Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:AFAN a votat pentru Budescu şi Şumudică

Ziarul de Vrancea
10 ian 2016 590 vizualizări
Constantin Budescu a primit premiul pentru cel mai bun fotbalist din campionatul Romaniei în 2015, el fiind ales totodată şi cel mai bun atacant, iar tehnicianul echipei Astra Giurgiu, Marius Şumudică, a fost desemnat cel mai bun antrenor, în cadrul galei organizate de AFAN.

La gala Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori a mai fost premiat un jucător de la Astra Giurgiu, Silviu Lung Jr, ales cel mai bun portar.Cel mai bun fundaş a fost ales Fernando Varela (Steaua), acestuia revenindu-i şi premiul pentru cel mai bun jucător străin din Romania. Nicolae Stanciu, component al echipei Steaua, a fost ales cel mai bun mijlocaş.FC Viitorul a primit premiul fair-play, dar şi un premiu pentru cel mai bun conducător de club (Gheorghe Hagi) şi unul pentru cel mai bun tanăr jucător - Ianis Hagi. Selecţionerul Anghel Iordănescu a obţinut premiul de excelenţă, în timp ce Mirel Rădoi a primit premiul pentru întreaga carieră.

Dacia din Udine

Clubul italian de prim eşalon Udinese a anunţat, pe site-ul oficial, că noul său stadion, care urmează să fie inaugurat, se va numi "Dacia Arena". "Udinese şi Dacia anunţă că noul stadion din Udine va fi inaugurat în curand. în următoarele săptămani va fi sărbătorită naşterea unei noi arene ultramoderne. Pentru prima dată în Italia, un stadion va fi sponsorizat de un brand auto", se arată în comunicatul de pe site-ul grupării italiene. Stadionul are o capacitate de 25.000 de locuri. Constructorul auto Dacia este sponsorul principal al clubului Udinese din 2009

Debut fulminant al antrenorului Zidane

Real Madrid a învins, sambătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, echipa Deportivo La Coruña, într-un meci din etapa a XIX-a a campionatului Spaniei, primul cu Zinédine Zidane la conducerea tehnică. Dintre cele cinci goluri, trei au fost înscrise de Gareth Bale (minutele 22, 49 şi 63). Celelalte două reuşite îi aparţin lui Benzema, în minutele 19 şi 90^1. Zinédine Zidane, care a preluat conducerea tehnică a echipei Real Madrid la începutul acestei săptămani, a fost ovaţionat de public la meciul cu Deportivo. În aceeaşi etapă, Barcelona a învins, pe “Nou Camp” cu 4-0 pe Granada, trei goluri fiind marcate de Messi, în minutele 8, 14 şi 58. Al patrulea gol a fost înscris de Neymar, în minutul 83.

Îl vor pe Lucescu, dar nu-l încurcă

Clubul Trabzonspor a anunţat, sambătă, că îşi doreşte ca Mircea Lucescu să preia postul de antrenor principal după ce îi va expira contractul cu Şahtar , dar, pentru a nu afecta situaţia romanului, subiectul este încheiat din partea sa pană la terminarea actualului acord al tehnicianului. Presa turcă a scris în ultimele zile că Lucescu ar fi ajuns la un acord de principiu cu Trabzonspor, informaţie dezminţită de tehnician pe site-ul oficial al clubului ucrainean. "Vreau să fie foarte clar: nu am promis nimic nimănui, nu am discutat cu nimeni. Am un contract cu Şahtar, care expiră în luna mai, iar în mai voi decide ce voi face mai departe”, a declarat Mircea Lucescu. Mircea Lucescu antrenează echipa Şahtar Doneţk din 2004. Tehnicianul roman a pregătit în Turcia formaţiile Galatasaray (2000-2002) şi Beşiktaş (2002-2004).

Sampaoli, dorit la Porto

Selecţionerul echipei statului Chile, Jorge Sampaoli, ar putea prelua echipa FC Porto, în locul lui Julen Lopetegui, demis în această săptămană, a scris ieri,  publicaţia A Bola.  Sursa citată susţine că Sampaoli ar fi decis să plece de la naţionala statului Chile, anunţul urmand să fie făcut după gala FIFA de la Zürich de luni. În varstă de 55 de ani, Sampaoli mai este dorit la Chelsea şi Valencia. Antrenorul Julen Lopetegui a fost demis de la FC Porto, vineri, din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare din ultima perioadă.

Platini depune contestaţie

Preşedintele UEFA, Michel Platini, va depune astăzi contestaţia la Comisia de Apel a FIFA, ca urmare a primirii motivării deciziei de suspendare pentru opt ani din toate activităţile legate de fotbal, a anunţat avocatul francezului, informează L'Equipe. "Confirmăm că am primit în noaptea de vineri spre sambătă motivarea sancţiunii. Vom citi ce am primit, vom analiza şi luni vom depune contestaţie la Comisia de Apel", a spus Thibaud d'Ales. FIFA a anunţat, sambătă, pe site-ul oficial, că Joseph Blatter şi Michel Platini au primit motivările deciziilor de suspendare din partea Camerei decizionale a Comisiei de Etică, astfel că acum pot face apel.  În cazul în care nu vor avea caştig de cauză la Comisia de Apel, Blatter şi Platini vor putea apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Un record inedit

Fotbalistul formaţiei Carpi, Lorenzo Pasciuti, a stabilit un record, sambătă, la meciul cu Udinese, el devenind singurul jucător din istoria fotbalului italian care a înscris pentru aceeaşi echipă în cinci eşaloane, relatează presa din Italia. Pasciuti a marcat pentru Carpi în Serie D, Lega Pro 2, Lega Pro 1, Serie B şi Serie A. Precedentul record îi aparţinea lui Raffele Rubino, care a înscris pentru Novara în Serie A, C2, C1 şi B. Formaţia Carpi a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Udinese, într-un meci din etapa a XIX-a a campionatului Italiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Pasciuti  şi Lollo . Pentru oaspeţi a înscris Zapata.

Un spectator, ucis la Dakar

Un bărbat în varstă de 63 de ani a decedat după ce a fost lovit de maşina unui concurent, sambătă, în timpul celei de-a şaptea etape a raliului Dakar, informează L'Equipe. Spectatorul a fost lovit de vehiculul condus de francezul Lionel Baud, la kilometrul 82 al etapei, în Bolivia. Medicii nu au mai putut să facă nimic pentru bărbat, ei constatand decesul acestuia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.