Sport

Cu şanse de calificare

Ziarul de Vrancea
17 ian 2016 1102 vizualizări
Echipele feminine romaneşti au încheiat victorioase meciurile disputate în Liga Campionilor la handbal * naţionala masculină a ratat din nou calificarea la Campionatul Mondial

 Vicecampioana Romaniei la handbal feminin HCM Baia Mare a învins, sambătă, în deplasare, formaţia germană Thüringer HC Erfurt, cu scorul de 25-23 (10-12), în cea de-a doua partidă din grupa principală I a Ligii Campionilor. Marcatoarele formaţiei băimărene au fost Alaxandra Do Nascimento 7 goluri, Melinda Geiger 5, Lois Abbingh 5, Alison Pineau 3, Valentina Ardean 1, Katarina Jezic 1, Luciana Marin 1, Timea Tătar 1, Adriana Nechita 1, iar de la  Thüringer (pregătită de reputatul tehnician de orgine romană, Herbert Müller) s-a remarcat băimăreanca  Eliza Buceschi, care  a marcat 7 goluri.  Tot sambătă, în aceeaşi etapă a grupei, Ferencvaros TC Budapesta a învins cu 30-27 pe Larvik.  Ultimul meci s-a jucat aseară între Fleury şi Rostov Don, jucătoarele ruse caştigand cu 27-22 (10-13). În acest moment, HCM ocupă locul IV în clasamentul grupei (4 puncte), după Rostov Don (12 puncte), Ferencvaros (9)  şi Larvik (6 p), loc calificabil pentru sferturile de finală. Urmează Fleury (4 p) şi Thüringer (1 p). În următoarea partidă, HCM va juca pe teren propriu cu Ferencvaros.
Vineri, seară, campioana CSM Bucureşti, a învins pe teren propriu cu 24-22 formaţia daneză Midtjylland, în grupa principală a II-a. Marcatoarele echipei bucureştene a fost Isabelle Gullden - 9, Iulia Curea - 4, Ana Paula Rodrigues  - 3, Linnea Torstensson - 2, Maria Fisker, Aurelia Brădeanu, Maryssa De Oliveira, Cristina Vărzaru, Carmen Martin şi Oana Manea. Ieri s-au mai disputayt partidele Buducnost Podgorica – Vardar Skopje – scor, 31-19 (16-8) -  şi Savehöf – Györ ETO, scor 18-26 (6-13). Clasament: 1. Buducnost – 9 p; 2. Györ – 7 p; 3. CSM – 7 p; 4. Vardar – 6 p; 5. Midtjylland – 5 p; 6. Savehöf – 4 p. Pe 6 februarie, bucureştencele vor juca în deplasare cu Györ.
* Echipa de handbal feminin SCM Craiova a ratat, sambătă, în deplasare, calificarea în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, după ce a fost învinsă de formaţia slovenă Krim Ljubljana, cu scorul de 23-27 (12-15), în manşa retur din optimile competiţiei. În tur, SCM Craiova a caştigat, pe teren propriu, cu scorul de 30-29 (12-11), dar diferenţa a fost insuficientă pentru calificarea mai departe. Krim Ljubljana a început sezonul în Liga Campionilor, dar nu a trecut de faza grupelor preliminare şi continuă în Cupa Cupelor, în timp ce echipa SCM Craiova a eliminat în turul 2 al Cupei Cupelor formaţia sarbă Radnicki Kragujevac.În Cupa EHF, meci retur din optimi, Corona Braşov a învins, pe teren prorpiu cu 26-21 (13-8) echipa HCM Roman. În tur, formaţia romaşcană caştigase cu 22-21 astfel încat Corona s-a calificat în sferturi.
* Naţionala de handbal masculin a Romaniei a învins, sambătă, în deplasare, reprezentativa Italiei, cu scorul de 30-28 (15-16), în ultimul meci din grupa 2 a preliminariilor europene ale CM din 2017. Marcatorii Romaniei au fost Ghionea 8 goluri, Mocanu 6, Onyejekwe 5, Sadoveac 3, Csepreghi 3, Ramba 2, Bera 1, Racoţea 1, Stavrositu 1. Ieri, Austria a învins Finlanda cu scorul de 32-20 (17-12) şi a obţinut calificarea în faza play-off a CM, avand acelaşi număr de puncte cu Romania, acelaşi golaveraj în întalnirile directe, dar mai multe goluri în deplasare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.