Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Steaua a dat lovitura cu Ivan

Ziarul de Vrancea
26 ian 2016 494 vizualizări
Finanţatorul echipei Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a anunţat, marţi, că s-a înţeles cu CSU Craiova pentru transferul atacantului Andrei Ivan (19 ani).

 Becali a declarat că va plăti două milioane de euro, plus 20% dintr-un viitor transfer, procent ce poate fi însă răscumpărat de Steaua cu 700.000 de euro. "Ne-am înţeles şi la salariu, nu cred că va mai interveni ceva care să strice afacerea. Am vorbit şi cu tatăl băiatului. Am negociat personal cu Mihai Rotaru, am bătut totul în cuie. Două milioane de euro plus un procent de 20% sau 700.000. îmi aleg. Ori dau 700.000, ori dau 20%", a declarat Gigi Becali la Digi Sport. Andrei Ivan s-a transferat la CS Universitatea Craiova la începutul sezonului 2014-2015, fiind format de clubul Sporting Piteşti. Ivan a strans 47 de meciuri la Craiova şi a marcat 6 goluri.

Matulevicius, din nou în Romania

Atacantul lituanian Deivydas Matulevicius a declarat, ieri, că a ales să revină în Romania şi să joace la FC Botoşani deoarece vrea să evolueze din nou în Europa League. Noul jucător al formaţiei FC Botoşani a precizat că a avut probleme în Kazakhstan: „A fost greu, pentru că nu a ieşit aşa cum am vrut eu. Au fost probleme la Tobol Kostanai. Mi-am reziliat contractul pentru că voiam să joc din nou în Europa şi să fiu în formă. Acum, vreau să-mi ajut echipa şi să fiu din nou atacantul care înscrie multe goluri.”Atacantul lituanian de 26 de ani, Deivydas Matulevicius, a mai jucat pentru echipele Interas-AE Visaginas (Lituania), Vilnius (Lituania), Odra Wodziszlaw (Polonia), Zalgiris Vilnius (Lituania), Cracovia (Polonia), Pandurii Targu Jiu şi Tobol (Kazahstan).

Belluschi s-a întors în Argentina

Dorit de Steaua acum aproape un deceniu, mijlocaşul argentinian Fernando Belluschi s-a întors în ţara sa natală, unde a semnat un contract pe un sezon şi jumătate cu San Lorenzo. Belluschi revine în Argentina după ce a fost pus pe liber de clubul mexican Cruz Azul. Campion cu Newell's Old Boys în 2004, fotbalistul ajuns la 32 de ani a avut mai multe experienţe ratate în Europa. În 2007, pe cand evolua la River Plate, Steaua a făcut o ofertă consistentă pentru Belluschi. River a cerut 25 de milioane de dolari, dar media din Romania a speculat că echipa din Ghencea a propus 8 milioane de dolari. Agentul jucătorului, Francesco Mereu, declara: "Da, sunt în tratative cu Steaua. Clubul roman a făcut o ofertă, considerată prea mică de argentinieni. Mai e o problemă, salariul. Un milion de dolari anual e o sumă prea mare pentru Steaua". În cele din urmă, Belluschi a semnat cu Olympiakos Pireu. Ulterior, a mai evoluat la FC Porto, Genoa şi Bursaspor.

S-au anunţat candidaţii pentru FIFA

FIFA a confirmat oficial, printr-un comunicat de presă, cei cinci candidaţi la alegerile pentru desemnarea noului preşedinte. Scrutinul va avea loc pe 26 februarie şi se va desfăşura pe sistemul votului secret. Prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein (40 de ani), şeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa (50 de ani) din Bahrain, francezul Jerôme Champagne (57 de ani), italo-elveţianul Gianni Infantino (45 de ani) şi sud-africanul Tokyo Sexwale (63 de ani) sunt cei cinci candidaţi admişi.  Zilele trecute, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi-a declarat public sprijinul pentru Gianni Infantino la alegerile care vor avea loc peste o lună.

Mult zgomot pentru nimic

O companie olandeză de producţie TV a încercat să convingă fotbalişti din prima ligă olandeză şi din cea belgiană să trucheze meciuri. Cotidianul De Telegraaf scrie că tentativa de "corupere" urma să constituie subiectul unei emisiuni TV despre mafia pariurilor. Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB) a trimis o scrisoare cluburilor şi arbitrilor pentru a-i avertiza în privinţa acestor încercări de a aranja meciuri, care au fost făcute la începutul lunii decembrie 2015. Alertată de federaţie, procuratura olandeză a demarat o anchetă. KNVB a primit informaţia de la un jucător care a fost contactat de intermediarii companiei de producţie TV. "Este o diferenţă între a demasca pe cineva care este vinovat de trucare de meciuri şi a manipula nişte jucători pentru a truca un meci", anunţă federaţia într-un comunicat de presă. "În primul caz, emisiunea TV vine cu o soluţie, în al doilea creează o problemă care apoi va fi difuzată la televizor". Numele companiei implicate este Creatieve Communicatie en Content Productie (CCCP). KNVB susţine că nu deţine informaţia dacă vreun jucător a acceptat să aranjeze un meci pentru emisiunea TV.

A murit un tenisman

Fostul jucător sud-african de tenis, Schalk van der Merwe, a încetat din viaţă, la varsta de 54 de ani, anunţă presa de la Cape Town.  Van der Merwe, care avea profesia de doctor, a fost găsit mort în maşina sa, în Irlanda. Fostul tenisman era stabilit în Durbanville, langă Cape Town, însă timp de cateva luni pe an lucra în Irlanda.  Potrivit unor apropiaţi cu care Van der Merwe mai juca tenis de plăcere, cauza morţii sale este încă necunoscută.  Sud-africanul a evoluat în circuitul ATP în anii 80 şi a strans 50.000 de dolari din premii. Cea mai bună clasare a sa a fost numărul 157 la simplu şi 81 la dublu. S-a calificat în turul doi la Wimbledon în 1982 şi a ajuns pană în turul 3 la US Open un an mai tarziu.  Fiul său, Freddie Van der Merwe (17 ani), este considerat unul dintre junorii promiţători din circuitul ITF.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.