Sport

Început în forţă la Antipozi

Ziarul de Vrancea
3 ian 2016 900 vizualizări
Simona Halep are toate şansele să debuteze la Brisbane în compania Viktoriei Azarenka * ea se poate confrunta în semifinale cu Şarapova

După o pauză de o lună, pigmentată doar de turnee demonstrative fără prea mare relevanţă, dar bine plătite, circuitele de tenis încep cu toate motoarele, întrucat la mijlocul lunii începe la Melbourne primul turneu de Grand Slam, Australian Open. Faţă de anul trecut, cand s-a “încălzit” cu turneul de mai mică anvergură de la Shenzen, Simona Halep, jucătoarea numărul 1 a Romaniei, intră direct în focurile unui turneu puternic, competiţia de categorie Premier de la Brisbane (Australia), dotat cu premii totale de un milion de dolari. În capitala provinciei Queensland, participă aproape toată elita tenisului feminin mondial, marea absentă fiind doar numărul 1 în lume, Serena Williams. În aceste condiţii, prim-favorita se numeşte Simona Halep, iar cea de-a doua este spaniola Garbiñe Muguruza, în timp ce Maria Şarapova (deţinătoarea trofeului) a nimerit chiar pe partea Simonei şi o poate întalni în semifinale. Pană atunci, însă jucătoarea constănţeană, care este scutită de primul tur, va juca în turul II cu o adversară extrem de dificilă, Viktoria Azarenka (Belarus), dacă aceasta va trece de o adversară venită din calificări, iar în caz de victorie,Simona s-ar putea confrunta cu italianca Roberta Vinci "Este o tragere dificilă, fiecare meci va fi greu. în turul doi va fi greu cu Azarenka, dar trebuie să mă pregătesc şi să mă bucur de acest turneu", a declarat Simona Halep după tragerea la sorţi. Cele două s-au înfruntat de trei ori pană acum, iar Azarenka are avantaj de 2-1. în 2012, Azarenka s-a impus cu 6-3, 6-1 în optimi la Doha, şi în optimi la Linz, cu 6-1, 6-1. Halep a obţinut prima victorie în faţa belarusei anul trecut, în sferturi la US Open, cu 6-3, 4-6, 6-4.

Primele partide de la Brisbane au avut loc ieri: Varvara Lepchenko (SUA) – Anna Schmiedlova (Slovacia) 6-2, 6-1; Dominika Cibulkova (Slovacia) – Yanina Wickmayer (Belgia) 3-6, 6-4, 6-4; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Timea Bacsinszky (Elveţia) 6-2, 6-1; Alizé Cornet (Franţa) – Kristina Mladenovic (Franţa) 6-3, 6-4; Andrea Petkovic (Germania) – Teliana Pereira (Brazilia) 6-1, 6-2. La dublu, Raluca Olaru, împreună cu belgianca Ysaline Bonaventura, n-a avut succes în primul tur, ele fiind învinse, scor 2-6, 3-6 de prerechea Andreja Klepac / Alla Kudriavţeva (Slovenia / Rusia, nr. 4). 
În calificările turneului masculin de 461,330 $ de la Brisbane, a participat şi cel mai bine clasat tenisman roman, Marius Copil (165 ATP). El a fost învins în primul tur de calificări de un jucător mai bine clasat, letonul Ernests Gulbis (81), scor 4-6, 2-6. La randul său, nici Gulbis nu a acces pe tabloul principal, fiind surprinzător depăşit de japonezul Yoshihito Nishioka (117) cu 3-6, 4-6.

Patru romance iau urma Simonei

Patru jucătoare romane sunt prezente în turneul de 500.000 $ de la Shenzen, caştigat anul trecut de Simona Halep. Una dintre ele a încheiat conturile în calificări. Este vorba de Patricia Ţig (123) care a trecut în primul ur de Lidzia Marozava (Belarus, 618) cu 7-5, 7-6, dar a fost eliminată în faza a doua cu 6-7, 6-3, 3-6 de jucătoarea cehă Tereza Smitkova (125). Irina Begu (31) va debuta în turneu contra unei vechi partenere de dublu, Lara Arruabarrena (Spania, 86), iar Monica Niculescu (39) o va întalni pe letona Anastasija Sevastova (113). Andreea Mitu (96) se va confrunta în prima manşă cu Katerina Siniakova (Cehia, 102). Principala favorită este poloneza Agniezska Radwanska, iar deţinătoarea trofeului este Simona Halep, care începe anul la turneul de la Brisbane. Alexandra Dulgheru (69) va fi prezentă în turneul de la Auckland (Noua Zeelandă) şi o va întalni în primul tur pe belgianca Alison van Uytvanck (44), primele două favorite fiind Venus Williams şi Ana Ivanovic.

Tecău începe treaba în Qatar

Horia Tecău s-a înscris în turneul ATP de la Doha. El doreşte să participe cu succes la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi de aceasta doreşte să joace mai multe meciuri alături de Florin Mergea, ştiut fiind că la Olimpiadă nu sunt permise decat echipe omogene din punct de vedere naţional: "Ca să caştigăm o medalie de aur acolo la Olimpiadă, trebuie să programăm asta foarte bine, să ne facem un program comun de turnee şi antrenamente împreună, atunci cand suntem în Bucuresti. O să căutăm nişte turnee să jucăm împreună, turneul de la Bucureşti poate fi unul. Toate aceste meciuri jucate împreună se adună şi avem şanse să jucăm în formă maximă la Rio", a declarat Tecău la Digisport. Deocamdată, Horia se pregăteşte pentru Australian Open şi va participa în turneul din capitala Qatarului (1.283.855 $), alături de partenerul său din circuit, olandezul Jean-Julien Rojer. Tecău şi Rojer vor întalni în primul tur la Doha perechea Jonathan Erlich/Colin Fleming (Israel/Marea Britanie). În cazul în care se vor califica în sferturile de finală, Tecău şi Rojer vor juca împotriva învingătorilor partidei  dintre perechea spaniolă Rafael Nadal/Fernando Verdasco şi cuplul Teimuraz Gabaşvili/Albert Ramos (Rusia/Spania). Rafael Nadal este deţinătorul trofeului de dublu la Doha, impunanduse anul trecut alături de argentinianul Juan Monaco. Anul trecut, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au început sezonul la Brisbane (Australia), unde au fost eliminaţi în primul tur.
* Turneu demonstrativ la Abu Dhabi: Milos Raonic (Canada) – Stanislas Wawrinka (Elveţia) 7-5, 7-5; Rafael Nadal (Spania) – David Ferrer (Spania)
David Ferrer (Spania)  6-3, 6-7, 6-3 (semifinale); David Ferrer – Stanislas Wawrinka 6-7, 6-4, 10-8 (finala mică); Rafael Nadal – Milos Raonic 7-5, 7-5 (finala)

* În aceste zile a început la Perth, tradiţionala competiţie pe echipe mixte dotată cu Cupa Hopman, la ediţia actuală Australia participănd cu două echipe. În grupa A: Australia “ Green” a învins cu 3-0 Germania (Daria Gavrilova – Sabine Lisicki 6-2, 6-2; Nick Kyrgios – Alexander Zverev 4-6, 6-1, 6-4; Gavrilova / Kyrgios – Lisicki / Zverev 6-3, 4-6, 10-7). În schimb, în grupa B, Cehia a învins Australia “Gold” cu acelaşi scor, după următoarele rezultate: Karolina Pliskova – Jarmila Gajdosova-Wolfe 7-5, 6-3; Jiri Vesely – Lleyton Hewitt 6-3, 6-7, 6-4; Pliskova / Vesely – Wolfe / Hewitt 6-2, 7-5. În competiţie mai participă SUA şi Ucraina (grupa A), respectiv, Franţa şi Marea Britanie (grupa B). Din echipa americană face parte Serena Williams, alături de Jack Sock


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.