Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Budescu pleacă în Qatar

Ziarul de Vrancea
4 ian 2016 634 vizualizări
Tehnicianul echipei Astra Giurgiu, Marius Şumudică, a declarat, ieri, că mijlocaşul Constantin Budescu va pleca "peste două-trei zile" în Qatar, pentru a face vizita medicală în vederea unui transfer la echipa Al Ahli Doha.

"Din cate ştiu eu, negocierile pentru un transfer în Qatar nu au picat şi ar trebui să plece în două-trei zile să facă vizita medicală. Eu în momentul de faţă am informaţii că pleacă sigur. în data de 6 sau 7 ianuarie pleacă să facă vizita medicală. Este o mare pierdere pentru noi, este unul dintre cei mai buni jucători din campionatul nostru, care poate face diferenţa într-un meci", a spus Şumudică, la Digi Sport, antrenorul precizand că singura oferă pentru un jucător al Astrei este cea pentru Budescu. El a adăugat că la Astra poate reveni mijlocaşul George Florescu, care a fost transferat în vară la Qabala, în Azerbaidjan. şumudică mai spune că îşi doreşte la echipă doar doi-trei jucători noi.

Gyenes se descurcă în Qatar

Pilotul roman al echipei KTM, Emanuel Gyenes, a încheiat pe locul 20 etapa a doua a raliului Dakar 2016, la clasa moto, desfăşurată, ieri între localităţile argentiniene Villa Carlos Paz şi Termas de Rio Hondo, informează site-ul oficial al competiţiei. Gyenes a ajuns cu o întarziere de zece minute şi 36 de secunde faţă de caştigătorul etapei, australianul Toby Price (KTM). Pryce a fost urmat de portughezul Ruben Faria (Husqvarna), la 20 de secunde, şi de slovacul Stefan Svitko (KTM), la un minut şi 28 de secunde. În clasamentul general, Emanuel Gyenes se află pe locul 20, cu o întarziere de zece minute şi 41 de secunde faţă de liderul Toby Price.

Messi, încă un premiu în premieră

Tehnicianul echipei FC Barcelona, Luis Enrique, a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului 2015, iar argentinianul Lionel Messi cel mai bun play-maker, într-un sondaj dat publicităţii, ieri de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Luis Enrique a acumulat 165 de puncte, fiind urmat de Josep Guardiola (Bayern München), cu 86 de puncte, şi de Massimiliano Allegri (Juventus), cu 43 de puncte. Messi, pentru prima dată caştigător în sondajul IFFHS, a primit 168 de puncte, fiind urmat de coechipierul său Andres Iniesta, cu 91 de puncte, şi de italianul Andrea Pirlo, cu 54 de puncte. Cel mai bun arbitru în 2015 a fost ales italianul Nicola Rizzoli, care, cu 80 de puncte, i-a devansat pe Martin Atkinson (Anglia - 72 puncte) şi pe Çuneyt Çakîr (Turcia - 71 puncte).

Remiză cu goluri la Valencia

 Formaţia Real Madrid a încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul susţinut, duminică, în deplasare, în compania echipei FC Valencia, în etapa a XVIII-a a campionatului Spaniei. Real a condus de două ori, datorită golurilor marcate de Benzema (’18) şi Bale (’82), Valencia egaland prin Parejo (’45 – penalty) şi Alcacer (’83).  Din minutul 69, Real a evoluat cu un jucător mai puţin, după eliminarea lui Kovacic

Echipele saudite nu vor în Iran

Al Ittihad, grupare la care activează antrenorul Victor Piţurcă şi mijlocaşul Lucian Sanmărtean, Al Hilal, Al Nassr şi Al Ahli au cerut federaţiei saudite să facă demersuri pentru a juca pe terenuri neutre meciurile din Iran, din Liga Campionilor Asiei, din cauza tensiunilor dintre cele două ţări. Vele patru cluburi au sesizat, prin intermediul site-urile oficiale, federaţia din Arabia Saudită să trimită solicitarea lor Confederaţiei Asiatice de Fotbal, înaintea începerii competiţiei, în luna februarie. Dintre cele patru formaţii saudite, Al Hilal şi Al Nassr sunt în grupe cu echipe din Iran, Tractor Sazi Tabriz, respectiv Zob Ahan FC. Formaţia antrenată de Piţurcă mai are de trecut o etapă preliminară, cu Al Wehdat din Iordania, pentru a ajunge în faza grupelor. Dacă îi va învinge pe iordanieni, elevii lui Piţurcă vor evolua în Grupa A, din care face parte şi echipa Sepahan FC din Iran. De asemenea, Al Ahli ar putea face parte dintr-o grupă cu Naft Teheran, dacă iranienii vor caştiga întalnirea cu El Jaish din Qatar, în play-off.

Răfuieli între halterofili coreeni

Halterofilul sud-coreean Sa Jae-hyouk, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, a fost suspendat zece ani de către federaţia din Coreea de Sud, după ce a agresat şi rănit un alt sportiv, săptămana trecută, anunţă presa internaţională. "Decizia a fost luată rapid, deoarece este vorba de un incident grav, care a provocat o emoţie puternică", a afirmat un purtător de cuvant al federaţiei. Sa Jae-hyouk l-a lovit pe Hwang Woo-man, într-un bar, acesta din urmă avand nevoie de tratament medical în următoarele şase săptămani.
Federaţia sud-coreeană de haltere (KWF) a luat decizia suspendării după ce Sa Jae-hyouk a fost acuzat şi interogat de poliţia din oraşul Chuncheon. Sa a declarat la poliţie că s-a întalnit cu Hwang pentru a clarifica un prim incident petrecut în februarie, cand campionul olimpic l-a pălmuit pe sportivul mai tanăr. Sa, în varstă de 30 de ani, nu a evoluat la JO de la Londra, din 2012, din cauza unei accidentări la braţ.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.