Sport

S-au întors bronzatele

Ziarul de Vrancea
22 dec 2015 627 vizualizări
Echipa feminină de handbal a Romaniei a fost întampinată, tarziu în noapte, la Aeroport

Naţionala feminină de handbal a Romaniei, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, s-a întors în noaptea de luni spre marţi în ţară, jucătoarele şi membrii staff-ului fiind primiţi la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional ''Henri Coandă'' din Otopeni de ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, de secretarul de stat Carmen Tocală şi de preşedintele Federaţiei Romane de handbal, Alexandru Dedu, precum şi de prieteni şi rude.  Handbalistele au fost îmbrăţişate şi au primit flori din partea Elisabetei Lipă, care le-a transmis că vrea să le vadă campioane olimpice în 2016.  ''Vă felicit pentru performanţa obţinută la Campionatul Mondial, dar şi pentru determinarea şi dăruirea cu care aţi luptat pană în ultimul minut al fiecărui meci. Sunt convinsă că turneul preolimpic va fi tot ca meciul Romania - Polonia şi sper să vă văd campioanei olimpice anul viitor, pentru că aţi arătat că puteţi şi meritaţi'', a declarat Lipă.
Valentina Ardean, căpitanul echipei naţionale, a mulţumit pentru primirea făcută: ''Ne bucurăm că ne-am întors acasă cu o medalie. Ne dorim să fim la fel şi în continuare şi să avem rezultate pozitive cat mai multe''.  Selecţionerul suedez al reprezentativei Romaniei, Tomas Ryde, nu a venit în Romania, el avand de rezolvat nişte probleme în ţara sa.
"Cred că e o performanţă importantă pentru handbalul romanesc, e o performanţă uriaşă şi trebuie să ne bucurăm de acest moment. La ultimul meci cred că s-a văzut că e o singură echipă pe teren Romania. Cel mai greu moment a fost după cele trei înfrangeri din grupă, dar am reuşit să ne montăm foarte bine împotriva Braziliei şi de acolo faţa echipei Romaniei s-a schimbat la acest Campionat Mondial, cu o săptămană total diferită faţă de prima şi ne-am întors cu medalia la gat. Suntem mulţumite, performanţele sunt atat de rare în ultimii ani încat nu poţi să nu fii mulţumit cand te întorci cu medalia", a declarat Neagu, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Neagu s-a arătat deranjată de comparaţia cu starul argentinian Lionel Messi, de la echipa de fotbal FC Barcelona. "Nu înţeleg această comparaţie, Messi e Messi, eu sunt Cristina Neagu şi atat." Pentru Cristina Neagu, vacanţa este scurtă, ea fiind nevoită să se alăture echipei de club, Buducnost.
Preşedintele FR de Handbal, Alexandru Dedu, a spus că jucătoarea Cristina Neagu reprezintă briliantul din fruntea unei coroane: "Pentru mine finala a fost în semifinale. Nu ştiu dacă e cea mai potrivită întrebare dacă Cristina Neagu e cea mai bună jucătoare. Eu acum nu pot vorbi laudativ decat despre echipă. Cristina este briliantul din fruntea unei coroane, plină de aur şi nestemate", a spus Dedu.
Handbalistele au fost aşteptate în faţa aeroportului de circa 50 de suporteri cu steaguri, care au scandat ''Romania! Romania!'', ''Cinste lor, cinste lor, cinste campioanelor!'', ''Suntem mandri de voi!'' Jucătoarele au coborat din autocar şi au făcut cateva poze cu fanii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ionut Cititorul, acum 3018 zile, 4 ore, 6 minute, 28 secunde
Nu Bronzatele... Că m-am dus cu gândul la ceva tuciurii... Poate Bronzânele...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.