în cantonamentul din Turcia, cu Torpedo Kutaisi (Georgia), pe 30 ianuarie, şi cu Zimbru Chişinău (Republica Moldova), pe 2 februarie, dar nu a spus nimic despre cel de-al treilea joc, contra Turkmenistanului, în fapt singurul care implică denumirea de naţionala Romaniei.
În acest moment, se pregătesc sub comanda lui Anghel Iordănescu, Viorel Moldovan, Ionuţ Badea şi Daniel Isăilă, următorii jucători: Lung, Buzbuchi (portari), Săpunaru, Gaman,Hodorogea, Filip, Vătăjelu, Nedelcearu (fundaşi), Enache, Mateiu, Ropotan, Benzar, Nedelcu, Răduţ, Tănase (mijlocaşi), Ivan, Păun, Hora, Alibec (atacanţi). În funcţie de derularea tratativelor de transfer în China, în lot va putea apărea şi Constantin Budescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.