Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Bronz la Barcelona pentru Ana

Ziarul de Vrancea
24 ian 2016 455 vizualizări
Sportiva Ana Maria Popescu (fostă Branză), de la CSA Steaua, a obţinut, sambătă, medalia de bronz la etapa de Cupă Mondială la spadă senioare de la Barcelona, a obţinut, sambătă, medalia de bronz la etapa de Cupă Mondială la spadă senioare de la Barcelona

Ana a învins cu 13-10 pe Josephine Cochin (Franţa) cu 15-10 pe Tatiana Gudkova (Rusia) cu 12-10 pe Anna Sivkova (Rusia) cu 15-8 pe Violetta Kolobova (Rusia) şi a pierdut în sermifinale cu 8-9 la Mara Navarria (Italia). În finală, Mara Navarria (Italia) a trecut de Lauren Rembi (Franţa), scor 13-10. Celelalte sportive din Romania au încheiat concursul de la Barcelona pe următoarele poziţii: Simona Gherman (CSA Steaua) – locul 28, Simona Pop (CSA Steaua) – locul 47, Amalia Tătăran (CS Dinamo) – locul 48, Loredana Dinu (CS Dinamo) – locul 111, Ana Maria Constantin (CS Dinamo) – locul 137, Ioana Dumitru (CS Dinamo) – locul 143.

Doliu în şahul romanesc

Marea Maestră Internaţională Elisabeta Polihroniade a încetat din viaţă, sambătă, la varsta de 80 de ani, a declarat, pentru MEDIAFAX, Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului. "Din păcate s-a prăpădit acum cateva ore, nu ştiu motivul decesului, dar ştiu că se deplasa foarte greu în ultima vreme. Sportul romanesc pierde foarte mult prin dispariţia ei, şi mai ales şahul, pentru că a făcut tot ce a putut să promoveze acest sport", a declarat Tocală. Născută la 23 aprilie 1935, Elisabeta Polihroniade a caştigat nouă medalii olimpice ca jucătoare şi a participat la zece ediţii ale Olimpiadei dintre care la opt a fost arbitru internaţional.  A caştigat şapte titluri de campioană a Romaniei şi a participat la peste 150 de turnee internaţionale. În 1999 a primit Diploma de Onoare a Federaţiei Internaţionale de şah (FIDE), numele său fiind înscris în "Cartea de Aur a FIDE", inaugurată cu acest prilej.

Iordănescu a mai chemat doi jucători

Selecţionerul Anghel Iordănescu i-a convocat pentru cantonamentul din Antalya, în afara lotului anunţat la începutul săptămanii, şi pe Gabriel Enache de la Astra Giugiu şi Dragoş Nedelcu de la FC Viitorul. Gabriel Enache are în palmares trei selecţii la echipa naţională, contra Greciei, Irlandei de Nord şi Danemrcei, toate în 2014, în timp ce internaţionalul U21 Dragoş Nedelcu nu a debutat încă la prima reprezentativă.  Delegaţia Romaniei va pleca astăzi spre Turcia. Cantonamentul echipei a fost stabilit la Hotel Maxx Royal, Belek.

Au învins şi fără Gardoş

Fotbalistul echipei Southampton, Florin Gardoş, indisponibil de cateva luni din cauza unei accidentări la genunchi, a notat, sambătă, pe contul său de Facebook, că este nerăbdător să revină pe teren şi că le urează succes colegilor săi la meciul cu Manchester United. "Victoria cu Manchester United de acum un an rămane cea mai frumoasă amintire din Premier League. Astăzi, Southampton joacă din nou pe Old Trafford. Le urez baftă colegilor şi ard de nerăbdare să mă întorc pe teren", a scris Gardoş. Florin Gardoş a menţionat că şi-ar fi dorit să se afle sambătă alături de colegii săi, pe teren. Southampton a învins din nou în deplasare cu 1-0 formaţia Manchester United, prin golul marcat de Austin în min. 87.

Galcă are ghinion

Formaţia Espanyol Barcelona, antrenată de Constantin Galcă, a remizat, sambătă seară, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa Villarreal, într-un meci din etapa a XXI-a a campionatului Spaniei.  Echipa lui Galcă a fost egalată în min. 89, prin Musacchio, fază după care a fost eliminat jucătorul Gerard Moreno. Golurile gazdelor au fost marcate de Caicedo ('3) şi Gerard Moreno ('39). Pentru Villarreal a mai  înscris Trigueros ('23).
Sorana joacă finala în Brazilia
Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (243) s-a calificat în finala turneului ITF de la Guaruja (Brazilia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari. Cîrstea, cap de serie numărul 2, a trecut în semifinale de brazilianca Beatriz Haddad, locul 246 mondial, scor 2-6, 6-3, 6-1. În finală, Cîrstea va juca în compania sportivei Monsterrat Gonzalez, din Paraguay (258), cap de serie numărul 4.

Nowitzki se retrage din naţionala germană

Baschetbalistul echipei Dallas Mavericks, Dirk Nowitzki, şi-a anunţat, ieri, retragerea din naţionala Germaniei, după ce ţara sa nu a obţinut organizarea turneului preolimpic. Nowitzki a jucat ultimul meci în naţionala Germaniei la 10 septembrie 2015, în meciul pierdut, la Berlin, cu scorul de 77-76, în faţa reprezentativei Spaniei. Dirk Nowitzki, în varstă de 37 de ani, a jucat de 135 de ori în naţionala Germaniei şi a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2002 şi pe cea de argint la Campionatul European din 2005.

Ce-ai avut cu fotograful?

Finlandezul Jari-Matti Latvala (VW Polo WRC) a intrat cu maşina într-un fotograf, sambătă, în timpul celei de-a 11-a speciale a Raliului Monte-Carlo, relatează presa internaţională, care prezintă şi imagini cu incidentul. Latvala a pierdut controlul maşinii după o curbă. Vehiculul a ieşit de pe carosabil şi a trecut printr-un şanţ cu apă, lovindu-l apoi uşor pe bărbat, care a scăpat nevătămat. Jari-Matti Latvala şi-a continuat parcursul, însă după caţiva kilometri a abandonat. La Raliul Monte-Carlo a abandonat şi britanicul Kris Meeke (Citroën DS3 WRC), din cauza unei probleme la cutia de viteze. Raliul Monte-Carlo este prima etapă a ediţiei din acest an a Campionatului Mondial de Raliuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.