Sport

Tecău- campion mondial!

Ziarul de Vrancea
22 dec 2015 633 vizualizări
ITF a desemnat cuplul dintre Horia şi Rojer drept cel mai bun din lume

 Federaţia Internaţională de tenis (ITF) a anunţat, ieri, laureaţii anului 2015, printre aceştia numărandu-se Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, care au fost desemnaţi "campioni mondiali" ai sezonului la dublu. Tecău şi Rojer au caştigat în 2015 turneele de la Rotterdam şi Wimbledon, precum şi finala sezonului de la O2 Arena din Londra, fiind finalişti la Nice şi la Sydney. Perechea rămano-olandeză a fost cea mai bună echipă în 2015.  "Este o mare satisfacţie şi o mare realizare să închei anul ca jucător campion mondial pentru a doua oară în cariera mea. Ne-am îmbunătăţit jocul la toate aspectele şi suntem fericiţi că evoluăm în direcţia corectă. Asta am visat şi este motivant să continuăm şi să încercăm să ne forţăm limitele din nou", a declarat tenismenul roman, care a mai fost desemnat “campion mondial” în 2002, ca junior. "Sunt foarte fericit de cum a mers întregul an. Este o mare satisfacţie că am obţinut aceste rezultate cu colegul meu Horia după atat de multă muncă depusă", a declarat, la randul său, olandezul.
Americanca Serena Williams, locul 1 WTA, pentru a şasea oară, şi sarbul Novak Djokovici, locul 1 ATP, a cincea oară, au primit titlurile de campioni mondiali în 2015 la simplu, în timp ce elveţianca Martina Hingis şi indianca Sania Mirza au primit titlul similar la dublu feminin. Cei şase campioni îşi vor primi premiile în cadrul unei gale organizate la 31 mai 2016, în timpul turneului de la Roland Garros.
* Unde e mai tare Andreea Mitu ca Serena, Maria şi Simona
* Andreea Mitu, locul 96 WTA, a disputat în 2015 două meciuri cu jucătoare din Top 10 WTA, caştigandu-le pe amandouă, performanţă cu care le devansează pe Serena Williams (85,7 la sută), Maria Şarapova (75) şi Simona Halep (33,3 la sută), într-o statistică realizată de site-ul ubitennis.com.Sursa citată a analizat victoriile obţinute de jucătoarele din cicuitul WTA împotriva sportivelor din Top 10 şi a ajuns la concluzia că procentajul Andreei Mitu este cel mai bun. Mitu le-a învins în acest an pe Eugénie Bouchard, locul 7 WTA la ora meciului Canada - Romania din FedCup, şi pe sportiva cehă Lucie Safarova, tot pe locul 7, la turneul de la Linz. Romanca este urmată de Serena Williams, cu 85,7 la sută (şase victorii şi o înfrangere) şi de Belinda Bencic, cu 80 la sută (8-2). Simona Halep, locul 2 WTA, este pe locul 26, cu 33,3 la sută (3-6), În această ierarhie, în care figurează şi Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, cu 28,6 la sută (2-5).
Simona Halep le-a învins în 2015 pe Flavia Pennetta, locul 8 la Turneul Campioanelor, pe Ekaterina Makarova, locul 9 WTA şi Caroline Woznicki, locul 5 WTA, ultimele două succese fiind înregistrate la turneul de la Dubai, din februarie. Dulgheru a învins-o şi ea pe Bouchard la Montreal, dar şi pe Ekaterina Makarova, locul 8 WTA la Roma. În ceea ce priveşte numărul de victorii obţinute, în 2015, în faţa unor adversare din Top 10 WTA, jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza este lider, cu 10 partide caştigate (5 înfrangeri), urmată de Maria Şarapova, cu 9 succese (3 înfrangeri) şi de Carla Suarez Navarro, tot cu 9 (6 înfrangeri). în acest clasament, Halep, Mitu şi Dulgheru ocupă locurile 22, 27, respectiv 31.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.