Sport

Nou preşedinte la Federaţia de Box

Ziarul de Vrancea
14 ian 2016 568 vizualizări
Vasile Cîtea l-a învins pe Mihai Lauruc cu 88 voturi la 38

Vasile Cîtea, fost vicepreşedinte al Federaţiei Romane de Box, a fost ales la conducerea forului, ieri, în cadrul Adunării Generale Extraordinare ce a avut loc în Capitală. Cîtea a obţinut 88 voturi, în timp ce contracandidatul său, Mihai Lauruc, a obţinut 38. Pe lista candidaţilor oficiali s-au mai aflat Mihai Craiu şi Marian Simion. Craiu şi-a anunţat retragerea printr-o scrisoare, în care şi-a îndemnat simpatizanţii să voteze cu Cîtea, iar Marian Simion şi-a retras candidatura în timpul Adunării Generale.  “După cum a fost prezentat raportul de către doamna ministru, acest post înseamnă o mare responsabilitate. Lucrurile nu sunt deloc limpezi, va fi o muncă imensă. Eu sper să aducem parteneri, să fie unitate şi stabilitate financiară pentru că aceste lucruri au lipsit şi ne afectează foarte tare. şi de aceea s-a ajuns în această situaţie. îmi pare rău că s-au adus acuze că federaţia ar fi fost devalizată, nu a fost rea intenţie, au fost management prost şi neştiinţă. Eu mă bazez pe oamenii pe care îi voi avea în echipă", a declarat Cîtea. El a adăugat că nu l-au surprins cele două retrageri, acestea fiind în avantajul său. "În mod cert vor face parte din echipa mea", a afirmat Cîtea.
Vasile Cîtea a precizat că la federaţie situaţia este proastă, dar din punct de vedere al rezultatelor se stă foarte bine. "Avem un sportiv calificat la Jocurile Olimpice,  Mihai Nistor, şi cred că mai avem şanse pentru încă unul. Sunt 3-4 sportivi care pot participa la Jocurile Olimpice. Dacă are linişte şi confort financiar, eu cred că putem visa, după 60 de ani, la o medalie de aur prin Nistor", a spus noul preşedinte al FR Box. Întrebat dacă se teme că ar putea ajunge în situaţia de a fi demis, Cîtea a răspuns că nu doreşte să treacă prin experienţele predecesorilor săi. "Fiecare naş îşi are naşul, eu sper ca atunci cand nu voi mai corespunde să fac pasul înapoi singur şi să nu mă agăţ ca pisica de burlan. Nu doresc să trec prin experienţele prin cre au trecut ceilalţi, eu sper că nu ne vom sabota între noi", a explicat el. Vasile Cîtea a mai spus că speră ca problemele financiare ale federaţiei să se rezolve. "Eu sper să facem plăţile către ANAF şi să deblocăm conturile, iar apoi să aducem bani în federaţie ca să ne putem plăti datoriile".
Conform raportului prezentat, joi, de ministrul Elisabeta Lipă, federaţia de box are un total de 213.000 de lei de returnat către minister şi 8.000 de lei penalităţi. Potrivit raportului prezentgat de angajaţii federaţiei, datoriile totale ale forului sunt de 1.250.000 de lei datorii totale şi forul este implicat în 13 litigii în instanţă prin care i se solicită daune de 900.000 de lei. Leonard Doroftei, care a ocupat funcţia de preşedinte al FR Box pană în noiembrie 2015, nu a fost prezent la Adunarea Generală extraordinară de joi. Doroftei a demisionat la 13 noiembrie de la conducerea FR Box.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.