Sport

Ce-aţi găsit în Danemarca?

Ziarul de Vrancea
27 dec 2015 1001 vizualizări
Deşi nu are argumente regulamentare, Federaţia Romană de Handbal îşi arată nemulţumirea de pierderea organizării turneului feminin de calificare olimpică

Federaţia Romană de Handbal a anunţat că pentru turneul preolimpic al doilea la care va evolua şi naţionala Romaniei şi care va fi organizat în Danemarca, forul naţional avea "cel mai bun dosar" de candidatură şi îşi exprimă "public nemulţumirea" pentru alegerea făcută de IHF. Potrivit unui comunicat al FRH, condiţiile necesare organizării unui astfel de turneu erau îndeplinite "cu prisosinţă" de forul naţional.  "Federaţia Romană de Handbal îşi exprimă dezamăgirea faţă de decizia IHF privind alegerea ţării care va organiza turneul de calificare la Jocurile Olimpice din 2016, grupa a II-a. FRH consideră că Romania avea cel mai bun dosar pentru această candidatură, îndeplinind cu prisosinţă toate condiţiile necesare organizării unui astfel de turneu, conform regulamentelor IHF", se arată în comunicat. De asemenea, FRH consideră că performanţele sportive ale naţionalei Romaniei la Campionatul Mondial din Danemarca – medalie de bronz – "ar fi îndreptăţit ţara noastră să obţină această candidatură". "Suntem surprinşi de faptul că niciuna dintre ţările clasate pe locurile II-IV (Olanda, Romania, Polonia - n.r.) la Campionatul Mondial nu au primit acest drept, organizarea fiind acordată unor ţări cu performanţe sportive inferioare. Federaţia Romană de Handbal îşi exprimă astfel public nemulţumirea faţă de decizia Comitetului Executiv al IHF", se mai arată în documentul citat.
Naţionala de handbal feminin a Romaniei a caştigat, duminică, medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, fiind calificată şi la unul din cele trei turnee preolimpice. Tricolorele vor evolua în turneul preolimpic nr. 2, cu Danemarca, Muntenegru şi Uruguay, în Danemarca, cel mai probabil la Herning, între 17-20 martie 2016. Primul turneu  se va disputa în Franţa (probabil, la Metz), cu Olanda, Franţa, Japonia şi Tunisia, iar cel de-al treilea în Rusia (probabil, la Moscova), cu Polonia, Rusia, Suedia şi Mexic. Sunt calificate direct Brazilia (ţara organizatoare), Norvegia (CM în 2015), Spania (vicecampioană europeană în 2014, în condiţiile în care Norvegia este campioană), Argentina (din campionatul pan-american), Coreea de Sud (Asia) şi Angola (Africa). Primele două clasate din fiecare din cele trei turnee preolimpice se vor califica la JO din 2016.  IHF nu prevede în regulamentul de organizare criterii de atribuire a găzduirii turneelor preolimpice, însă pănă acum s-a respectat ordinea determinată de ultima competiţie importantă (în speţa de acum, CM din Danemarca). Ultima participare a naţionalei feminine la JO a fost la ediţia din 2008.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.