Sport

Război în toată regula între Steaua şi FRF

Ziarul de Vrancea
25 ian 2016 564 vizualizări
Clubul lui Gigi Becali a refuzat să-şi trimită jucătorii convocaţi la naţională * Iordănescu cere FRF măsuri dure împotriva Stelei * rivalele din campionat ameninţă cu retragerea jucătorilor convocaţi, dacă echipa lui Reghecampf nu este pedepsită

Antrenorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a vorbit, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre decizia de a nu-i trimite la naţională pe cei şase jucători convocaţi de Anghel Iordănescu.  Reghecampf a explicat că Florin Niţă, Paul Papp, Alin Toşca, Mihai Pintilii, Adrian Popa şi Nicolae Stanciu au rămas în cantonamentul Stelei, tehnicianul nefiind de acord ca cei şase să rămană la naţională pe toată durata stagiului de pregătire.  "Vreau să scoateţi în evidenţă faptul că nu mă interesează niciun scandal de la FRF. Nu vreau să creadă cineva că am jignit sau să se interpreteze ceva. Avem foarte mulţi jucători accidentaţi. Am vorbit chiar înainte să se publice lotul selecţionatei divizionare, fiindcă nu este echipa naţională a Romaniei. Este un program pe care noi nu-l vedem în ordine pentru că avem şi noi antrenamente”. În continuare, Reghecampf a explicat în detaliu problemele: “Iordănescu ne-a zis că ne-a pus patru soluţii la dispoziţie, dar n-a fost aşa. Apoi ne-a zis că-i lasă pe Niţă şi Toşca şi să rămană doar patru  jucători. Nu e corect nici aşa! Adică ei erau selecţionaţi de ochii lumii, să vină şi ei acolo, adică n-aveau şanse să meargă la Euro. Am vrut să ajutăm! Dar cum să mergem la meciurile amicale cu 14 jucători? N-am ajuns la un numitor comun”.
Steaua a avut, iniţial, şase jucători convocaţi de Iordănescu pentru acţiunea din Turcia. Ulterior, conducerea clubului s-a înţeles cu FRF ca doar patru dintre ei să vină la lot, dar şi această variantă a picat. Steaua a propus o soluţie de compromis: trei jucători să vină la naţională în prima săptămană şi alţi trei, în a doua săptămană. Pană la urmă, clubul Steaua n-a mai trimis niciun jucător. Naţionala Romaniei începe astăzi stagiul de pregătire din Antalya, care durează

Iordănescu: “Cer măsuri dure împotriva Stelei„

Selecţionerul tricolorilor, Anghel Iordănescu nu cedeaza nici un pc

La randul său, selecţionerul Anghel Iordănescu s-a arătat dur cu conducerea Stelei: "Vineri a fost o întalnire la nivelul Federaţiei cu cei de la clubul Steaua. A participat domnul Argăseală şi eu. După cinci ore de discuţii clubul Steaua ne-a propus două variante de lucru pe care noi, Federaţia, le-am refuzat! Dar, în schimb, am propus clubului Steaua patru variante şi cred eu, două dintre ele extrem de convenabile şi nouă. Clubul Steaua a avut o poziţie de forţă şi nu şi-a dat acordul pentru această participare a jucătorilor la echipa naţională. Trebuie să înţelegem că echipele noastre nu mai sunt în cupele europene, nici Steaua şi nimeni. Singura care ne reprezintăţara este echipa naţională", a spus Iordănescu înainte de plecarea în Turcia, afirmand apoi că  jucătorii Stelei doreau să vină la naţională, dar au fost blocaţi. "Nu este fair-play din partea clubului Steaua, care şi se află într-o competiţie internă cu Viitorul, Astra, Pandurii, Dinamo, iar ei ne-au pus la dispoziţie jucătorii echipei naţionale. În schimb, Steaua, după o poziţie de forţă, a încercat să boicoteze activitatea echipei naţionale. Consider că Federaţia şi Comitetul Executiv trebuie să analizeze cu atenţie şi să o ia o decizie dură împotriva clubului Steaua", a mai adăugat Iordănescu.

Ei pot refuza, noi, nu?

Preşedintele clubului Pandurii Targu Jiu, Narcis Răducan, cere "o reacţie pe măsură din partea FRF" în caz contrar, clubul gorjean ar urma să îşi cheme înapoi jucătorii selecţionaţi de Anghel Iordănescu. Cristian Săpunaru, Mihai Răduţ, Ioan Hora şi Adrian Ropotan au părăsit cantonamentul echipei Pandurii din Cadiz şi au plecat să se alăture lotului naţional.
* Antrenorul Astrei, Marius Şumudică, a avut, însă, altfel de poziţie: "Pentru mine, ca antrenor, este o mandrie să am cat mai mulţi jucători la naţională. Poate fi deranjant să-ţi plece mulţi jucători la lot în acelaşi timp, dar noi suntem de mult timp împreună şi avem relaţiile de joc închegate", a spus antrenorul Astrei. Anghel Iordănescu a convocat patru jucători de la Astra pentru turneul de pregătire din Antalya: Silviu Lung, Valerică Găman, Gabriel Enache, Denis Alibec.
* Aflat în Cipru, în cantonament, Mircea Rednic spune că atitudinea oficialilor campioanei din sezonul trecut reprezintă "o lipsă de respect”:  "Dacă jucătorii Stelei nu vor veni, ne vom gandi şi noi serios la o soluţie. Cred, totuşi, că ei vor veni pană la urmă. Dacă nu, ar fi un moment delicat. Noi am fost refuzaţi, iar alţii pot să nu trimită? Nu e normal. Fraierii vin la acţiunile echipei naţionale, iar şmecherii merg direct la Euro". Din lotul lui Dinamo, Steliano Filip, Ionuţ Nedelcearu şi Dorin Rotariu sunt convocaţi pentru acţiunea echipei naţionale, între 25 ianuarie şi 6 februarie, în Antalya


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.