Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Încă un hop trecut

Ziarul de Vrancea
11 ian 2016 856 vizualizări
Naţionala de handbal masculin a Romaniei a învins, ieri, la Baia Mare, reprezentativa Finlandei, cu scorul de 36-29 (19-11), în cea de-a patra partidă din grupa a II-a a preliminariilor europene, contand pentru Campionatul Mondial din 2017

Marcatorii Romaniei au fost Ghionea 9 goluri, Csepreghi 7, Novanc 6, Mocanu 4, Sadoveac 4, Bera 2, Stavrositu 2, Toma 1, Fenici 1. În aceeaşi etapă, sambătă, Austria a învins Italia, cu 30-19, şi este liderul neînvins al grupei, cu 8 puncte.Prima clasată din fiecare din cele 6 grupe din preliminariile europene se va califica în faza play-off, în care se va lupta eliminatoriu, între 10 şi 16 iunie 2016, pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2017.
Debut victorios la Europene
Naţionala de polo a Romaniei a învins, luni, reprezentativa Georgiei, cu scorul de 12-6 (2-1, 2-3, 5-1, 3-1), în primul meci din grupa C a Campionatului European de la Belgrad. Marcatorii Romaniei au fost Gheorghe 4 goluri, Negrean 3, Teohari 2, Radu 1, Giban 1, Buşilă 1. Tricolorii vor întalni în continuare Italia (în 13 ianuarie) şi  Germania (în 15 ianuarie).  Campionatul European de la Belgrad a debutat duminică, atunci cand s-au disputat partidele dintre Spania-Slovacia 13-4, Muntenegru-Olanda 13-6 (în grupa A) şi Franţa-Malta 17-7 și Croaţia - Serbia 6-13 (grupa B). După disputarea meciurilor din faza grupelor, urmează partidele eliminatorii, începand cu 16 ianuarie, finalele pentru medalii fiind programate în 23 ianuarie.

Andone – gol şi assist

Fotbalistul echipei Cordoba, Florin Andone, a înscris un gol în meciul caştigat, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei RCS Mallorca, în etapa a XX-a a ligii secunde din Spania. Andone a marcat primul gol al partidei, în minutul 17. Romanul a rămas pe teren pană în minutul 87. Celelalte goluri ale gazdelor au fost înscrise de Xisco ('26) dintr-o pasă de la Andone, şi Markovic (’72). Pentru Mallorca a marcat Brandon  ('73). Cordoba se află pe locul doi în clasamentul ligii secunde din Spania, cu 36 de puncte. Lider este Alaves, cu 39 de puncte.

Camora, dorit la Bari

Fundaşul stanga portughez al echipei CFR Cluj, Mario Camora, se află în atenţia clubului FC Bari, din liga a doua italiană, unde evoluează romanii Ionuţ Rada şi George Puşcaş, a anunţat, ieri site-ul tuttomercatoweb.com, citand Gazzetta dello Sport. Conform sursei citate, Camora a fost propus la Bari de noul director sportiv Răzvan Zamfir, care îl ştie pe portughez din perioada cand au colaborat la CFR Cluj. Mario Camora, în varstă de 29 de ani, a fost achiziţionat de CFR Cluj în vara anului 2011, după ce mai evoluase la formaţiile Valdevez, Beira Mar, Pampilhos şi Associacao Naval.

Steaua schimbă antrenorul

Echipa de baschet masculin Steaua CSM Eximbank Bucureşti a anunţat, ieri, despărţirea pe cale amiabilă de antrenorul Hristu Şapera care s-a aflat pe banca tehnică din vara anului 2015. "Steaua CSM EximBank a ajuns la un acord cu tehnicianul Hristu şapera în ceea ce priveşte rezilierea contractului de antrenor, pe care cele două părţi l-au semnat în vara lui 2015", se arată în comunicatul clubului stelist.  Potrivit documentului citat, după plecarea lui Hristu Şapera, interimatul pe banca tehnică va fi asigurat de Claudiu Fometescu. Despărţirea de antrenorul Hristu Şapera survine la doar două zile după ce Steaua a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Romaniei de către CSM Oradea. De asemenea, în Liga Naţională formaţia stelistă ocupă locul nouă, cu 19 puncte, dar şi patru meciuri restante de disputat, amanate mai ales din cauza programului încărcat din Eurocup, competiţie în care Steaua nu a trecut însă de faza grupelor.

17 din 17!

Formaţia Olympiakos Pireu a obţinut, ieri, a 17-a victorie în tot atatea etape desfăşurate în actuala ediţie a campionatului Greciei, reuşind cel mai bun start de sezon european de după anul 2000. Olympiakos s-a impus, cu scorul de 3-1, în faţa echipei Levadiakos. Uefa.com prezintă şi echipele europene care au obţinut cele mai multe victorii consecutive în primul eşalon după anul 2000. Printre formaţiile menţionate se numără şi Dinamo Bucureşti , cu 13 victorii consecutive obţinute la începutul sezonului 2006/2007. De asemenea, echipa Şahtar Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, figurează cu 15 victorii consecutive în sezonul 2012/2013.

Şi Blatter face apel

Preşedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, suspendat opt ani din orice activitate legată de fotbal, va depune o contestaţie la Comisia de Apel, informează Le Figaro. FIFA a anunţat, sambătă, pe site-ul oficial, că Joseph Blatter şi Michel Platini au primit motivările deciziilor de suspendare din partea Camerei decizionale a Comisiei de Etică, astfel că acum pot face apel. Camera decizională a Comisiei de Etică trebuia să prezinte motivările deciziilor de suspendare în prima jumătate a lunii ianuarie, ceea ce s-a şi întamplat. Îîn cazul în care nu vor avea caştig de cauză la Comisia de Apel, Blatter şi Platini vor putea apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Selecţioner ales pe internet

Selecţionerul Kazahstanului, adversara Romaniei în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, va fi ales în urma unui sondaj pe internet al Federaţiei de Fotbal din Kazahstan, a anunţat, ieri L'Equipe. Într-o primă fază, suporterii vor putea vota naţionalitatea viitorului selecţioner. Fanii vor alege dacă acesta va fi un străin sau un antrenor local. În cazul în care cel puţin 50.000 de persoane vor participa la acest sondaj, Federaţia din Kazahstan va trece la etapa a doua, în care votanţii vor alege dintre patru tehnicieni. Postul de selecţioner al Kazahstanului este vacant după expirarea contractului în decembrie 2015 al antrenorului rus Iuri Krasnojan. Romania şi Kazahstan fac parte din grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, alături de reprezentativele Armeniei, Danemarcei, Muntenegrului şi Poloniei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.