Sport

Confruntare inedită pentru Simona Halep

Ziarul de Vrancea
10 ian 2016 839 vizualizări
Romanca va debuta la Sydney contra jucătoarei franceze Caroline Garcia * Monica Niculescu a caştigat proba de dublu de la Shenzen

Simona Halep, numărul 2 mondial, este principala favorită la turneul WTA Premier de la Sydney (753.000 $), unde va juca direct în turul doi, cu jucătoarea franceză, Caroline Garcia. Aceasta a jucat ieri în primul tur şi a trecut de compatrioata ei, Kristina Mladenovic, cu 7-6, 6-4 în 96 de minute. Kristina Mladenovic (29 WTA) are un scor favorabil al întalnirilor directe (2-1) cu Simona, iar Caroline Garcia nu s-a întalnit niciodată cu jucătoarea constănţeană. În calificări la Sydney, au participat şi jucătoarele romane Andreea Mitu (96) şi Patricia Ţig (123), ambele eliminate din primul tur. Andreea a pierdut cu 2-6, 3-6 în faţa jucătoarei portoricane Monica Puig (92), iar Patricia a fost învinsă cu 6-4, 2-6, 3-6 de australianca Storm Sanders (283!) beneficiara unui wild-card. Şi turneul de la Sydney a fost afectat de două retrageri în ultimul moment, poloneza Agnieszka Radwanska (proaspăt caştigătoare a turneului de la Shenzen) – care reclamă o accidentare la piciorul stang – şi Petra Kvitova. Jucătoarea cehă s-a retras şi la Shenzen, din cauza unui virus stomacal. În locul celor două favorite, au acces pe tabloul principal Polona Hercog (Slovenia) şi Daniela Hantuchova (Slovacia). Primele rezultate de pe tabloul principal: Ţvetana Pironkova (Bulgaria) – LesiaŢurenko (Ucraina) 7-6, 6-2; Anna Schimedlova (Slovacia) – Timea Bacsinszky (Elveţia) 1-6, 6-1, 6-3; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Tammy Patterson (Australia) 6-2, 6-0; Jelena Jankovic (Serbia) – Coco Vandeweghe (Belgia) 6-3, 6-4; Karolina Pliskova (Cehia) – Ana Ivanovic (Serbia) 6-4, 6-2.  În turneul de dublu este înscrisă şi jucătoarea romană Raluca Olaru, care face pereche cu kazaha Iaroslava Şvedova, ele urmand a întalni în primul tur cuplul Lara Arruabarrena / Andreja Klepac (Spania / Slovenia).
* Perechea Monica Niculescu/Vania King (Romania/SUA) a caştigat, sambătă, finala probei de dublu din cadrul turneului de la Shenzhen (China), dotat cu premii în valoare totală de 500.000 de dolari. Monica şi Vania au învins, în finală, cu scorul de 6-1, 6-4, după o oră şi zece minute, cuplul chinez Xu Yigan / Zheng Saisai, favorit numărul 1. În finala de simplu, poloneza Agnieszka Radwanska a caştigat cu 6-3, 6-2 partida  cu americanca Alison Riske (97). Monica Niculescu ia startul la simplu în turneul de la Hobart (Insula Tasmania, Australia) în care va întalni în prima fază pe americana Christina McHale. La dublu suntem reprezentaţi de Alexandra Dulgheru, în echipă cu taiwaneza Chuan Chia Jung, primele adversare fiind Kiki Berkens (Olanda) şi Johanna Larsson (Suedia).


* Viktoria Azarenka (Belarus, 22 WTA), a caştigat, sambătă, turneul de la Brisbane, obţinand astfel primul trofeu după aproape doi ani şi jumătate. Azarenka a învins-o în finală pe sportiva germană Angelique Kerber, numărul 10 mondial, scor 6-3, 6-1. Acesta este al 18-lea titlu WTA din cariera Viktoriei Azarenka. Sportiva din Belarus a caştigat precedentul trofeu în august 2013, la Cincinnati. La Auckland, s-a impus americana Sloane Stephens (20 WTA), care a obţinut al doilea titlu al carierei după ce a trecut de germana Julia Görges, scor 7-5, 6-2.  Stephens a jucat sambătă dimineaţă şi în semifinale cu daneza Caroline Wozniacki, scor 6-2, 7-6, după ce meciul fusese întrerupt din cauza ploii, vineri, la scorul de 5-2.
Finalele turneelor ATP: Novak Djokovic (Serbia) – Rafael Nadal (Spania) 6-1, 6-2 la Doha ;  Milos Raonic (Canada) – Roger Federer (Elveţa) 6-4, 6-4 la Brisbane; Stanislas Waerinka (Elveţia_ - Borna Coric (Croaţia) 6-3, 7-5 la Chennai.
* Daria Gavrilova şi Nick Kyrgios, sub titulatura Australia Green, au caştigat, sambătă, la Perth, Cupa Hopman, competiţie de tenis pentru echipe mixte. În finală, Australia Green a întalnit Ucraina. Daria Gavrilova a învins-o pe Elina Svitolina cu scorul de 6-4, 7-6, iar Nick Kyrgios s-a impus în faţa lui Alexander Dolgopolov, scor 6-3, 6-4. Acesta este primul trofeu Hopman caştigat de Australia după 17 ani şi a însemnat debutul fostei jucătoare ruse Daria Gavrilova sub culorile Australiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.