Sport

Trei victorii romaneşti la tenis

Ziarul de Vrancea
4 ian 2016 713 vizualizări
Alexandra Dulgheru a trecut primul hop la Auckland, iar Irina Begu şi Monica Niculescu, la Shenzen * Simona Halep o aşteaptă pe Azarenka

 Aşa cum era de aşteptat, Viktoria Azarenka, jucătoare din Belarus, va fi prima adversară a Simonei Halep în sezonul de tenis 2016. În primul tur al turneului de un milion de dolari de la Brisbane, dotat cu premii în valoare de un milion de dolari, jucătoarea clasată pe locul 22 WTA a învins-o cu 6-2, 6-0, după 87 de minute de joc pe Elena Vesnina (Rusia(115 WTA).  Prima victorie a Simonei asupra Viktoriei, din trei întalniri, s-a înregistrat în sferturile US Open 2015, scor 6-3, 4-6, 6-4. În acest meci, jucătoarea din Belarus a avut o proporţie de reuşită a primului serviciu de 74 la sută, a înregistrat 22 de lovituri caştigătoare şi numai şapte greşeli neforţate. Ea a fost condusă cu 0-2, apoi a caştigat 12 jocuri la rand. "Foarte greu. Sunt emoţionată. Ştiu că nu este uşor, deoarece primul meci al anului este întotdeauna dificil, atat din punct de vedere psihic, cat şi fizic. Cred că va fi un meci frumos. Va fi greu, o mare provocare pentru mine. Am jucat împotriva ei la US Open, aşa că abia aştept să o întalnesc din nou pentru a vedea cat de bine pot evolua în primul meci al anului", a declarat Halep.
Printre numele importante care au părăsit turneul se numără italianca Sara Errani şi sarboaica Jelena Jankovic. Ultima a fost învinsă cu 6-3, 2-6, 4-6 de către jucătoarea italiană Roberta Vinci, care ar putea s-o întalnească în turul III fie pe Simona, fie pe Vika, în timp ce Sara Errani, a pierdut cu 1-6, 2-6 în faţa speranţei elveţiene Belinda Bencic. Alte rezultate din turul I: Samantha Crawford (SUA) - Priscilla Hon (Australia) 6-4, 6-4; Madison Brengle (SUA) – Katerîna Bondarenko (Ucraina) 6-4, 4-6, 6-4; Carla Suarez (Spania) - Ajla Tomljanovic (Croaţia) 6-1, 6-2; Samantha Stosur (Australia) - Jana Cepelova (Slovacia) 6-4, 3-6, 6-4; Angelique Kerber (Germania) – Camila Giorgi (Italia) 5-7, 6-3,6-0.

* Alexandra Dulgheru (69 WTA) a pornit foarte bine sezonul 2016, calificandu-se în turul II al turneului de la Auckland (Noua Zeelandă), după o victorie în faţa favoritei nr. 8, belgianca Alison van Uyyvanck (44 WTA)  cu 1-6, 6-2, 6-4, obţinută în ciuda faptului că a comis nu mai puţin de nouă duble greşeli. A fost a doua victorie a jucătoarei romane împotriva belgiencei. Alexandra va juca în turul secund contra învingătoarei partidei care se va disputa astăzi, între kazaha Iulia Putinţeva (77) şi reprezentanta ţării gazdă, Marina Erakovic (135, jucătoare admisă cu wild card). Alte rezultate din turul I de la Auckland: Jelena Ostapenko (Letonia) – Johanna Larsson (Suedia) 6-1, 7-5; Carina Witthoeft (Germania) – Tatjana Maria (Germania) 6-2, 7-6; Nao Hibino (Japonia) – Mariana Duque (Columbia) 6-2, 2-6, 5-7; Sloane Stephens (SUA) – Polona Hercog (Slovenia) 6-3, 6-3; Irina Falconi (SUA) – Coco Vandeweghe (SUA) 5-7, 6-4, 6-3; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Mona Barthel (Germania) 6-2, 1-1 ab.
 * Cea mai însemnată prezenţă romanească în acest început de an tenisistic are loc la Shenzen (China), în cadrul turneului de 500.000 $ caştigat în 2014 de Simona Halep. Două dintre cele trei jucătoare rămase pe tabloul principal au trecut cu succes în turul secund. Irina Begu (31), a treia favorită, după mai celebrele Agnieszka Radwanska şi Petra Kvitova, a învins-o cu 6-3, 6-2 după 89 de minute pe spaniola Lara Arruabarrena (86) şi va juca în turul secund cu germana Anna-Lena Friedsam (95), care a trecut cu 6-0, 6-3 de Bojana Jovanovski (79). La randul ei, Monica Niculescu (39) a avut o treaba neaşteptat de grea cu letona Anastasija Sevastova (113), avand nevoie de 106 minute de joc pentru a caştiga cu 1-6, 6-4, 6-3. În optimi, Monica o va întalni pe jucătoarea maghiară Timea Babos (70), învingătoare cu 6-3, 6-2 în faţa rusoaicei Evghenia Rodina (87). În schimb, Andreea Mitu (96) a părasit concursul, învinsă în 73 de minute (3-6, 3-6) de către jucătoarea cehă Katerina Siniakova (102). Alte rezulte Hsieh Su Wei (Taiwan) – Duan Yingying (China) 6-4, 7-6; Alison Riske (SUA) – Annika Beck (Germania) 6-7, 6-3, 6-2; Zarina Dias (Kazahstan) – Zhang Kailin (China) 6-4, 7-6.
Monica Niculescu s-a calificat şi în sferturi la dublu, împreună cu americana Vania King. Cele două au învins cu 7-5, 6-3 după o oră şi jumătate, perechea favorită numătul 3, Chuang Chia Jung / Oksana Kalaşnikova (Taiwan / Georgia). În sferturi, Monica şi Vania vor întalni perechea Irina Kromaceva/Lidzia Marozava (Rusia/Belarus), care a învins cu 6-0, 6-4 cuplul Vara Wongteanchai / Yang Zhaoxuan (Thailanda / China). În turneul de dublu mai este prezentă şi perechea romanească Andreea Mitu / Patricia Ţig, care va juca astăzi în primul tur cu cuplul Zarina Dias / Zhang Ling (Kazahstan / China). Tot astăzi, vor susţine “botezul focului” pe 2016 şi perechea Horia Tecău / Jean-Julien Rojer (Romania Olanda), întalnind în primul tur, la Doha, cuplul Jonathan Ehrlich / Colin Fleming (Israel / Marea Britanie).

Serena a abandonat la Hopman Cup

Înscrisă pe tabloul Cupei Hopman, în echipa SUA, jucătoarea numărul 1 a lumii, Serena Williams a fost nevoită să abandoneze chiar la jocul de debut  din cauza unor probleme la genunchi. În aceste condiţii, Serena a fost înlocuită cu Vicky Duval, care a pierdut jocul contra ucrainence Elina Svitolina, cu 4-6, 1-6. Anterior, în întalnirea masculină, Aleksandr Dolgopolov l-a învins cu 6-4, 6-2 pe Jack Sock, americanii luandu-şi o revanşă platonică la dublu, în meciul Duval / Sock – Svitolina / Dolgopolov, scor 6-2, 6-3. În celălalt meci al grupei B, Marea Britanie a învins Franţa cu 2-1 după următoarele rezultate: Andy Murray – Kenny de Scheeper 6-2, 6-3; Caroline Garcia – Heather Watson 6-3, 5-7, 6-3; Watson / Murray – Garcia / de Scheeper 6-2, 5-7, 10-6.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.