Sport

Messi, cine altul?

Ziarul de Vrancea
11 ian 2016 912 vizualizări
Argentinianul a caştigat cel de-al cincilea Balon de Aur din cariera sa

Starul argentinian Lionel Messi este caştigătorul Balonului de Aur 2015, el primind prestigiosul trofeu acordat de FIFA şi revista France Football în cadrul unei gale care a avut loc aseară la Palatul Congreselor din Zürich.
La capătul unui an pe parcursul căruia a caştigat campionatul Spaniei şi Liga Campionilor cu FC Barcelona, Messi va fi recompensat pentru a cincea oară în cariera sa cu Balonul de Aur, pe care l-a mai cucerit în 2009, 2010, 2011 şi 2012, reuşind să-i devanseze pe portughezul Cristiano Ronaldo şi brazilianul Neymar, contracandidaţii săi în cursa pentru atribuirea trofeului.

La 28 de ani, Lionel Messi are un palmares de invidiat, care cuprinde şapte titluri de campion al Spaniei, trei Cupe şi şapte Supercupe ale Spaniei, patru trofee ale Ligii Campionilor, trei Supercupe ale Europei şi trei Campionate Mondiale ale cluburilor, toate cucerite cu gruparea "blaugrana", la care s-a format ca jucător şi la care şi-a petrecut întreaga carieră. 

Superlativele lui Messi

 * Cel mai prolific marcator din campionatul Spaniei: Argentinianul a înscris pană acum 295 de goluri în Primera Division, depăşindu-l încă din noiembrie 2014 performanţa legendarului Telmo Zara (253 goluri).
*  Cele mai multe goluri înscrise într-un an: Messi a marcat 91 de goluri pe parcursul anului 2012, doborand recordul istoric al germanului Gerd Müller, care a înscris 85 goluri pentru Bayern, în 1972.
* Cel mai bun marcator al sezonului: Vedeta Barcelonei a mai doborat un record al lui Gerd Müller, cand a reuşind să înscris 73 de goluri pe parcursul sezonului 2011-2012, depăşind performanţa reuşită de german în sezonul 1972-1973 (67 goluri).
* Record de goluri în Gheata de Aur: Lionel Messi a doborat, în sezonul 2011/2012 recordul de goluri în campionatul intern, cu 50 de reuşind, depăşindu-l astfel pe romanul Dudu Georgescu, fostul atacat al lui Dinamo Bucureşti, autorul a 47 de goluri în sezonul 1976/1977.
* Cel mai bun marcator al Barcelonei în meciurile oficiale lu amicale: Atacantul argentinian a înscris pană în prezent 430 de goluri în 503 meciuri oficiale disputate pentru gruparea de pe Camp Nou, aproape dublu faţă de fostul golgheter al grupării "blaugrana", Cesar Rodriguez (232 goluri). În total, Messi a înscris 459 de goluri pentru Barça (430 în meciuri oficiale şi 29 în amicale), depăşindu-l pe legendarul Paulino Alcantara (395 goluri).
* Cel mai bun marcator în "El Clasico": Messi s-a dovedit cel mai letal atacant al Barcelonei şi în marile derby-uri împotriva rivalei Real Madrid, în care a marcat de 21 de ori pană în prezent. El l-a depăşit, astfel, pe compatriotul său Alfredo di Stefano, autorul a 18 goluri pentru Real în duelurile cu Barcelona.
* Record de titluri cu FC Barcelona: Celebrul număr 10 al catalanilor a caştigat pană în prezent 26 de trofee cu FC Barcelona, depăşindu-l luna trecută, împreună cu Andres Iniesta, pe fostul său coechipier Xavi Hernandez, caştigătorul a 25 de trofee cu gruparea de pe Camp Nou, înainte de a se transfera în Qatar.
* Record de trofee Balonul de Aur: Ultimul record stabilit de Messi îl reprezintă caştigarea celui de-al cincilea său Balon de Aur. El i-a depăşit deja, încă din 2013, pe olandezii Marco van Basten şi Johan Cruyff, francezul Michel Platini şi portughezul Cristiano Ronaldo, toţi cu cate trei trofee cucerite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.