Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Lupu, în stare gravă la spital

Ziarul de Vrancea
25 ian 2016 761 vizualizări
Fotbalistul Dănuţ Lupu este internat, cu dublă pneumonie, în acest moment la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", susţine ProSport, care a discutat cu apropiaţi ai jucătorului

Cătălin Apostolescu, medic primar în cadrul secţiei de terapie intensivă de la Institut a declarat: " Este într-o stare gravă. Este internat la secţia de terapie intensivă. A fost adus în spital sambătă seara. Nu mă pot pronunţa  asupra prognosticului, pentru că este sub tratament. Pacientul este conştient în acest moment." În varstă de 48 de ani, Lupu s-a retras din activitate în 2001, după ce, de-a lungul carierei, a jucat pentru Dinamo Bucureşti,  Panathinaikos, Korinthos, OFI Creta, Rapid București, Brescia (Italia) şi Tzafririm Holon (Israel), caştigand cinci trofee. La echipa naţională,  Lupu a strans 14 prezențe, între 1989 şi 1998 şi a făcut parte din lotul Romaniei la Campionatul Mondial din 1990, disputat în Italia.

Sorana a pierdut finala din Brazilia

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (243 WTA) a pierdut, ieri, finala turneului ITF de la Guaruja (Brazilia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari. Sorana, a doua favorită, a fost învinsă cu 6-1, 6-7, 2-6 de paraguayana Montserrat Gonzales (258). La turneul de la Guaruja au mai participat  Raluca Şerban şi Cristina Dinu, eliminate în primul tur, respectiv în sferturile de finală. Săptămana viitoare, Sorana va participa la alt turneu de 25.000 de dolari din Brazilia, la Bertioga, unde este a treia favorită, în timp ce Cristina Dinu va fi cap de serie numărul doi.

Primul trofeu internaţional al Viitorului

FC Viitorul a caştigat turneul internaţional Arena Cup 2016, de la Medulin (Croaţia), învingand în finală formaţia Lokomotiva Zagreb, scor 2-1, informează academiahagi.tv. Golurile echipei constănţene au fost marcate de Florin Tănase, în minutele 11 şi 63, ultimul din penaltiy Pentru Lokomotiva Zagreb a înscris Cekici, în minutul 75. Rezultatele înregistrate de FC Viitorul la Arena Cup 2016: FC Viitorul - Inter Zapresic 1-1 (Vlad Rusu); FC Viitorul - Slaven Belupo 3-0 (Florin Cernat 2, Aurelian Chiţu); FC Viitorul - FC Koper 5-2 (Aurelian Chiţu 2, Ianis Hagi, Florin Tănase, Vlad Achim); FC Viitorul - Lokomotiva Zagreb 2-1 (Florin Tănase 2). Ieri, FC Viitorul a revenit în Romania pentru două zile, iar în intervalul 27 ianuarie - 5 februarie formaţia constănţeană se va afla în cantonament în Antalya.

Ivan, dorit de Espanyol

Formaţia Espanyol Barcelona negociază transferul atacantului Andrei Ivan (19 ani), de la CSU Craiova, informează ediţia online a coditianului spaniol Sport. Sursa citată precizează că formaţia antrenată de romanul Constantin Galcă e interesată de un împrumut al lui Ivan pană în vara lui 2016, cu opţiune de cumpărare de 4 milioane de euro. Cotidianul catalan precizează că şi FC Barcelona este interesată de Ivan, dar că Espanyol l-ar "putea fura", amintind şi de faptul că Andrei Ivan a lucrat cu tehnicianul Constantin Galcă la echipa naţională U17 a Romaniei, iar dorinţa jucătorului este să semneze cu gruparea din Barcelona. Spaniolii amintesc şi de două oferte refuzate de CSU Craiova pentru atacant: de la VfB Stuttgart şi Steaua Bucureşti. Deocamdată, Espanyol s-a înţeles cu internaţionalul costarican Oscar Duarte şi intenţionează sa-l aducă pe portarul lituanian Giedrus Arlauskis de la Sunderland.

Costea va paria în Qatar

După despărţirea de FC Voluntari, Mihai Costea şi-a găsit un angajament în zona Golfului, anunţă ProSport. Atacantul de 27 de ani a semnat un contract pană în vară, cu posibilitate de prelungire, cu echipa Ittihad Kalba, ocupanta locului 5 în liga secundă din Emiratele Arabe Unite.  Noua echipă a lui Costea a efectuat un turneu în Romania în septembrie anul trecut, disputand şi un amical cu Steaua. Fostul jucător al Craiovei şi al Stelei va încasa la Ittihad Kalba un salariu de aproximativ 10.000 de dolari pe lună.  Cel mai cunoscut jucător de la Ittihad Kalba este atacantul senegalez Papa Waigo (ex-Southampton, Fiorentina, Genoa, Lecce). Lui Mihai Costea i s-a reziliat contractul la FC Voluntari după ce a fost surprins într-o casă de pariuri, plasand mai multe bilete pe meciuri de fotbal.


Adidas se delimitează de atletism

Gigantul producător de echipament sportiv Adidas va întrerupe contractul cu Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) cu patru ani mai devreme decat data prevăzută în înţelegere. Oficialii Adidas, care aveau un contract semnat pe o perioadă de 11 ani cu IAAF, au luat decizia drastică în urma scandalului de dopaj şi corupţie din atletism, izbucnit la finele lui 2015. Potrivit BBC, Adidas consideră acuzaţiile de corupţie aduse oficialilor IAAF drept o încalcare a prevederilor contractului. Contractul semnat în noiembrie 2008 pentru o perioadă de 11 ani are o valoare anuală de 8 milioane de dolari. Printre partenerii comerciali ai IAAF se mai numără Canon, Toyota, Seiko şi TDK.

Costaricanul Duarte, în trupa lui Galcă

Espanyol a ajuns la un acord cu fundaşul central Oscar Duarte (26 de ani), scrie cotidianul Sport care apare în Barcelona. Jucătorul lui FC Bruges va semna un contract pe patru sezoane şi jumătate cu echipa antrenată de romanul Costel Galcă. El este aşteptat să sosească azi la Barcelona. Transferul o va costa pe Espanyol suma de 1,5 milioane de euro. Duarte are contract cu Bruges pană în 2017, însă a refuzat să intre în negocierile pentru reînnoirea înţelegerii propuse de conducere. Din această cauză, el nu a fost numit în lotul pentru ultimele două meciuri de campionat. Duarte reprezintă naţionala Costa Ricăi şi a evoluat ca titular în patru dintre cele cinci partide disputate de echipa ţării sale la Campionatul Mondial din Brazilia, în 2014.

Atlete ruse suspendate

Patru atlete au fost suspendate, ieri, de Comitetul Olimpic din Rusia, Printre cele patru se află şi Irina Maraceva, vicecampioana europeană la 800 de metri în 2012. Ea a primit o suspendare pentru doi ani, la fel ca mărşăluitoarea  Anna Lukianova. Elena Nikulina şi Maria Nikolaeva au fost suspendate pe cate patru ani.  În plin scandal internaţional de dopaj, acţiunea face parte din planul Rusiei de a evita suspendarea sportivilor săi la Jocurile Olimpice din 2016. Cele patru suspendări sunt primele dictate după ce Comitetul Olimpic Rus a preluat conducerea atletismului, ca urmare a suspendării agenţiei antidoping de la Moscova (RUSADA).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.