Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Remiză cu sarbii, la handbal masculin

Ziarul de Vrancea
3 ian 2016 744 vizualizări
Naţionala de handbal masculin a Romaniei a remizat, la Belgrad, cu reprezentativa Serbiei, scor 30-30 (13-17), în meci amical disputat în pregătirea celor oficiale din preliminariile europene ale CM din 2017, programate în luna ianuarie.

Principalii marcatori tricolori au fost Csepreghi 6 goluri, Fenici 5, Ghionea 5 şi Bera 5. Meciurile oficiale ale Romaniei din luna ianuarie sunt următoarele: cu Finlanda, în 6 ianuarie, la Vantaa şi în 9 ianuarie, la Baia Mare, cu Austria, în 14 ianuarie, la Baia Mare şi cu Italia, în 16 ianuarie la Conversano. În grupa 2 a preliminariilor europene, Romania a disputat două meciuri pană acum, cu Austria, scor 24-27, şi cu Italia, scor 35-22, tricolorii ocupand locul 2, cu 2 puncte, după Austria (4).

Predescu lucrează cu Neagoe în Cipru

Mijlocaşul Cornel Predescu va juca din această iarnă la echipa Aris Limassol, antrenată de Eugen Neagoe, a anunţat clubul cipriot pe pagina de Facebook. Predescu, în varstă de 28 de ani, este primul transfer al formaţiei cipriote în această iarnă. Cornel Predescu a mai evoluat în cariera sa la echipele Dinamo Bucureşti, Unirea Urziceni, Gloria Bistriţa, CS Otopeni, Astra Ploieşti, Pandurii Targu Jiu şi Zawisza Bydgoszcz. După disputarea a 16 etape din campionatul Ciprului, Aris Limassol se află pe locul şapte, cu 21 de puncte, cu trei puncte mai puţine decat Nea Salamis, ocupanta poziţiei a şasea, ultima care asigură participarea în play-off. Ieri, Aris a fost învinsă cu 1-2 pe terenul echipei AEK Larnaka, la care joacă fundaşul roman Ninu.

Neymar a luat Samba de Aur

Fotbalistul echipei FC Barcelona, Neymar, a caştigat, pentru a doua oară consectiv, trofeul Samba de Aur, care îi recompensează pe jucătorii brazilieni ce evoluează în campionate europene. Neymar a acumulat 37,87 la sută din voturi, fiind urmat de Douglas Costa (Bayern München), cu 13,00 la sută. Locul trei a fost ocupat de Felipe Melo, de la Internazionale Milano, cu 9,39 la sută.

Verratti, vedeta “squadrei azzurra”

Mijlocaşul formaţiei Paris Saint-Germain, Marco Verratti, a fost desemnat cel mai bun jucător al reprezentativei Italiei în 2015, într-un sondaj realizat pe site-ul Squadrei Azzurra. Verratti a primit 29 la sută din voturi, fiind urmat de căpitanul Italiei, Gianluigi Buffon (26%). Locul trei i-a revenit lui Antonio Candreva (21%).

Platini iar a comis-o

Francezul Michel Platini, suspendat pentru opt ani din orice activitate legată de fotbal, ar putea fi anchetat din nou de Comisia de Etică a FIFA, după ce a asistat la o ceremonie şi la o conferinţă în Dubai, în ciuda interdicţiei. Platini a fost fotogafiat, duminică, la Globe Soccer Awards, ceremonie organizată în Dubai, la care au fost premiaţi Lionel Messi şi Andrea Pirlo. În termeni generali, Comisia de Etică a FIFA examinează orice încălcare a codului", a declarat un purtător de cuvant al Comisiei, fără a comenta cazul Platini. Preşedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, şi şeful UEFA, Michel Platini, au fost suspendaţi, la 21 decembrie, pentru opt ani din toate activităţile fotbalistice de Comisia de Etică a forului mondial.

Echipele France Football

Patru jucători ai formaţiei FC Barcelona, Dani Alves, Andres Iniesta, Lionel Messi şi Neymar, au fost incluşi, miercuri, în echipa ideală a anului 2015 în viziunea publicaţiei franceze France Football. Echipa ideală a anului 2015 în viziunea publicaţiei franceze France Football este următoarea: Buffon – Alves, Godin, Chiellini, Alaba – Krychowiak, Iniesta, de Bruyne – Messi, Ronaldo, Neymar.  De asemenea, France Football a creat şi o echipă de rezerve pentru anul 2015: Neuer – Aurier, Piqué, Mascherano, Ric. Rodriguez – Busquets, Rakitic, Vidal – Aubameyang, Lewandowki, Suarez.

Schimb de antrenori între Anglia şi Japonia

Fostul antrenor al echipei de rugby a Angliei, Stuart Lancaster, ar urma să preia reprezentativa Japoniei, anunţă, vineri, presa engleză.  Lancaster a demisionat la 11 noiembrie, după încheiera Cupei Mondiale, la care Anglia a fost eliminată din faza grupelor. La naţionala Japoniei, Lancaster ar urma să-l înlocuiască pe Eddie Jones, care a preluat selecţionata Angliei. Potrivit presei engleze, federaţia niponă i-ar fi propus lui Lancaster un contract pepatru ani, cu salariu anual de 480.000 de euro.
   
Thicot s-a dus în coada Portugaliei

Fostul fundaş francez al echipei Dinamo Bucureşti, Steven Thicot, va juca din această iarnă la formaţia Tondela, ultima clasată în prima ligă din Portugalia, a anunţat, ieri,  L'Equipe.Thicot, campion european cu naţionala under-17 a Franţei în 2004, a semnat un contract pană la sfarşitul actualului sezon cu Tondela. Steven Thicot, în varstă de 28 de ani, este un produs al clubului FC Nantes şi a mai evoluat în cariera sa la echipele Sedan, Hibernian, Associacao Naval, Dinamo Bucureşti şi Belenenses Lisabona.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.