Sport

Ce a adus 2015 pentru sportul din Vrancea?

Dan Chiriac
27 dec 2015 1192 vizualizări
Alin Moldoveanu mai are o singură şansă să ajungă la Jocurile Olimpice de la Rio şi poate obţine calificarea la concursul european de la Gyor, din luna februarie u fotbalul din Vrancea are din nou o formaţie în al treilea eşalon al fotbalului românesc, FC Panciu u Vlad Dulcescu, atletul anului 2014, a „pasat” ştafeta altor doi atleţi, Ionuţ Dogaru şi Claudia Prisecaru, cei mai buni sportivi ai judeţului în 2015

Anul  2015 stă să se termine. Speranţele sportivilor focşăneni au fost mari, dar eşecul lui Alin Moldoveanu, care nu a reuşit deocamdată să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost compensat din plin de Valentina Ardean Elisei. Handbalista din Focşani a obţinut cu naţionala feminină medalia de bronz la Campionatele mondiale din Danemarca. Este o mare realizare, de puţini microbişti anticipată. Performanţa Valentinei Elisei a adus din nou o medalie mondială pentru sportul din Vrancea. Fotbalul vrâncean a reapărut în peisajul fotbalului naţional anul acesta, după promovarea în liga a treia a celor de la FC Panciu. Ce ne-a adus anul sportiv 2015?

Ziarul de Vrancea vă  spune care au fost previziunile la început de an şi câte s-au îndeplinit!


1. Va reuşi Alin Moldoveanu să se califice la jocurile Olimpice de la Rio?
Da – 70 %, Nu 30 %
Campionul olimpic de la Londra a participat în 2015 la mai multe întreceri, ce au fost considerate criterii de calificare la Jocurile Olimpice. Moldoveanu pornea din postura de favorit pentru a obţine biletele pentru Brazilia. Numai că tirul este un sport în care forma de moment este foarte importantă. Focşăneanul nu a reuşit până acum să obţină biletele pentru Jocurile Olimpice. Campionul olimpic de la Londra 2012 mai are o singură şansă să ajungă la JO din Brazilia: Europenele de la Gyor, din februarie 2016, care pun la bătaie ultimele 3 locuri olimpice.
2. Va avea Vrancea o reprezentantă în campionatul Ligii a treia?
Da 20 %, Nu 80 %
După retragerea echipelor CSM Focşani şi Young Stars Panciu, Vrancea a rămas fără echipă în liga a treia, în 2012. În toamna anului 2015,  Vrancea a reuşit să aducă o nouă echipă în eşalonul al treilea al fotbalului românesc. FC Panciu a găsit resursele financiare pentru a participa în acest sezon al ligii a treia. Chiar dacă a obţinut doar zece puncte în tur, păncenii au meritul de a fi pierdut doar patru partide, fiind campioana meciurilor egale în acest campionat. Cu câteva transferuri în această iarnă, echipa vrânceană poate ajunge în prima parte a clasamentului.
3. Va confirma Vlad Dulcescu şi în 2015?
Da – 70 %, Nu 30 %
Multiplu medaliat la naţionale în ultimii ani, Vlad Dulcescu a reuşit să urce pe podium în clasamentul celor mai buni sportivi vrânceni în ultimii trei ani. Aceasta a predat în acest an ştafeta altor doi atleţi vrânceni. Topul celor mai buni sportivi ai judeţului în 2015 are în frunte doi alergători, Claudia Prisecaru, pregătită de Corneliu Panaite, şi Ionuţ Dogaru, elevul profesorului Marius Batog. 
4.  Vor obţine karateka medalii internaţionale?
 Da – 60 %, Nu 40 %
Sportivii pregătiţi de Daniel Fusaru, la clubul CSM 2007, ne-au obişnuit în ultimii ani cu medalii la competiţiile importante. Şi în 2015, karateka au confirmat şi au intrat în topul sportivilor vrânceni la disciplinele neolimpice. Andreea Arginteanu sau Bogdan Alpreotesei sunt doar câteva dintre numele care au urcat pe podium în întrecerile naţionale şi internaţionale.
5. Echipa de rugby juniori va juca finala campionatului naţional?
Da – 40 %, Nu 60 %
Secţia de rugby de la Liceul cu Program Sportiv Focşani a trecut în 2015 prin momente grele. După dispariţia regretatului profesor Viorel Ion, rugbiştii au încercat să-şi revină uşor uşor şi să ajungă din nou să obţină rezultate notabile în Superliga de juniori. Focşănenii, pregătiţi de Romică Păun, au avut posibilitatea de a obţine bronzul în finala mică a campionatului cu CSS Bîrlad. Cele două s-au întâlnit în 2014 în marea finală. De această dată, în meciul pentru locurile 3-4, Bîrladul s-a impus clar, lăsând Focşaniul în afara podiumului naţional. În toamna acestui an, Superliga de juniori nu are la start echipa din Focşani. LPS s-a înscris doar în campionatul juniorilor sub 18 ani.
6. Handbaliştii vor juca turneu de promovare  în Divizia A?
Da 40 %, Nu 60 %
Surpriza plăcută a anului 2015 este echipa de handbal masculin CSM 2007 Focşani. Formaţia pregătitiă de Viorel Ciubotaru a avut o evoluţie meritorie în Divizia A. Focşănenii au terminat pe locul patru, la şase puncte de liderul clasamentului, CSM Ploieşti. După retragerea Piteştiului, Galaţiul şi CSM 2007 au avut dreptul să participe la turneul de baraj în liga naţională. Acolo, focşănenii s-au clasat pe locul cinci, dar au fost invitaţi să joace în liga naţională după retragerea din primul eşalon a două formaţii cu renume, HCM Constanţa şi Ştiinţa Bacău, dar şi după negaţia dată de CSM Satu Mare, ocupanta locului patru la turneul de promovare. Focşănenii au făcut multe meciuri bune în liga naţională, au obţinut şi două victorii. Dar, cel mai important lucru rămane acela că handbaliştii au reuşit să umple tribunele Sălii Polivalente aproape la fiecare meci.
7. Se poate gândi echipa de baschet la o medalie naţională ?
Da 40 %, Nu 60 %
Echipele de baschet de la Liceul cu Program Sportiv Focşani au avut evoluţii foarte bune în 2015. La categoria sub 20 de ani, echipa din Focşani a jucat la turneul final. Focşănenii îşi doreau să urce pe podiumul naţional, valoarea lotului dând speranţe în acest sens.  La final, echipa pregătită de Mihai Petruţ şi Mircea Petrişor a ajuns vicecampioană naţională, fiind învinsă doar de U. Cluj, o echipă cu mare tradiţie în sportul cu mingea la coş şi organizatoarea turneului final.
8. Va reuşi Alin Năstasă să-şi păstreze locul în topul sportivilor vrânceni?
Da 50 %, Nu 50 %
Sportivul judeţului Vrancea în 2012 şi 2014 şi ocupantul locului doi în 2013, trăgătorul Alin Năstasă a ratat clasamentul la final de an. Asta nu pentru că performanţele sportive nu i-au permis. Trăgătorul s-a transferat la Tehnoton Iaşi, astfel încât sportivul focşănean nu a mai punctat pentru judeţul nostru. Din fericire, din urmă vin alţi trăgători de valoare.
9. Va continua echipa de futsal în liga întâi?
Da – 50 %, Nu 50 %
Echipa de futsal a reuşit cele mai mari performanţe în urmă cu cinci-şase ani. Din păcate, în ultimii doi ani, formaţia a fost în regres. În acest moment, echipa pregătită de tehnicienii Petrache Gurguiatu şi Elvis Ilaş se află pe locul zece, cu doar trei puncte acumulate. Focşănenii aşteaptă încă finanţarea promisă de Consiliul Local. Dacă aceasta nu va mai veni, formaţia Galactic va fi în imposibilitatea de a continua şi în returul campionatul. Schimbarea denumirii formaţiei nu a fost în măsură să schimbe şi situaţia financiară. Rămâne doar o speranţă mică pentru 2016: echipa să revină, dacă este posibil, la clubul municipalităţii, CSM 2007.
10. Cine va câştiga Superliga  Vrancei?
Panciu 60 %, Dumbrăveni 35 % Odobeşti 5%
Duelul dintre cele trei echipe s-a decis în play-off, acolo unde s-a pornit de la zero. FC Panciu, Euromania Dumbrăveni, Voinţa Odobeşti şi AS Suraia au oferit meciuri spectaculoase. Cu un lot din care fac parte mulţi dintre jucătorii care au evoluat în liga a treia, Panciu şi-a păstrat statutul  de favorită şi s-a impus în faţa contracandidatelor. Păncenii au ajuns apoi în liga a treia, după victoria din partida de baraj cu Victoria Traian, campioana judeţului Brăila. (Dan CHIRIAC)


Ziarul de Vrancea urează oamenilor de sport din judeţul nostru tradiţionalul La mulţi ani şi multe reuşite în noul an!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Sport total, acum 3013 zile, 17 ore, 35 minute, 37 secunde
Ba Chiriac. Tu esti beat non stop. 1. Echipa de baschet U20 este calificata la turneul semifinal" 2. Alin Nastasa este legitimat la Steaua Bucuresti< 3. FC panciu este in liga a treia, ce spui citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.