Sport

Atenţie, vin cehoaicele!

Ziarul de Vrancea
21 ian 2016 683 vizualizări
După Australian Open, urmează meciul de la Cluj din Fed Cup, cu deţinătoarea trofeului, o echipă redutabilă, chiar dacă ar putea lipsi primele două jucătoare

Simona Halep a declarat că nu este îngrijorată că Romania a rămas fără reprezentante pe tabloul de simplu la Australian Open, afirmand că nici viitoarele adversare din Cupa Federaţiei, sportivele din Cehia, nu sunt într-o formă prea bună înaintea întalnirii de la Cluj din 6-7 februarie. "Putem să spune că e surprinzător că nu mai avem romance în turneu, dar se întamplă. Nu mi se pare o tragedie. Se întamplă, mai sunt turnee şi trebuie să rămanem pozitive”, a spus Simona Halep, referindu-se apoi la următorul obiectiv, partida din sferturile de finală ale Fed Cup cu Cehia, care se va desfăşura în zilele de 6 şi 7 februarie la Cluj. “Cred că avem o şansă pentru că nici cehoaicele nu sunt într-o formă foarte bună. Abia aştept să mergem la Cluj, nu am fost niciodată şi am auzit că şi sala este superbă. E un eveniment foarte mare pentru noi, în sferturi deja, luptăm pentru locuri cat mai sus în clasamentul Fed Cup. Avem ca adversară  o echipă foarte puternică, ele au experienţă în Fed Cup, au caştigat de atatea ori, dar mie nu mi-e teamă şi nici fetele nu simt acest lucru şi o să ne motivăm una pe alta ca să dăm tot ce putem. Este o presiune, deoarece este un eveniment mare pentru ţara noastră, dar m-am obişnuit să simt presiunea şi încerc să joc şi cu ea. în unele momente am jucat foarte bine cand am simţit presiune şi ăsta e un lucru bun. încerc să mă maturizez cat de mult pot în acest sport şi să fiu cat mai bună", a declarat Simona, la sosirea în Romania. Andreea Mitu, Irina Begu şi Simona Halep au fost eliminate din primul tur la Australian Open, iar Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru au fost eliminate în turul II.
Spre deosebire de Romania, care nu mai are nicio jucătoare în concursul de simplu de la Antipozi, Cehia continuă cu trei sportive calificate în turul al treilea, Karolina Pliskova (12), Barbora Strycova (48) şi Denisa Allertova (68). Problemele din lotul Cehiei sunt legate de cele două jucătoare din top 10: Petra Kvitova a fost eliminată în turul II, după ce a abandonat în primele două turnee, iar Lucie Safarova nu a participat la niciun turneu în acest an.

“Nu renunţ la Cahill”

În privinţa reacţiei fanilor după înfrangerea neaşteptată de la Melbourne Simona a spus: "Eu îi iubesc pe toţi/ Se întamplă să mă şi critice, au dreptate în multe chestii, probabil, dar ei nu ştiu tot ce se întamplă în interiorul echipei mele, nu sunt tot timpul sănătoasă să joc sută la sută. Le mulţumesc celor care mă susţin chiar dacă pierd. În tenis nu se poate termina egal, aşa că cineva trebuie să piardă. în unele meciuri sunt eu, în altele e adversara. Aşa că eu merg înainte şi sper să am parte şi de susţinerea lor în continuare", a precizat ea. În ceea ce priveşte colaborarea cu Darren Cahill, Halep spune că nu se gandeşte să renunţe la tehnicianul australian chiar dacă a fost eliminată în prima fază la Melbourne. "Nu există niciun pericol privind colaborarea cu antrenorul meu, abia am început, ne înţelegem foarte bine şi nu am de gand să-l schimb", a precizat sportiva.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.