Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Mascherano, un an închisoare

Ziarul de Vrancea
21 ian 2016 711 vizualizări
Fundaşul echipei FC Barcelona Javier Mascherano a fost condamnat, ieri, la un an de închisoare şi plata unei amenzi de 815.000 de euro pentru două acte de evaziune fiscală, infracţiuni comise în 2011 şi 2012, însă pedeapsa ar putea fi comutată în următoarele zile, informează sport.es.

Avocatul fotbalistului, David Aineto, a solicitat suspendarea pedepsei de un an de închisoare şi înlocuirea ei cu o nouă amendă, estimată în jurul sumei de 21.000 de euro. În acest proces, acuzarea s-a arătat favorabilă unei astfel de măsuri, aşa că este de aşteptat un nou verdict al judecătorului în următoarele zile.Mascherano nu este singurul jucător din lotul Barcelonei care are probleme cu fiscul spaniol. Printre coechipierii săi care au fost găsiţi vinovaţi de încercarea de a nu achita taxele se numără şi vedeta Lionel Messi.

Litex a fost retrogradată

Comitetul Executiv al Federaţiei Bulgare de Fotbal a confirmat, ieri, retrogradarea din prima ligă a fostei echipe a lui Laurenţiu Reghecampf, Litex Loveci. Astfel, Litex Loveci va evolua în sezonul viitor în liga a doua bulgară.  Litex Loveci rămane angrenată în acest sezon în Cupa Bulgariei, competiţie în care a ajuns în semifinale. Comisia de Disciplină a federaţiei bulgare a decis în luna decembrie ca echipa Litex Loveci să fie retrogradată deoarece s-a retras de pe teren în minutul 44 al unui meci cu Levski Sofia, la 12 decembrie, la scorul de 1-0 în favoarea adversarilor. Decizia a fost luată de conducerea echipei Litex, nemulţumită de arbitraj. Directorul sportiv a intrat pe teren şi le-a cerut fotbaliştilor să meargă la vestiare, după ce arbitrul a eliminat un al doilea jucător al oaspeţilor şi a dictat un penalti în favoarea celor de la Levski. Decizia Comisiei de Disciplină a fost confirmată ulterior în apel, iar miercuri a fost aprobată de Comitetul Executiv al federaţiei din Bulgaria.

FRF se implică în expertizarea Arenei Naţionale

FRF a trimis, ieri, o adresă oficială către Primăria Municipiului Bucureşti, prin care şi-a oferit disponibilitatea de a acoperi "de îndată şi integral" costurile necesare expertizării mostrelor de material din care a fost realizată copertina ce compune acoperişul Arenei Naţionale. Federaţia Romană de Fotbal precizează, într-un comunicat, că depune în continuare toate eforturile pentru soluţionarea problemei privind acordarea autorizaţiei de funcţionare a Arenei Naţionale din partea Primăriei Municipiului Bucureşti, a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi a autorităţilor responsabile. Meciul amical Romania – Spania se va disputa pe 27 martie 2016, pe teren propriu, iar varianta de gazdă a disputării partidei agreată de federaţia spaniolă, inclusiv prin vocea jucătorilor campioni europeni, a fost şi este în continuare Arena Naţională din Bucureşti, a adăugat FRF.

Poloiştii întălnesc Franţa

Naţionala de polo va întalni, sambătă, în finala pentru locurile 9-12, la CE de la Belgrad, reprezentativa Franţei, care a învins, joi, echipa Olandei, cu scorul de 11-8, în faza semifinală pentru această clasare. Tricolorii vor juca astfel în compania Franţei, sambătă, de la ora 11.30, pentru clasarea finală pe locurile 9-10, iar Germania şi Olanda se vor duela, în aceeaşi zi, pentru poziţiile finale 11-12.  La ediţia din 2014 a Campionatului European, Romania s-a clasat pe locul 8.

Sarri, pedeapsă de două etape

Antrenorul echipei SSC Napoli, Maurizio Sarri, a fost suspendat două meciuri pentru că l-a numit homosexual pe omologul său de la Internazionale Milano, Roberto Mancini, a anunţat, ieri, Gazzetta dello Sport. Suspendarea lui Sarri este valabilă doar pentru Cupa Italiei. De asemenea, Mancini a primit o amendă de 5.000 de euro după conflictul cu Sarri. Roberto Mancini a afirmat, marţi seară, că Maurizio Sarri, l-a numit homosexual, apreciind că astfel de oameni nu ar trebui să rămană în lumea fotbalului. Imediat după golul doi marcat de Inter Milano în meciul cu Napoli din Cupa Italiei, televiziunea italiană a arătat o dispută între cei doi. Intervievat după meci, Mancinci a afirmat că Sarri este "rasist".

Alba Blaj iese din Liga Campionilor

Campioana Romaniei la volei feminin, CS Volei Alba Blaj, a fost învinsă ieri în deplasare, de formaţia italiană Nordmeccanica Piacenza, cu scorul de  2-3 (-20, 16, -22, 24, -14), în cel de-al patrulea meci din grupa F a Ligii Campionilor. Partida a durat  după 137 de minute de joc.  Pană acum,Alba Blaj a obţinut o singură victorie, în deplasare, cu echipa franceză CS Rocheville, cedand restul partidelor cu 0-3. Voleibalistele blăjene vor mai avea de jucat în grupă doar cu Rocheville, pe teren propriu. În faza play-off 12 s-au calificat Dinamo Moscova şi Nordmeccanica.

Sorana începe să se mişte

Jucătoarea romană de tenis Sorana Cîrstea (243 WTA), a doua favorită, s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Guaruja (Brazilia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după ce a învins-o pe Rebecca Sramkova (Slovacia), cu 3-6, 7-5, 7-6. Sorana Cîrstea a avut nevoie de două ore şi 18 minute pentru a trece de Sramkova (19 ani, 325 WTA), care a reuşit în acest meci nu mai puţin de 14 aşi.  În sferturile de finală, Sorana (25 ani, 243 WTA) o va înfrunta pe elveţianca Jill Teichmann (18 ani, 423 WTA). Cristina Dinu (226 WTA), principala favorită a turneului, s-a calificat în optimi după 6-1, 6-2 cu Guadalupe Perez (Argentina, 551).  Următoarea adversară va fi o reprezentantă a Braziliei, Nathalia Rossi (808).   Raluca Şerban  (526 WTA), venită din calificări, a fost întrecută în runda inaugurală de argentinianca Nadia Podoroska (334 WTA), cu 6-4, 3-6, 1-6.
 

Accident nedorit

Meciul dintre sportiva sarbă Ana Ivanovic, cap de serie numărul 20, şi jucătoarea Anastasija Sevastova (Letonia), din turul doi al probei de simplu feminin de la Australian Open, a fost întrerupt, ier, timp de aproximativ jumătate de oră, după ce o spectatoare a căzut pe scări în Rod Laver Arena. Potrivit Sydney Morning Herald, Ivanovic conducea cu 4-3 în primul set în momentul în care spectatoarea a căzut. Femeii i s-a acordat primul ajutor în tribună, iar apoi ea a fost scoasă din incintă pe targă. "Este bine că a trebuit să aşteptăm cateva minute pentru că eram foarte afectată. Ni s-a spus că femeia sangera. Sper că acum se simte bine", a declarat Ana Ivanovici după meci.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.