Sport

Şarapova o ia la vale

Ziarul de Vrancea
8 ian 2016 679 vizualizări
Rusoaica va fi depăşită de Agnieszka Radwanska în clasamentul ATP şi va putea întalni o jucătoare din Top 4 în sferturi la Australian Open * finală Australia – Ucraina la Cupa Hopman

 Poloneza Agnieszka Radwanska, acum pe locul 5 WTA, va urca o poziţie în ierarhia jucătoarelor profesioniste de tenis, în clasamentul care va fi publicat luni, în timp ce rusosica Maria Şarapova va coborî un loc. Radwanska, fostă ocupană a locului 2 în 2012, s-a calificat în finala turneului de la Shenzhen, după ce a învins-o, ieri cu scorul de 6-2, 6-4, pe germana Anna-Lena Friedsam, locul 95 WTA, acumuland punctele necesare pentru a face pasul pe poziţia a patra mondială. Această schimbare de locuri are implicaţii importante în stabilirea capilor de serie la Australian Open. Astfel, Şarapova ar putea întalni jucătoare ca Serena Williams (1 WTA) sau Simona Halep (2), încă din sferturile de finală ale primului Grand Slam al anului. În finala de la Shenzhen, Radwanska va evolua împotriva americancei Alison Riske (97), care a învins-o cu 6-2,6-4 în semifinale, pe Timea Babos (Ungaria, 70).
* Jucătoarele de tenis Andreea Mitu şi Patricia Ţig au fost eliminate, ieri, în primul tur al calificărilor la turneul WTA Premier de la Sydney (Australia), dotat cu premii de 753.000 de dolari. Andreea Mitu, numărul 96 mondial, a fost întrecută de Monica Puig, din Puerto Rico (92 WTA), scor 2-6, 3-6 după 67 de minute de joc. La randul ei, Patricia Ţig (123) a fost învinsă de australianca Storm Sanders (383), beneficiara unui wild-card, scor 6-4, 2-6, 3-6, după o oră şi 51 de minute.
* Germana Julia Görges (50 WTA) s-a calificat în finala turneului feminin de tenis de la Auckland, dotat cu premii în valoare de 226.750 dolari, după ce a trecut cu 6-4, 6-2 de austriaca Tamira Paszek, antrenată pentru a doua oară în cariera sa de Andrei Pavel. Ea nu îşi va cunoaşte adversara din ultimul act decat astăzi,  organizatorii competiţiei hotărand să amane cea de-a doua semifinală întreruptă de ploaie. Semifinala dintre Caroline Wozniacki (17) şi americanca Sloane Stephens (30) a fost întreruptă în timp ce jucătoarea americană conducea cu 5-2 în primul set.  Semifinala Wozniacki - Stephens se va relua în această dimineaţă, iar finala va fi disputată în aceeaşi zi cateva ore mai tarziu. în sferturile de finală, Wozniacki a trecut în două seturi, 6-1, 6-0, de romanca Alexandra Dulgheru.
* Finala turneului de tenis WTA de la Brisbane (Australia), dotat cu premii totale de 885.500 dolari, se va disputa între jucătoarea germană Angelique Kerber (10) şi Viktoria Azarenka (Belarus, 22). În semifinale, Kerber a învins-o în două seturi, 6-2, 6-3, pe spaniola Carla Suarez (13) iar Azarenka a dominat-o cu 6-3, 6-0 pe americanca Samantha Crawford (142).  Azarenka (26 ani), fostă numărul 1 mondial în 2012, va disputa a 34-a sa finală în circuitul WTA şi va încerca să caştige al 18-lea titlu din carieră. În faţa ei se va afla jucătoarea de mană stangă Angelique Kerber, care pe 18 ianuarie va împlini 28 de ani şi se află la a 18-a finală din carieră. Germana a caştigat pană acum 7 titluri WTA.

* Echipa Australia “Green” va întalni Ucraina în finala competiţiei pe echipe mixte “Cupa Hopman” care se dispută la Perth. Echipa australiană a învins cu 2-1 repezentativa Franţei. Nick Kyrgios l-a învins pe francezul Kenny De Schepper cu 6-4, 6-4,. însă în partida fetelor, Caroline Garcia a trecut cu 6-4, 7-6 de Daria Gavrilova. Decisivă a fost partida de dublu, în care echipa Gavrilova / Kyrgios a învins cu 6-4, 2-6, 11-9 cuplul francez Garcia / De Schepper. În cealaltă partidă a grupei B, Marea Britanie a învins Germania cu 3-0 (Heather Watson – Sabine Lisicki 6-3, 6-4; Andy Murray – Alexander Zverev 6-3, 6-4; Watson / Murray – Lisicki / Zverev 6-3, 6-4).
*  Simona Halep, numărul 2 mondial, nu îşi va apăra titlul cucerit anul trecut în turneul WTA de la Dubai, nefigurand pe lista participantelor la ediţia din acest an a competiţiei din Emiratele Arabe Unite, care va avea loc între 15 şi 20 februarie.
Reprezentanta ţării noastre, confruntată cu unele probleme medicale, s-a retras recent din turneul de la Brisbane, la care ar fi urmat să dispute primele sale jocuri din 2016, însă şi-a anunţat prezenţa la cel de la Sydney, programat între 10 şi 15 ianuarie, înaintea primului turneu de Grand Slam al anului, Openul Australiei (18-31 ianuarie). Conform listei prezentate de organizatorii turneului de la Dubai, principala favorită la ediţia din acest an a competiţiei este americanca Serena Williams, numărul unu mondial, urmată de spaniole Garbiñe Muguruza (nr.3 mondial), poloneza Agnieszka Radwanska (5), cehoaica Lucie Safarova (9) şi germana Angelique Kerber (10). Simona Halep a caştigat anul trecut titlul la Dubai după ce a învins-o în finală pe Karolina Pliskova din Cehia,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.