Sport

Război între Cristina Neagu şi Tadici

Ziarul de Vrancea
23 dec 2015 1030 vizualizări
Într-un amplu interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, cea mai bună jucătoare a CM, a comentat acuzaţiile fostului selecţioner la adresa unor handbaliste din naţională.

În urmă cu cinci ani era declarată cea mai bună jucătoare a lumii, iar acest titlu ar putea ajunge din nou în palmaresul său după un 2015 de excepţie, în care a cucerit Liga Campionilor, cu Buducnost, şi titlul de golgeter al competiţiei, iar la Campionatele Mondiale încheiate recent a fost de asemenea golgeter, a fost inclusă în All Star Team şi declarată MVP-ul turneului final.  Pentru handbalista tricoloră, ultimii cinci ani nu au fost în totalitate fericiţi. În iunie 2011, ea s-a operat la umărul drept, fiind nevoită să lupte cu răbdarea recuperării timp de un an şi şapte luni, iar apoi la nici trei luni de la revenirea pe teren a suferit o ruptură de ligamente încrucişate, fiind din nou operată. Neagu a mai revenit în septembrie 2013, cand deja era transferată la Buducnost. În acei ani, jucătoarea a ratat competiţii majore cu naţionala, iar după medalia de bronz cucerită în 2010 la Campionatul European a venit, în decembrie 2015, tot un bronz, dar mondial, la Herning, în Danemarca, precum şi calificarea la turneul preolimpic, de unde Romania speră să ajungă la JO, după opt de ani absenţă.
După partida pierdută cu 18-26 în faţa Spanniei, Gheorghe Tadici a spus că, în 2014, cand era antrenorul reprezentativei a fost întrebat după un meci de "un ospătar" dacă le mai dă voie jucătoarelor "şi la a treia, şi la a patra", făcand referire la consumul de alcool. “Am primit mesaje urate din ţară, unii ne-au înjurat, şi mă întreb ce cunosc ei despre sport sau cum îşi iubesc ţara? Şi eu mă uit la alte sporturi, fotbal de exemplu, am momente în care sunt frustrată pentru o înfrangere, dar nu mă apuc să înjur jucătorii naţionalei. Ei vor merge la Euro, dacă pierd primul meci şi ne apucăm să-i înjurăm, cum să joace a doua zi cu gandul că ai lor, de la care aşteaptă încurajări, îi înjură?  Sau să vii la TV şi să faci la fel, mai ales cand eşti din lumea handbalului, iar unii au lucrat pană nu demult cu noi. Mă refer aici inclusiv la declaraţia fostului antrenor al naţionale”.
Din discuţiile cu colegele de echipă, Cristina a realizat că episodul la care face Tadici referire s-a petrecut în 2014, la Baia Mare, la banchetul de după meciul retur cu Belarus, în urma căruia echipa s-a calificat la Europenele de anul trecut. “ Obţinusem victorii şi în tur, şi în retur, era toată lumea fericită. Absolut toată lumea intra în vacanţa de vară, era final de sezon, eram la banchetul de după meci, după care toată lumea pleca acasă, se încheiase cantonamentul şi acţiunea naţionalei. Nu mi se pare corect ce a spus la TV fostul antrenor, acum cand nu mai lucrează cu noi. Aştepţi la colţ prima înfrangere cu noul antrenor şi faci aşa ceva. A fost urat, a lucrat cu noi şi noi cu el, pană la urmă am împărţit totul”, spune handbalista, care nu înţelege “ce legătură avea meciul cu Spania de acum cu ce a fost în urmă cu un an şi jumătate la Baia Mare?”
Cristina Neagu nu vrea ca lumea să creadă că rezultatele ulterioare ale naţionalei de după cele trei înfrangeri din grupă, sunt rodul mobilizării după criticile lui Tadici: “Starea în care am fost toate atunci aşa s-ar numi într-un cuvant: jignire. Ne-am aşezat toate şi am vorbit, ştim bine ce se scrie despre noi cand jucăm slab, dar eu nu suport cand cineva vorbeşte rău de noi şi de naţională, cand ştiu cat muncim. Iar pe domnul Tadici, care a afirmat că dau în antrenorii romani, l-aş întreba ce comentarii poate avea un om despre educaţia altcuiva, cand el vorbea cu o naţională feminină cu «bă, fetelor», că doar a văzut toată lumea ataţia ani?”, continuă  Cristina, care ţine să precizeze că  declaraţiile de acum  nu le consideră ca o înfruntare cu fostul antrenor, “ci pur şi simplu am dorit să cunoască toată lumea şi părerea mea, e normal să spun ce s-a întamplat.”
Cristina Neagu speră ca de la turneul preolimpic să meargă mai departe Romania şi Muntenegru. De ultima echipă handbalista este foarte legată prin faptul că este legitimată la Buducnost Podgorica.
Tadici: “Nu m-am referit la Cristina Neagu”
Fostul antrenor al naţionalei de handbal feminin Gheorghe Tadici îi urează un Crăciun fericit Cristinei Neagu şi a precizat că nu s-a referit la ea, după ce handbalista a spus că unele afirmaţii ale tehnicianului la adresa echipei au fost jignitoare. “Respect părerea fiecăruia, iar dacă Neagu a spus toate acele lucruri, e părerea ei. Mie nu-mi pare rău, sunt tarşit, trecut prin din astea, îi respect părerea, dar pot spune că nu m-am referit la ea cu ce am spus. Nici nu-mi pare rău, nici nu mă afectează. Nu ştiu care fete din naţională s-au simţit mai jignite, dar poate cele care s-au simţit cel mai jignite, de fapt, la ele mă refeream", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.