Sport

Ce va aduce 2016 pentru sportul din Vrancea?

Dan Chiriac
4 ian 2016 1139 vizualizări
Alin Moldoveanu are şansa de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio, în urma concursului de la Gyor. Handbalista Valentina Ardean Elisei poate ajunge la rândul ei la Olimpiadă, dacă va trece de turneul pre-olimpic din Danemarca. Fotbalul din Focşani aşteaptă o formaţie care să reprezinte oraşul. Va reuşi atletismul să dea din nou cel mai bun sportiv al judeţului şi în 2016?

Anul  2016 a început de câteva zile. Speranţele sportivilor vrânceni sunt mari în acest sezon, mai ales că vor urma jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Vrancea ar putea avea cel puţin doi reprezentanţi la întrecerea din Brazilia. Trăgătorul Alin Moldoveanu şi handbalista Valentina Ardean Elisei ar putea reprezenta judeţul la Olimpiadă. Alin Moldoveanu are de apărat titlul olimpic obţinut în 2012 la Londra. Ce ne va aduce anul 2016? Ziarul de Vrancea va propune ca de fiecare dată câteva previziuni, urmând ca la final de an să vă spunem câte s-au îndeplinit!

1. Va reuşi Alin Moldoveanu să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio?

Da – 70 %, Nu 30 %
Campionul olimpic de la Londra va participa în 2016 la Campionatele Europene de la Gyor. Este ultima şansă pentru trăgătorul focşănean  de a ajunge în Brazilia, acolo unde are de apărat titlul olimpic. În Ungaria, la Europene, Moldoveanu trebuie să vină în primii trei. Există o şansă şi în cazul unei clasări inferioare, asta dacă pe podium se situează sportivi deja calificaţi la Rio. Moldoveanu este favorit  pentru a obţine biletele pentru Brazilia. Numai că tirul este un sport în care forma de moment este extrem de importantă. O singură greşeală te poate duce de pe primul loc, în afara podiumului. Moldoveanu nu va avea concurenţa asiatică la aceaste întreceri, dar va trebui să fie foarte concentrat pentru a ajunge la Jocurile Olimpice.

2. Se va califica echipa de handbal la JO?

Da 50%, Nu 50 %
Echipa naţională de handbal a României a reuşit o performanţă deosebită la finalul acestui an. Bronzul mondial i-ar fi permis să organizeze la Cluj Napoca turneul pre-olimpic, dar  Federaţia Internaţională de Handbal a decis altceva. Turneul de calificare va avea loc în Danemarca. Valentina Ardean Elisei, focşăneanca cu cea mai bogată experienţă în echipa naţională, poate ajunge la un nou turneu olimpic.

3.  Vor confirma atleţii şi în 2016?

Da  -60% , Nu 40 %
Topul celor mai buni sportivi vrânceni în ultimii ani a fost dominat de atleţi. Multiplu medaliat la naţionale, în ultimii ani, Vlad Dulcescu a reuşit să urce pe podium în clasamentul celor mai buni sportivi vrânceni în perioada 2011-2014. Alături de acesta, Roberta Anghel s-a aflat pe podium. În 2015, ştafeta a fost preluată de alţi doi atleţi, care promit foarte mult. Claudia Prisecaru şi Ionuţ Dogaru s-au aflat pe primul loc în top. Rămâne de văzut dacă în 2016 tot un atlet va fi cel mai bun sportiv al Vrancea.

4.  Vor obţine karateka medalii internaţionale?

Da – 80 %, Nu 20 %
Sportivii pregătiţi de Daniel Fusaru, la clubul CSM 2007, au obişnuit în ultimii ani cu medalii la competiţiile importante. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla şi în acest an, atât la întrecerile interne cât şi al cele internaţionale

5. Handbaliştii vor rămâne în liga naţională ?

Da 40 %, Nu 60 %
Echipa de handbal masculin CSM 2007 Focşani a avut o evoluţie apreciată în turul campionatului. Focşănenii au terminat pe locul 13, dar se vor lupta în play-out pentru a rămâne în liga naţională. Nu va fi deloc uşoară ţinând cont de valoarea adversarilor. Dar elevii lui Viorel Ciubotaru sunt hotărâţi să lupte până la ultimul meci, mai ales că se vor baza pe aportul publicului prezent în tribunele Polivalentei.

6. Se poate gândi echipa de baschet la titlul naţional ?

Da 40 %, Nu 60 %
Echipa de baschet de la Liceul cu Program Sportiv Focşani este vicecampioană naţională la categoria sub 20 de ani. Performanţa excelentă de anul trecut se doreşte îmbunătăţită în acest sezon. Antrenorul Mihai Petruţ are încredere în elevii săi că pot obţine titlul naţional. Nu va fi deloc uşor, ţinând cont că adversarii sunt echipe de tradiţie în baschetul românesc. Universitatea Cluj, CSM Oradea sau Dinamo sunt câteva dintre contracandidatele la titlul naţional.

7. Va continua echipa de futsal în liga întâi?

Da – 50 %, Nu 50 %
Echipa de futsal se află într-un moment greu. Fără finanţare de mai bine de un an, Galactic Focşani ar putea renunţa la participarea în campionat. Numai că acest lucru i-ar putea aduce o amendă consistentă şi o interdicţie de trei ani de a mai juca în ligile naţionale. Este şi motivul pentru care conducerea echipei va încerca să păstreze echipa în liga întâi. În acest moment, echipa pregătită de Petrache Gurguiatu şi Elvis Ilaş se află pe locul zece, cu doar trei puncte acumulate. Focşănenii aşteaptă încă finanţarea promisă de Consiliul Local. Dacă aceasta nu va mai veni, formaţia Galactic va fi în imposibilitatea de a continua şi în returul campionatul. Este însă posibil, ca echipa să continue la cote de avarii în această primăvară, iar din vară să o ia de la capăt, pe denumirea unui nou club, CSM 2007 Focşani.

8. Cine va câştiga Superliga Vrancei?

Dumbrăveni 55 % Odobeşti 25% Gugeşti 20%
Duelul dintre cele trei echipe se va decide în play-off, acolo unde se va porni de la zero. Euromania Dumbrăveni, Voinţa Odobeşti şi Victoria Gugeşti par echipele care se luptă pentru prima poziţie. Cu un lot din care fac parte mulţi dintre jucătorii care au evoluat în liga a treia, Dumbrăveniul este favorită. Voinţa Odobeşti este o echipă incomodă, în timp ce Gugeştiul a format o echipă puternică în acest an, dar care are încă de suferit la capitolul omogenitate.

9. Va avea Focşaniul o echipă de fotbal?

Da – 20 %, Nu – 80 %
Focşaniul râmăne singurul municipiu reşedinţă de judeţ care nu are o echipă de fotbal nici măcar la nivelul judeţului. Anul trecut, CSM Focşani 2007 a încercat să formeze o echipă de fotbal, dar consilierii locali s-au răzgândit chiar în timpul şedinţei. Motivele exacte nu se cunosc, dar cert este că microbiştii îşi doresc să vadă din nou fotbal pe stadionul „Milcovul”. Fie că va reprezenta municipalitatea sau un club privat, cel mai important este ca sportul rege să revină şi la Focşani.

10. Vor repeta copiii performanţele din 2015?

Da  - 60 %, Nu 40 %
La finalul anului trecut, CSM Focşani a obţinut medalia de argint la Trofeul Gheorghe Ola. Prosport Focşani s-a clasat pe podium, la Trofeul Gheorghe Ene. Cele două performanţe confirmă valoarea fotbalului juvenil din Focşani. În anul 2016, structura campionatelor de copii şi juniori se va modifica. Totuşi, cele două grupe de copii rămân printre favorite pentru a câştiga campionatele naţionale la categoriile de vârstă 2006 şi 2007. CSM Focşani trebuie să confirme cele două medalii obţinute în 2014 şi 2015, iar Prosport are ca obiectiv o clasare pe o treaptă superioară, pe podium naţional. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.