Sport

Să nu fii roman favorit!

Ziarul de Vrancea
26 ian 2016 579 vizualizări
Ramas aproape făra rivali în proba de dublu masculin la Australian Open, cuplul Horia Tecău / Jean-Julien Rojer a pierdut în sferturi în faţa unei echipe franceze improvizate * Tecău rămane în concurs la dublu mixt * Serena Williams a făcut din nou arşice cu Şarapova

Deşi se părea că a rămas fără adversari în ultimele faze ale probei de dublu masculin de la Australian Open, Horia Tecău şi partenerul său, Jean-Julien Rojer au suferit o înfrangere neaşteptată în sferturi, fiind depăşiţi de o pereche franceză constituită ad-hoc, Adrian Mannarino / Lucas Pouille, scor 6-7, 7-6, 4-6 în două ore şi 30 de minute. Mannarino se află pe poziţia 223 ATP în clasamentul probei de dublu, iar Pouille ocupă locul 270 ATP, la dublu. Francezii au eliminat consecutiv trei perechi aflate pe lista favoritelor: Simone Bolelli / Fabio Fognini (Italia, nr. 5  şi campioana en-titre) - în şaisprezecimi, Juan Sebastian Cabal / Roberto Farah (nr. 12) - în optimi şi Tecău / Rojer (nr 1) - în sferturi.
În timpul meciurlui, francezii au reuşit opt aşi (şase pentru Tecău şi Rojer) şi au comis şase duble greşeli (patru pentru perechea romano-olandeză). Tecău şi Rojer au avut un procentaj mai bune la punctele reuşite din primul serviciu (73% faţă de 69%), dar mai slab la cel de-al doilea (53% la 62%). Francezii au reuşit mai multe lovituri direct caştigătoare (46-44), însă au comis şi mai multe erori neforţate (26-21). "Am început bine, cu break, dar am pierdut serviciul în următorul game, bineînţeles într-un moment important pentru meci. Trebuia să evoluăm mai bine astăzi, ca echipă. Eu nu am simţit bine mingea la retur,iIar astăzi, retururile nu le-am executat cum trebuie. Aşa am ajuns în tiebreak, unde ei au jucat mai bine. În setul doi, din nou, ne-au făcut break de două ori, dar noi am încercat să revenim în meci şi am făcut-o bine. m caştigat al doilea set, am simţit cum momentul se schimbă. Dar în decisiv, din nou, în cateva game-uri pe retur, nu am dat suficiente mingi în teren ca să punem presiune pe ei. A venit game-ul salvat de Juuls pe serviciu de la 15-40, apoi game-ul meu, în care au fost cateva puncte caştigătoare din partea lor. Asta a fost astăzi", a declarat Horia Tecău, la finalul partidei.
Cei doi francezi vor întalni, în semifinale, perechea Jamie Murray / Bruno Soares (Marea Britanie / Brazilia, nr. 7), care a trecut cu 6-7, 6-4, 7-6, după două ore şi 37 de minute, de cuplul Raven Klaasen / Rajeev Ram (Africa de Sud / SUA, nr. 13). În celelalte două sferturi s-au înregistrat rezultatele: Daniel Nestor / Radek Stepanek (Canada / Cehia) – Treat Huey / Maks Mirnîi (Filipine / Belarus) 6-4, 6-4; Pablo Cuevas / Marcel Granollers (Uruguay / Spania, nr. 16) – Vasek Pospisil ./ Jack Sock (Canada / SUA, nr. 9) 5-7, 6-1, 6-2.
Pentru Tecău a fost, ieri şi o zi bună, întrucat perechea italiană Sara Errani / Fabio Fognini s-a retras din concursul de dublu mixt, iar Horia, împreună cu partenera sa americană, Coco Vandeweghe, s-au calficat în sferturile de finală.  Ei vor întalni cuplul format de americanii Bethanie Sands şi Bob Bryan, favoriţi nr. 2, care au învins perechea australiană Samantha Stosur / John Peers cu 6-4, 6-2.
Turneul de simplu feminin a stat, în noaptea trecută sub semnul marii confruntări din sferturi dintre Serena Williams şi Maria Şarapova. Considerat a fi un veritabil meci al anului care de-abia a început, jocul a fost un simplu foc de paie. Serena a caştigat cu 6-4, 6-1 în 93 minute şi a dovedit cu prisosinţă că este un lider mondial. Serena a obţinut a 18-a victorie consecutivă în faţa rivalei sale, cap de serie numărul 5, pe care a învins-o şi anul trecut, în finala de la Melbourne. Ultimul succes al Şarapovei, contra jucătoarei din Statele Unite a fost înregistrat acum aproape 12 ani, în 2004, în finala de la Wimbledon. Aflată în căutarea celui de-al 7-lea titlu la Australian Open şi a celui de-al 22-lea turneu de Grand Slam caştigat, Serena Williams a început meciul mai greu şi a caştigat primul set în 55 de minute. Setul doi a fost, însă, o simplă formalitate pentru mezina familiei Williams. "A fost un meci super intens. Maria este o jucătoare extrem de concentrată. Nu degeaba a fost numărul 1 mondial şi a caştigat atatea turnee. Am jucat toată săptămana un tenis agresiv, dar am început acest meci mai lent. După primul set, am ştiut că trebuie să revin la jocul din această săptămană", a declarat liderul mondial, imediat după meci. Serena o va întalni în semifinale pe jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska (4 WTA), care s-a impus, relativ uşor, scor 6-1, 6-3 în faţa spaniolei Carla Suarez (10 WTA) în 84 de minute.
În sferturile de finală  masculine, s-au înregistrat rezultatele: Roger Federer (Elveţia) – Tomas Bedrych (Cehia) 7-6, 6-2, 6-4; Novak Djokovic (Serbia) – Kei Nishikori (Japonia) 6-3, 6-2, 6-4. Astăzi se dispută ultimele sfertur de finală la feminin şi masculin: Angelique Kerber (Germania) – Viktoria Azarenka (Belarus), Johanna Konta (Marea Britanie) – Zhang Shuai (China), respectiv, Gaël Monfils (Franţa) – Milos Raonic (Canada), David Ferrer (Spania) – Andy Murray (Marea Britanie).

Perechea compusă din elveţianca Martina Hingis şi indiana Sania Mirza a înregistrat a 34-a victorie consecutivă în circuitul profesionist feminin de tenis, calificandu-se în semifinalele probei de dublu feminin, după ce a dispus cu 6-2, 4-6, 6-1 de cuplul germano-american Anna-Lena Grönefeld/Coco Vandeweghe.
Hingis şi Mirza, care au început să joace împreună din martie 2015 şi au caştigat titlurile la Wimbledon şi US Open, se vor lupta pentru un loc în finala de la Melbourne cu perechea compusă din Julia Görges (Germania) şi Karolina Pliskova (Cehia), care a trecut în sferturi, cu 6-2, 6-4, de perechea Vania King (SUA)/Alla Kudriavţeva (Rusia).  Martina Hingis, în varstă de 35 ani, fostul lider al clasamentului WTA la simplu, dar care s-a transformat în ultimii ani într-o specialistă la dublu, a reuşit să acceadă şi în sferturile de finală la dublu mixt, alături de partenerul său indian Leander Paes, cei doi urmand să joace pentru un loc în penultimul act împotriva principalilor favoriţi, Sania Mirza şi croatul Ivan Dodig.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.