Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Dinamo - Steaua, în semifinalele Cupei

Ziarul de Vrancea
12 ian 2016 541 vizualizări
Echipele Dinamo Bucureşti şi Steaua Bucureşti se vor întalni în semifinalele Cupei Romaniei, s-a stabilit, ieri, la tragerea la sorţi efectuată la casa Fotbalului.

În cea de-a doua semifinală se vor întalni formaţiile ASA Targu Mureş şi CFR Cluj. Semifinalele se vor disputa în sistem tur-retur, prima echipă extrasă fiind organizatoare a jocului tur, Dinamo, respectiv ASA Targu Mureş. Prima manşă este programată în 2 martie, iar a doua se va disputa la 20 aprilie.

Naţională de rugby întinerită

Staful tehnic al echipei naţionale de rugby a Romaniei a stabilit un lot de 31 de jucători în vederea partidei cu selecţionata Portugaliei, din cadrul Rugby Europe Championship, a anunţat, ieri, staff-ul tehnic al FRR. Lotul Romaniei pentru partida cu Portugalia este următorul: Pristăviţa, Ţăruş, Dico, Vasiliu, Tamba (pilieri), Rădoi, Căpăţană, Bardaşu (taloneri), Poparlan, van Heerden, Antonescu, Moţoc (linia a II-a), Lucaci, Nistor, Gorcioaia, Ilişescu, Burcea (linia a III-a), Palii, Calafeteanu, Bratu (demi), Rose, Melniciuc (uverturi), Kinikinilau, Ioniţă, Vlaicu (centri), Apostol, Botezatu, Lemnaru, Shennan (aripi), Fercu, Strătilă (fundaşi). Şapte jucători au fost convocaţi în premieră la prima reprezentativă: Silviu Vasiliu, Florin Bardasu, Adi Moţoc, Răzvan Ilişescu, Alexandru Palii, Ovidiu Melniciuc şi Stephen Shennan

Gyenes se ţine bine

Pilotul roman al echipei KTM, Emanuel Gyenes, s-a clasat, marţi, la Belen (Argentina), pe locul 18 în etapa a noua a raliului Dakar 2016, la clasa moto., Gyenes a ajuns cu o întarziere de 31 de minute şi 39 secunde faţă de caştigătorul etapei, australianul Toby Price (KTM). În clasamentul general, Emanuel Gyenes se află pe locul 18, cu o întarziere de două ore şi 7 minute faţă de liderul Toby Price.

Steaua şi-a pierdut şi pivotul

La doar o zi după despărţirea pe cale amiabilă de antrenorul Hristu Şapera, echipa de baschet masculin Steaua CSM EximBank a anunţat, ieri şi plecarea pivotului Ionuţ Drăguşin, al cărui contract a fost reziliat cu acordul părţilor. La cei 2,21 metri înălţime, Ionuţ Drăguşin este cel mai înalt jucător din Liga Naţională. în acest sezon, pivotul a evoluat în şase meciuri din Eurocup pentru Steaua şi în alte şase în LNBM, unde a strans medii de 1,3 puncte şi o recuperare. în Cupa Romaniei, a evoluat în patru partide (2,5 recuperări, 2,5 puncte pe meci). Despărţirea de antrenorul Hristu Şapera a survenit la doar două zile după ce Steaua a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Romaniei de către CSM Oradea.  De asemenea, în Liga Naţională formaţia stelistă ocupă locul 9, cu 19 puncte, dar şi patru meciuri restante de disputat, amanate mai ales din cauza programului încărcat din Eurocup, competiţie în care Steaua nu a trecut de faza grupelor. Steaua este condusă interimar de pe banca tehnică de Claudiu Fometescu.

Ianu, împrumutat în liga a doua elveţiană

Atacantul echipei FC Lucerna Cristian Ianu a fost împrumutat pană la finalul sezonul la formaţia FC Wohlen, din liga a doua, au anunţat, luni, cele două cluburi elveţiene. Ianu a mai jucat la FC Wohlen în perioada 2012-2013, atunci fiind împrumutat de echipa FC Sion. Cristian Ianu, în varstă de 32 de ani, a jucat în cariera sa la formaţiile UTA, Bellinzona, FC Aarau, FC Lucerna, FC Sion, FC Wohlen şi Lausanne. După disputarea a 18 etape din liga a doua elveţiană, FC Wohlen ocupă locul şase, cu 22 de puncte.

Roberto Carlos, în staff-ul lui Zidane

Fostul fundaş brazilian Roberto Carlos a declarat, în cadrul emisiunii Punto Pelota, că urmează să facă parte din staful clubului Real Madrid.  "Am avut o întalnire cu oficialii Realului referitoare la viitorul meu la club. în curand urmează să anunţ ce rol voi avea în staf, cel mai probabil vineri", a declarat Roberto Carlos. În varstă de 42 de ani, Roberto Carlos a evoluat la Real Madrid în perioada în care a jucat şi Zinédine Zidane, actualul antrenor al madrilenilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.