Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Chinezul Tănase s-a făcut turc

Ziarul de Vrancea
8 ian 2016 543 vizualizări
Clubul Sivasspor a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile fotbalistului Cristian Tănase, contractul acestuia fiind valabil trei ani.

Tănase s-a alăturat deja vineri noilor săi colegi. Cristian Tănase a jucat ultima dată la echipa chineză Tianjin Teda, la care era legitimat din iulie 2015. Formaţia Sivasspor se află, după 17 etape, pe locul 15 în clasamentul campionatului Turciei, cu 14 puncte. Ocupanta poziţiei următoare, prima retrogradabilă, este echipa lui Bogdan Stancu şi Iasmin Latovlevici, Genclerbirligi, cu 13 puncte. Lider este Beşiktaş, cu 41 de puncte.

Antrenori de casă la CSU Craiova

Daniel Mogoşanu a fost numit, ieri, în funcţia de director tehnic al CS Universitatea Craiova, iar Victor Naicu antrenor principal, ei înlocuindu-l pe Emil Săndoi, informează site-ul oficial al grupării oltene. Din vechiul staf au fost păstraţi Silviu Lung – antrenor cu portarii, şi Cornel Blejan, preparator fizic. Daniel Mogoşanu are 147 de meciuri în tricoul FC Universitatea, pentru care a marcat de 10 ori, reuşind să cucerească titlul naţional (1991), precum şi Cupa Romaniei, în două randuri (1991 şi 1993). El a mai evoluat la Oţelul Galaţi şi FC Argeş Piteşti. în ultimele două sezoane a fost antrenorul echipei a doua a clubului, cu care a reuşit promovarea în Liga a III-a, şi a activat la Centrul de copii şi juniori. Victor Naicu are peste 90 de meciuri în tricoul alb-albastru în prima ligă şi 6 în competiţiile europene. Din vară, Naicu a condus juniorii A ai clubului. După 23 de etape, CS U Craiova ocupă pozţia a opta în Liga I, cu 27 de puncte, avand mici şanse să mai prindă un loc de play-off.

Drăgulescu pregăteşte sărituri surpriză

Gimnastul Marian Drăgulescu a declarat că lucrează intens pentru executarea a trei exerciţii la sărituri, aparatul său favorit, pe care speră să le poată prezenta la Campionatele Europene. "Suntem motivaţi la lot, am început de două zile şi am o febră musculară de nu mai pot, dar asta e, tot timpul e greu la început. Pregătirea merge foarte bine. Este un an foarte greu, sunt multe competiţii. în şapte luni vom avea trei mari competiţii. Concursul pentru calificarea la Jocurile Olimpice în aprilie, în mai Campionatele Europene şi în august, Jocurile Olimpice, pe care le aşteaptă toată lumea. Acum lucrez la trei sărituri pe care nu le-am mai executat şi la europene aş vrea să le am pregătite. Pregătesc trei că măcar două să iasă, că să zic aşa. Lucrez pe mai multe fronturi şi vom vedea care va fi gata mai repede", a declarat gimastul roman, medaliat cu argint la CM din noiembrie anul trecut la sărituri..

Suspendare binemeritată

Atacantul formaţiei FC Barcelona Luis Suarez a fost suspendat două partide pentru incidentele pe care le-a provocat la vestiare, după meciul cu echipa Espanyol, antrenată de Constantin Galcă, din Cupa Spaniei. Sancţiunea este valabilă şi în Cupa Spaniei. Totodată, Pape Diop şi Hernan Perez, ambii de la Espanyol, eliminaţi în meciul respectiv, au fost suspendaţi cate un joc. Diop, care l-a înjurat pe Suarez în timpul meciului, a primit circumstanţe atenuante, Comisia de Disciplină ajungand la concluzia că a fost provocat de fotbalistul uruguayan.Suarez a provocat un scandal pe tunelul ce ducea la vestiare, la finalul meciului cu Espanol Barcelona, scor 4-1, din prima manşă a optimilor de finală ale Cupei Spaniei, a anunţat, joi, site-ul rmcsport.com, citand raportul arbitrului.

Echipa ideală UEFA

Formaţia FC Barcelona are cinci jucători, Dani Alves, Gerard Piqué, Andres Iniesta, Lionel Messi şi Neymar, în echipa ideală a anului 2015 stabilită de UEFA, după voturile fanilor din întreaga lume. Cel mai tanăr jucător din această echipă este Paul Pogba, de la Juventus Torino, care la 22 de ani, l-a depăşit pe austriacul David Alaba (Bayern München), în varstă de 23 de ani. Echipa ideală a anului 2015 este: Neuer – Dani Alves, Ramos, Piqué, Alaba - Iniesta, Pogba – Rodriguez, Messi, Ronaldo – Neymar.

Balonul de Aur african

Atacanul gabonez al echipei Borussia Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang, a fost desemnat jucătorul african al anului 2015, el acumuland 143 de puncte. Aubameyang a fost urmat de mijlocaşul ivorian de la Manchester City, Yaya Touré, cu 136 de puncte. Locul trei în ancheta Confederaţiei Africane de Fotbal i-a revenit ghanezului Andre Ayew (Swansea), cu 112 puncte.

Selecţionerul Chinei, demis

Federaţia chineză de Fotbal l-a demis pe tehnicianul Alain Perrin din funcţia de selecţioner, a anunţat, vineri, postul public CCTV. "Perrin a fost informat, joi, într-o întalnire oficială că nu va continua colaborarea cu federaţia şi a fost demis din funcţia de selecţioner", a anunţat postul CCTV.  Alain Perrin, în varstă de 59 de ani, conducea naţionala Chinei din februarie 2014. El a condus echipa pană în sferturile de finală ale Cupei Asiei din Australia, din 2015.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.