Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Pascal învaţă de la Bute

Ziarul de Vrancea
15 ian 2016 508 vizualizări
Pugilistul Jean Pascal a declarat că l-a inspirat prestaţia lui Lucian Bute în confruntarea din noiembrie cu James DeGale, el precizand că a învăţat că atunci cand crezi în tine poţi face orice.

"Este adevărat că prestaţia lui Lucian m-a inspirat. Am reţinut un lucru: atunci cand planeta Terra este împotriva ta, dacă tu crezi în tine, munceşti şi eşti disciplinat poţi face orice. Toţi experţii preconizau că va fi distrus de DeGale, chiar şi cei din Quebec. Însă Lucian ştia că mai poate arăta un box bun", a spus Pascal. Jean Pascal a fost adversarul lui Lucian Bute în ianuarie 2014, cand s-a impus la puncte în faţa romanului. La 28 noiembrie 2015, Bute a fost învins de James DeGale, prin decizia unanimă a arbitrilor, într-un meci disputat la Quebec, britanicul rămanand astfel deţinător al centurii de campion IBF la categoria supermijlocie.

Căpitan în premieră

Jucătorul de fotbal Alexandru Maxim a purtat, în premieră, banderola de căpitan la echipa germană VfB Stuttgart, în amicalul caştigat în Turcia, 2-0 contra echipei Hannover, informează  site-ul oficial al federaţiei romane de specialitate. În ultimul amical din cantonamentul desfăşurat în Turcia, Maxim a purtat pentru prima dată banderola de căpitan, încredinţată de antrenorul Jürgen Kramny înaintea jocului.  ''M-a surprins, nu mă aşteptam, dar pentru mine reprezintă o mare bucurie faptul că am purtat banderola de căpitan. Gestul pe care l-a făcut conducerea tehnică mă ajută pentru că astfel mi-au arătat în cel mai frumos mod încrederea pe care o au în mine. Mă face să mă simt bine şi să înţeleg că rolul meu la echipă este important. Uitandu-mă în jur îmi dau seama că sunt unul dintre cei mai vechi jucători din club'', a declarat Alexandru Maxim. El s-a transferat în Germania în ianuarie 2013.

Steaua l-a transferat pe Bawab

CS Universitatea Craiova a anunţat, ieri, încetarea raporturilor contractuale cu atacantul Thaer Bawab, următoarea echipă la care va evolua jucătorul iordaninan fiind FC Steaua. Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că Bawab a semnat un contract pe doi ani cu gruparea sa, urmand a se alătura sambătă loutului pregătit de Laurenţiu Reghecampf, în cantonamentul din Turcia.  În tricoul alb-albastru, Bawab a debutat pe 22 septembrie 2014 şi a marcat 9 goluri, reuşind 5 pase decisive, în primul sezon cu Universitatea. în actuala ediţie de campionat, el a marcat de trei ori. Thaer Bawab, 30 de ani, este din 2011 în Romania, unde a mai evoluat pentru Gloria Bistriţa şi Gaz Metan Mediaş.

Boudjemaa se întoarce în ţară

Mijlocaşul francez Damien Boudjemaa, care a fost legitimat ultima dată la echipa Sparta Praga, va juca din această iarnă la formaţia Astra Giurgiu, a anunţat site-ul oficial al liderului Ligii I. Boudjemaa, în varstă de 30 de ani, a sosit în această seară in cantonamentul Astrei din Cipru. Damien Boudjemaa a mai evoluat în cariera sa la echipele UJA Alfortville şi Petrolul Ploieşti.

Întai Italia, apoi Romania

Reprezentativa Spaniei va disputa un meci amical cu Italia, la  data de 24 martie, cu trei zile înaintea partidei pe care o are programată în compania echipei Romaniei, informează site-ul oficial al selecţionatei spaniole. Meciul din 24 martie va avea loc în Italia. La 27 martie, reprezentativa Spaniei va întalni, tot în deplasare, naţionala Romaniei.

Copa del Rey trece la sferturi

Formaţiile Atletico Madrid şi FC Valencia s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, după ce au trecut de echipele Rayo Vallecano, respectiv Granada, în optimile competiţiei. Atletico a trecut de Rayo, pe teren propriu, scor 3-0, după ce în tur remizase, scor 1-1. Joi, golurile au fost marcate de Correa ('40) şi Griezman ('80 şi '90). FC Valencia a învins în deplasare, scor 3-0, pe Granada, după ce în tur caştigase, scor 4-0. Golurile de joi seară au fost înscrise de Zahibo ('42), Alcacer ('63) şi Piatti ('84 – penalty). În sferturi se vor disputa, tur-retur, partidele Valencia – Las Palmas, Athletic Bilbao – Barcelona, FC Sevilla – Mirandes şi Celta Vigo – Atletico Madrid.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.